keskiviikko 27. joulukuuta 2023

Joulupyhien jälkeen







takki - Massimo Dutti 
neule & housut - Enkel Studio 
pipo - neulottu 
kashmirkäsineet - Portolano 
kengät - UGG 
laukku - Poléne 

Toivottavasti joulun pyhät ovat sujuneet mukavissa merkeissä siellä ruudun toisella puolen. Tiedän hyvin, miten pyhät voivat olla ahdistavakin kokemus. Minullekin joulu aiheuttaa erilaisia tunteita, jotka onneksi viimeiset vuodet ovat olleet positiivisia. Pyhinä oli ihan parasta rauhoittua kotona. Aaton kyläilyn jälkeen vietin pari päivää pyjamassa lähinnä aamusta iltaan jouluelokuvia katsellen, välissä vähän leivoin ja herkuttelin, kuten jouluna kuuluukin. En tehnyt edes mitään käsitöitä saati avannut läppäriäni blogin kirjoitteluun. 

Enpä muista, milloin olisin viimeksi ollut kotona putkeen pari päivää tekemättä mitään, ehkä vuosi sitten jouluna? Olisin hyvin voinut jatkaa kotoilua vielä loppuviikon, sillä olisi ihana tuntea sellaista mökkihöperöitymistä, niin että kaipaisi jo ulos neljän seinän sisältä. Tänään arki ja työt kuitenkin jo kutsuvat.

Minusta joulussa on itse asiassa parasta sen odotus, tunnelmointi joulumarkkinoilla, kaikenlainen askartelu ja lahjojen paketointi, jouluelokuvien katselu, glögin juonti... kunnes itse joulu on nopeasti ohi. Tapaninpäivänä katson viimeisen jouluelokuvan, kunnes pakkaan oman leffapinoni pois odottamaan ensi joulua. En ikinä ehdi katsoa niin montaa elokuvaa kuin haluaisin, mutta joulun jälkeen ne eivät tunnu enää ajankohtaisille. Vähäiset joulukoristeet myös lähtevät pois silmistä myös samantien, eikä glögiäkään halua enää keitellä. Joulupyhien jälkeen tulee aina sellainen haikeus, että tässäkö se taas oli. Onneksi joulu on taas ensi vuonna! 

Pian onkin aika suunnata katse kohti tammikuuta. Tuo inhokkikuukauteni, josta aion tehdä kivan. Ostin miehelle ja itselleni joululahjaksi pienen Tallinnan reissun tammikuulle, jota odotankin jo innolla. Emme ole useampaan vuoteen olleet kaupungissa yötä, joten kiva päästä viettämään Tallinnassa paremmin aikaa kuin lyhyen päiväreissun verran. Alkuvuodelta odotan myös päivien pidentymistä, ihanaa kun pian on ollaan taas siinä pisteessä, ettei kolmelta päivällä ole vielä pilkkopimeää. Haluan myös panostaa enemmän omaan hyvinvointiini ja toivon, että ensi vuonna saisin tietynlaisia muutoksia elämään tehtyä, joiden eteen haluankin käyttää enemmän aikaani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti