perjantai 1. joulukuuta 2023

Joulukuussa...


...avaan joulukalenterin luukkuja tänä vuonna Novitan kalenterista, josta olen todella innoissani. Olen sen verran lapsenmielinen, että minulla on joka joulu kalenteri, joskus jopa kaksi. Bongasin Novitan version ensimmäistä kertaa täksi jouluksi ilmestyneen kalenterin jo aiemmin syksyllä ja mainitsin siitä miehelle. Eräänä iltana, kun tulin töistä kotiin, odotteli kalenteri sohvalla. Mies oli tilannut sen minulle itsekseen <3

...lähetän ihan muutaman joulukortin. Olin ajatellut etten tänä vuonna lähettäisi perinteisiä joulukortteja ollenkaan, mutta pienen määrän päätin laittaa kuitenkin, sillä korttien kirjoittaminen on kuitenkin kivaa puuhaa ja löysin vähän sattumalta kauniita kortteja, joita en malttanut olla ostamatta. 


...menemme miehen kanssa perinteisille joulumarkkinoille niin Porvoon joulutorille, Tuomaan markkinoille Helsinkiin kuin Tallinnan joulutorille. Varsinkin Tallinnassa käyntiä joulun alla odotan kovasti, sillä olen käynyt joulumarkkinoilla siellä vain kerran aikaisemmin. Kaikkiin haluamiini tapahtumiin ehtiminen joulun alla vaatii jonkun verran suunnittelua etukäteen, joten merkkaan menot hyvissä ajoin kalenteriini.

...fiilistelen joulumarkkinoita etukäteen omien vanhojen blogipostauksieni kautta ja kiitän itseäni, että olen rustannut tunnelmia tänne. Esimerkiksi postaus Helsingin joulutunnelmasta löytyy vuoden takaa täältä, Porvoosta täältä, useamman vuoden takaa Tallinnasta täältä sekä joulukuun fiilistelyä täältä


...teen pieniä diy-projekteja lahjoiksi ja muutenkin hankin ja paketoin lahjat rauhassa hyvissä ajoin. Pidän todella paljon paketoinnista, kun saan itse päättää paperit ja narut. Rakastan antaa lahjoja, mutten haluaisi vain antamisen takia keksiä turhia paketteja, joten esimerkiksi syötävät lahjat ovat toimivia. Haluan myös jakaa muutamia helppoja itse tehtyjä lahjaideoita teillekin. 

...suunnittelen joulumenun hyvissä ajoin ja tilaan ruoat kotiinkuljetuksella. Me olemme jo useamman vuoden käyttäneet markettien kuljetuspalvelua, elämä helpottui hurjasti näiden kautta. En ensinnäkään pidä ruokakaupassa käynnistä, saati varsinkaan jouluruuhkissa. Olen nuorempana työskennellyt vuosia marketissa, joten sain tuosta joulun touhusta tällöin totaalisen tarpeekseni. Helpottavaa kun ei tarvitse itse lähteä työpäivän jälkeen kauppaan hikoilemaan. 


...pidän kunnon jouluelokuva maratonin. En ole vielä ollenkaan ehtinyt katsoa tarpeeksi joululeffoja, joten nyt täytyy alkaa kiriä. Jouluiset elokuvasuosikit aina ja ikuisesti olen listannut jo vuosia takaperin blogiin, postaus löytyy täältä

...kuuntelen joululauluja. Yleisesti kuuntelen vähän musiikkia, sillä enemmän nautin hiljaisuudesta tilanteen salliessa. Joululaulut sen sijaan raikaavat kuulokkeissa aina kun mahdollista ja onkin ihana askarrella joulujuttuja laulujen soidessa taustalla. 

...fiilistelen ja tunnelmoin ennen varsinaista joulua. Joulukuussa parasta onkin nimenomaan se itse joulun odotus. sekä kruununa joulun vapaapäivät, jotka eivät missään määrin ole palvelualoilla työskenteleville itsestäänselvyys. Eniten varsinaiselta joululta odotankin kiireettömyyttä ja kotona oloa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti