maanantai 18. joulukuuta 2023

Tuomaan markkinoilla


Joulukuu menee aina ohi ihan liian nopeasti ja tuntuu, ettei ehdi lopulta koskaan tarpeeksi tunnelmoida joulun aikaa. Nyt alkoikin jo jouluviikko ja tulevana viikonloppuna on jo aatto! Ainakin allekirjoittaneella on myös joulun alla sen verran paljon kaikkea meneillään askartelusta leipomiseen ja töihin, että toivoisin joulukuun olevan vähintään tuplasti pidempi. 

Suunnitelmieni mukaan ehdimme kuitenkin kolmille eri joulumarkkinoille, joista viimeiset olivat Helsingin Tuomaan markkinat, kun suuntasimme sinne menneenä perjantaina. Tälle jouluviikolle en kaavaillut menoja, sillä tiedän energiani kuluvan töiden merkeissä ja muissa viime hetken jouluvalmisteluissa. 

Tuomaan markkinoilla käynti on kuulunut jouluperinteisiin jo useamman vuoden ajan, joten tämä on ihan pakollinen kiva meno joulun alla. Perjantai olikin oiva päivä vierailla siellä, sillä tiedän kokemuksella itse viikonloppuna olevan melkoinen tungos. Ihanaa että ihmiset suuntaavat tunnelmoimaan markkinoille, mutta itse en niin viihdy pahimmassa väenpaljoudessa. Markkinat ovat muuten käynnissä aina 22.12 asti, eli vielä ennättää tunnelmoimaan sinne.


Olin katsonut markkinoiden tarjontaa vähän etukäteen läpi ja minua kiinnosti lähinnä syötävä puoli tällä kertaa.  Listallani oli tietysti glögin juonti sekä kuuma suklaajuoma, spiraalisipsit olivat myös haaveissa. Tunnelmoimmekin markkinoilla muutaman tunnin nimenomaan edellä mainittuja herkkuja nauttien, glögiä joimme useamman kerran. Pieniä tuliaisia tarttui kojuista mukaan ja olisihan sieltä voinut ostaa vaikka mitä kauniita käsitöitä. Aamupäivästä markkinoilla oli vielä suhteellisen väljää, mutta päivän pimetessä alkoi väkeä valua enemmän paikalle. Markkinoilla oli niin ihana tunnelma!

Täytyy sanoa, että meille sattui täydelliset sää jokaisille markkinoille, joissa joulukuussa kävimme. Tämä oli kiva sattuma, sillä olin suunnitellut markkinapäivät kalenteriin viikkoja etukäteen. Säällä on aika iso osa joulutunnelmassa, joten parasta kun oli lunta ja pakkasta. Kolmet eri joulumarkkinat ennen joulua oli oikein sopiva määrä, sillä yhdet markkinat viikossa sopivat työpäivieni lomaan. Toisaalta haaveilen kovasti vähän pidemmällekin joulumarkkinoille suuntaamisesta, ehkä vielä joskus. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti