lauantai 30. joulukuuta 2023

ihanat-kamalat Uggit







villakangastakki - Marimekko 
kashmirhuivi - COS 
korvaläpät & rukkaset - Lindex 
palmikkoneule - Arket 
laukku - Poléne 
kengät - UGG 

Muistan elävästi ostaneeni ensimmäisen parin Uggeja, tai tarkemmin sanottuna parit, Miamista vuonna 2011. Oli 30 asteen helle ja minä sovittelin (talvi)kenkiä brändin omassa myymälässä Miamin South beachilla. Ostin tuolloin pidempi vartiset ruskeat ja mustat lyhyemmällä varrella. Muistaakseni popot olivat rapakon takaa jonkun verran edullisemmat kuin koti Suomessa. 

Kotiin lentäessä olin ongelmissa lentokentällä, sillä matkalaukkuni oli auttamatta liian painava. Se kun sisälsi nuo kahdet Uggit laatikoineen päivineen ja tietysti lukuisat muut Jenkeistä mukaan lähteneet ostokset. Muistan elävästi, kuinka mukava lentokentällä työskennellyt rouva tyhjensi matkalaukkua kanssani lentokentän käytävällä, siirtäen kaiken mahdollisen käsimatkatavaroihin, jotta ruumaan menevä matkalaukku pysyi sallitun painorajan puitteissa. Lopulta minä sekä matkalaukku selvisimme Suomeen. 

Toiset pidempivartiset ruskeat Uggit muistan pilanneeni loskakeleissä, sillä käytin niitä ihan jatkuvasti säällä kuin säällä. Lopulta vein huonokuntoiset kengät kirpparille myyntiin, josta löysivät vielä ihmeekseni uuden kodin. Toiset tuolloin hommatut mustat versiot omistan edelleen, tosin ne ovat olleet vuosia varastossa odottamassa käyttöön pääsyä. Seuraavana vuonna hankin vielä ruskean mini varrellisen mallin, korvaamaan sen pilaamani pitkävartisen parin. Noista lyhytvartisista Uggeista tulee ensimmäisenä mieleen autokoulu, sillä huristelin ne jalassa ajotunnit tuona talvena. 

Vaikka olen muuten melko ahkera laittamaan tavaraa kiertoon, niin kiitin itseäni, että olin jemmannut varastoon nuokin Uggit yhdentoista vuoden takaa, kengät olivat kaiken lisäksi alkuperäisessä boksissaan ja loistavassa kunnossa. Nythän nuo minit ovat taas kuuminta huutoa. Oikeastaan jo viime talvena näitä ihania-kamalia kenkiä alkoi taas vilkkua katukuvassa, mutta omat kenkäni saivat vielä tuon talven pysytellä varaston puolella. 

Tänä syksynä, talven tehdessä tuloaan, hullaannuin Uggeista uudelleen. Kaivoin vanhat ruskeat popot innolla varaston uumenista eteiseen, sekä sallin itselleni hankkia uuden parin niiden rinnalle. Uggien päivitetty malli platform pohjalla näyttää tosi ajankohtaiselle nyt, mutta toivon tälle uudelle parille yhtä pitkää ikää kuin edeltäjilleenkin, eli vähintään kymmenen vuoden yhteistä taivalta. Ensi viikolle onkin luvattu kunnon pakkaskelejä, joten on parasta kiskaista lämpimät kengät jalkaan. 

5 kommenttia:

  1. Tiedätkö miten Uggeja valmistetaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :)
      No täytyy sanoa, etten ole perehtynyt asiaan, joten en tiedä :)

      Poista
    2. Kannattaa perehtyä,sillä uskon,että jätät ostamatta seuraavan pari . Eivät ole mitään cruelty free tuotteita.

      Poista
  2. Sain puolisolta vuosia sitten Uggit joululahjaksi ja olivat kuin pilven päällä kävelisi. Ärsytti kun niihin jäi heti töissä nuorten tukiasunnossa rasvatahra lattialla olevasta vuotavasta roskapussista. Liukkaat kylläkin ja useamman kerran tuli koiralenkeillä rypäistyä lähimetsän alamäissä :D lopulta repesivät kun kerrostalon ulko-oven kulma nirhaisi mutta olivat jo muutaman vuoden olleet aika armottomalla käytöllä. Vielä en ole raaskinut ostaa uusia.
    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka :)
      Voi että olipas ihana lahja <3
      Ompas sulla kengät olleet kovilla, mutta ovat ainakin päässeet kovaan käyttöön. Jep, liukkaat on kyllä! Tällaisilla kovilla pakkasilla, kun ei ole niin liukasta ihan parhaat, ei varpaat palele :) Olen nyt vähän tosiaan säästellyt Uggeja, kun nuo ihan ensimmäiset tosiaan pilasin. Näitä nykyisiä käytän vaan pakkasilla tai muuten kuivilla keleillä.

      Ihanaa viikonloppua! <3

      Poista