keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Joulutunnelmaa Porvoossa


Kuten sanottu, joulukuun listallani on kolmet joulumarkkinat, joilla ainakin haluan käydä tunnelmoimassa. Viime lauantaina oli ensimmäisten markkinoiden vuoro, kun suuntasimme lähellä sijaitsevaan Porvooseen. Kalenteri on totaalisesti täytetty markkinoilla ja nyt onkin viikoittain ennen aattoa markkinoilla käyntiä tiedossa, ihan parasta! Kävimme nimittäin eilen jo toisillakin joulumarkkinoilla, mutta teen niistä oman postauksensa myöhemmin. 



Porvoon torilla sijaitseva joulutori järjestettiin tänä vuonna vasta kolmatta kertaa, eli aika uusi perinne on kyseessä. Piipahdimme joulumarkkinoilla myös viime vuonna ja haluankin tästä joka vuotisen perinteen. Torilla on suloisia kauniisti koristeltuja myyntikojuja, joissa myydään lähinnä syötävää, juotavaa ja käsitöitä. Lisäksi joulutorilta löytyy karuselli, joka näytti pyörivän kaiken aikaa. Me tyydyimme ihailemaan karusellia glögimukit kourassa maasta käsin, mutta ensi kerralla istahdan kyllä karusellin kyytiin. Parasta joulutorilla oli kuitenkin sinne tuodut eläimet, kuten sympaattinen aasi. Tapasimme samaisen rouvan myös vuosi sitten samassa paikassa, joten oli kiva että satuimme taas aasin kanssa samaan aikaan torille. Paikalla oli tietysti myös joulupukki. Porvoon joulutori on auki aina 22.12.23 asti, joten sinne ehtii vielä oikein hyvin, mikäli joku siellä ruudun takanakin innostui. 


Meille sattui ihan täydellinen sää ulkona oloon, jos minulta kysytään. Pakkasta vähän alle kymmenen astetta, tyyntä ja aurinkokin pilkisteli. Juuri tällaisista talvikeleistä tykkään eniten! Kylmyys ei koskaan haittaa, laittaa pipon päähän, niin aina tarkenee ulkona. Joulutunnelman kruunasi vielä lumikinokset, rakennusten lumiset katot, joulukoristeet ja vanhan Porvoon miljöö ihan yleisesti. Mahtavaa, että on lunta maassa ja toivon hartaasti sen myös pysyisi tuonne helmikuulle asti. 




Porvoo ilman joulutoriakin on käymisen arvoinen kohde kaikkina vuodenaikoina, mutta niin tunnelmallinen talvella ja varsinkin näin joulun alla. Kaupungissa käyminen on kuulunut joulukuuhuni jo vuosia. Satuimme sattumalta paikalle päivänä, kun oli perinteinen Vanhan Porvoon joulunavauskin. Tämä jo alkujaan 1950-luvulta asti järjestetty tapahtuma sisälsi niin kulkueen kuin joulupukin puheen, jotka oli kiva päästä näkemään. 



Viihdyimme kaupungissa useamman tunnin ympäri kävellen, käyden pizzoilla Gabriel 1763:ssa, glögiä juoden ja muutamia joululahjojakin tarttui mukaan. Tosin varsinaiset ostosreissut teen yksinäni, ja lahjat olenkin jo aiemmin hankkinut, mutta löysimme miehen puolelta muutaman kivan jutun pukin konttiin. Tällä kertaa oli  enemmän mielessä ulkona olo ja joulun tunnelmointi muuten, enkä edes katsonut mitään itselleni, vaikka vanhankaupungin pikkuputiikit ovatkin ihania. Mikäli siis joulutunnelma on kateissa, niin Porvoosta se ihan varmasti löytyy! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti