torstai 30. marraskuuta 2023

Mennyt marraskuu

Postaus sisältää mainoslinkin


Nyt on taputeltu läpi tuo monen inhoama marraskuu. Kirjoitin kuun alussa postauksen, miten minä oikeastaan pidän marraskuusta ja allekirjoitan sanomani täysin näin kuukauden kuluttua. Puhelimen kuvarullallekin kertyi melkoisesti kuvia tästä pimeästä kuukaudesta, joka oli lopulta aikaisin pimenevistä päivistä ja vesisateista huolimatta oikein onnistunut. Tältä näytti marraskuu puhelimen linssin läpi.


Kuukausi alkoi mukavissa merkeissä, kun suuntasimme viikonlopun viettoon Helsinkiin. Olen ennenkin sanonut, ettei tarvitse lähteä 100 kilometriä kauemmas kotoa ollakseen lomalla. Lähinnä riittää, että joku muu tekee ruoan eikä tarvitse tiskata. Varsinkin tällainen kahden yön visiitti on jo piristävä. Olin saanut jo viime jouluna hotellilahjakortin, jolla saimme kivasti kuitattua toisen yön Scandic Marskissa. Saimme huoneen hyvällä sijainnilla katunäkymällä, täsmälleen nuo neljä ikkunaa sisäänkäynnin yllä. Oli ihana illan pimetessä nähdä kauniisti valaistu keskusta ikkunasta. 



Vanhassa kirkkopuistossa oli vielä ruska meneillään ja oli tunnelmallista juoda ulkokahvit puistossa. Ei sen puoleen, minähän istun ulkona kahvilla talvipakkasillakin, eli nämä eivät luultavasti olleet mitkään vuoden viimeiset ulkokahvit. 


Meillä oli liput perjantaina keikalle On the Rocksiin ja sanotaanko niin, ettei keikoilla käynti kuulu ihan normipäivääni. Rokkikeikalle puin tietysti rokkimaisemmat vaatteet mitä kaapista löytyy, eli paljettihameen ja AC/DC t-paidan. Paljettihame on muuten pelastanut monet vaatekriisit, joten onneksi nappasin sen tammikuun alennusmyynneistä. Kävimme ennen keikalle menoa drinkeillä hotellin aulabaarissa, joka olikin päivitetty viime käynnin jälkeen.




Parasta turreilua on kävellä pitkin Helsingin katuja. Muutamia lempikatujani ovat Luotsikatu Katajanokalla ja Huvilakatu Eirassa. Molemmat jo alueina ovat rauhallisia kävelylle. Eikö voisi melkein kuvitella olevansa New Yorkissa tämän Flatiron Building näköisen talon edustalla?  


Marraskuun pimeydessä oli ihanaa, kun jouluvalot alkoivat ilmestyä kaupunkien keskustoihin. Fiilistelin niin Helsingin valaistuista kuin asuinkaupunginkin. Kävin myös ihailemassa legendaarista Stockmannin jouluikkunaa, joka julkaistiin juuri tuona viikonloppuna kun olimme hotellireissulla.  



Helsingissä piipahdin myös ihan erikseen joululahjaostoksilla yksinäni eräs marraskuinen perjantai. Arkivapaat on kivoja, mutta kyllä minä kaipaan säännöllistä työaikaakin. Pyörin kaupungilla omassa seurassani useamman tunnin ja joululahjalistani lyheni kivasti. Tosin aika vähän lopulta tarvitsee lahjoja ostaa, läheisimmille vain. Siinä samassa kiersin niin Stockmannin jouluosaston kuin muutenkin fiilistelin liikkeiden joulujuttuja ja istahdin tunnelmalliseen Ravintola Kappeliin hörppäämään kuuman kaakaon kera mielenkiintoisen glögileivoksen. 


Marraskuussa sain päätökseen myös erään jo ikuisuus tehtävältä tuntuvan homman, nimittäin housujen löytämisen! Olen etsinyt kuukausia mustia ja harmaitakin housuja, joten iloitsin kun vihdoin Arketin valikoimissa tärppäsi! Ostin housut samantien tosiaan nämä kuvassa näkyvät harmaat sekä samat mustina. Ihanaa kun ei tarvitse hetkeen metsästää pöksyjä, sillä näillä pärjään pitkään. 


Marraskuussa vaihtui hassusti syksy talveen kuukauden puolivälissä, kun ensilumi satoi puissa ollessa vielä paikoittain lehtiä. Muutenkin kuukauden säät olivat ihan kaikkea mahdollista vesisateesta auringonpaisteeseen ja kuiviin katuihin, ennen tätä lumista maisemaa, joka onkin onneksi nyt pysynyt. 


Marraskuu sisälsi myös ammattiosaston kokousta ja ravintolaillallista, lenkkitreffejä, leffailtoja, lähikahvilassa käyntiä, leipomista ja monta mukia glögiä. Aika arkista elämää, mitä ei tule kuitenkaan kuviin tallennettua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti