sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Hetken lempiasuste - korvaläpät


Pidän hurjasti erilaisista talviasusteista - pipot, kypärämyssyt, rukkaset, kashmirhuivit, kaikki käy! Saatoin nuorempana ajatella talvipukeutumisen tylsäksi, mutta nykyään talvi on yksi suosikkivuodenaikani pukeutumisen kannalta, kunhan on kunnon talvikelit, eli pakkasta ja lunta. Talvipukeutumiseen saa uutta ilmettä nimenomaan asusteita vaihtamalla, samat takit toimivat asustettuna ja niihin pukeutuu mielellään seuraavat kolme kuukautta.  

Pari vuotta lempiasusteeni listalla on keikkunut kypärämyssyt, mutta nyt ne ovat saaneet väistyä kun rinnalle on tullut korvaläpätTänä talvena kaivoinkin pitkään käyttämättöminä olleet, aikoinaan Lindexiltä ostetut, valkoiset tekokarvaiset korvaläpät käyttöön. Totta puhuen inspiroiduin niistä Instagram feedissäni alkaessa näkyä mitä kivoimpia lookkeja korväläppien kanssa. Tässä taas kerran hyvä esimerkki trendistä, josta pidän. Asia pukeutumisessa, joka tavallaan ei ole trendi ollenkaan, vaan toimii vuodesta toiseen. Täältä blogin puolelta löysin esimerkiksi postauksen viiden vuoden takaa samaisten valkoisten korvaläppien kanssa.


Huomasin korvaläppien toimivan omassa käytössäni loistavasti, sillä vaikka rakastan pipoja, niissä tulee itselläni usein aivan liian kuuma, varsinkin kun kävelen ripeää tahtia töihin. Tähän pulmaan löytyi ratkaisua nimenomaan korvaläpistä, jotka suojaavat korvat viimalta, mutta eivät ole tuskaisen kuumat otsalla. Kyseinen asuste myös näyttää tosi kivalle, joten parasta kun tyyli ja käytännöllisyys kohtaavat.

Hyvällä omallatunnolla ostin kahdet korvaläpät lisää, kun ensin bongasin tummanruskeat lampaankarvaiset paikallisen villapuodin pop up -myymälästä, itse asiassa työmatkan varrelta. Tummanharmaat sen sijaan ostin Tallinnan joulutorilta, sillä olin jo kotona päättänyt katsella sieltä korvaläppiä. Joulutorilla oli eräällä myyjällä mitä parhain valikoima kyseisiä ja minulla tuli valinnanvaikeus värin kanssa, pähkäilin kolmen eri sävyn välillä. Lopulta päädyin harmaaseen, sillä järkeilin sen toimivan useamman takkini kaverina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti