tiistai 12. joulukuuta 2023

6 x Diy-joululahjaidea

Kuten ehkä tiesittekin, tykkään hurjasti puuhastella kaikkea, kuten neuloa, askarrella, tehdä koruja ja leipoa. Joulun lähestyessä ruudun takana käy tonttupaja kuumana, kun suunnittelen ja toteutan joululahjoja.  Itse tehty lahja on minusta kaikista paras, sillä siihen lahjan antaja on käyttänyt kaikista tärkeintään, eli aikaansa. Omatekemä lahja ei missään määrin tarkoita yleensäkään budjetiltaan sen vähäisempää. Tänään halusinkin jakaa muutaman helpon lahjaidean, jotka ehtii hyvin vielä toteuttaa kuusen alle. Monet ideat olen löytänyt Pinterestin syövereistä, jossa onkin vain taivas onkin rajana diy -lahjaideoille! 


Neulo pipo tai balaclava. Nopeat neuletyöt kuusen alle ovat mainioita jo siitä syystä, ettei niiden teossa mene montaa iltaa, ja kuka nyt ei itse neulotusta piposta muka pitäisi. Trendikäs balaclava valmistuu myös nopeaa tahtia, joten siinä loistava vaihtoehto pipolle. Toisaalta ihana lahjaidea käsitöistä innostuneelle voisi olla hankkia kaikki pipoon tarvittavat tarvikkeet - langat, puikot ja ylös kirjoitettu ohje. Muutamia omia neuleohjeitakin löydätte esimerkiksi tästä postauksesta.


Kelkkaileva suklaapukki. Kyseisiä kelkkoja olen tehnyt jo parina jouluna peräkkäin, sillä näiden askartelu on vain niin hauskaa! Alunperin bongasin idean tietysti Pinterestin puolelta. Tällainen on loistava pikkulahja kampaajalle, työkaverille, naapurille, ihan kenelle vaan, joka tykkää suklaasta! Toteutus on helppo, tosin vaatii pientä askarteluintoa. 

Tarvitset: pienen suklaalevyn, joka päällystetään lahjapaperilla, karkkikeppejä, suklaapukin, paperillisia karkkeja, pieniä kankaisia lahjasäkkejä ja teippiä. Osat käytännössä teipataan yhteen ja säkki täytetään karkeilla. Pukin voi vielä pakata sellofaanin, jolloin pysyy myös paremmin kasassa, sekä solmia paketin kauniilla joulunauhalla. Vielä vinkkinä, että pieneen lahjapussiin voi karkkien sijaista laittaa jotain muutakin, kuten pienen alkoholipullon tai jonkun pikkulahjan. 


Omatekemät korut. Omassa pajassani valmistuu tietysti koruja kuusen alle. Makeanvedenhelmet ovat arvokkaan oloisia ja varsinkin korvakorut valmistuvat pikaista tahtia. Korut on myös helppo lähettää postissa, mikäli ei pääse lahjaa kasvotusten viemään. Vinkkinä vielä, että kelkkapukin lahjasäkki toimii loistavana korupussina, tätä aion itsekin tänä jouluna hyödyntää. 


Leivo piparkakkutalo. Syötävät lahjat ovat parhaita, sillä niistä ei todellakaan jää mitään "turhaa" lahjansaajalle, varsinkin jos kyseessä on ihminen, joka ei niin arvosta materiaa. Piparkakkutalo on ikisuosikki, joka ainakin meidän perhepiirissä on mennyt kaupaksi aina. Talon voi pakata kauniisti sellofaaniin, joka myös suojaa rakennelmaa. Mikä parasta pipareita paistaessa ja taloa kootessa, joululaulujen soidessa taustalla, saa samalla ihan varmasti myös itselleen joulufiiliksen. Omat taloni ovat vähän vinksallaan, mutta kasassa ovat aina kuitenkin pysyneet. 

Keitä toffeeta. Toinen syötävä lahjavinkkini on toffeen keittäminen ja sen kauniisti pakkaaminen, joko levynä leivinpaperiin tai paloina kauniiseen lasipurkkiin. Vuosia sitten julkaisin suolatoffeen ohjeen täällä, ohje ei ole omani vaan alun perin lehdestä peräisin. Toffee on äärettömän helppo ja nopea tehdä, joten sen ehtii vaikka edellisenä iltanakin lahjan saajalle valmistaa. 


Avoin baari. Tässä kiva lahjaidea vaikkapa miehelle, jolla on jo kaikkea. Tästäkin ideasta täytyy aina pisteet Pinterestin suuntaan. Tähän lahjaan ei tarvitse hankkia kuin iso aukkoinen, noin litran vetävä, lasipurkki sekä pieniä alkoholipulloja. Kirjoitin vielä purkin päälle tarrakirjoittimella open bar. Tosi helposti toteutettava, mutta samalla näyttäväkin lahja pienellä vaivalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti