lauantai 18. marraskuuta 2023

Neulemaratoni ja palmikkopipo








pipo - neulottu 
villakangastakki - Marimekko 
poolo - Enkel Studio 
laukku - Poléne 
ribbihousut - &Other Stories 
tennarit - Converse 

Puuh, täällä ruudun takaa on viime päivät täyttänyt oikein kunnon neulomismaratoni. Huomaan aina, jos teen monta "isoa" neuletyötä putkeen, alkaa jossain vaiheessa tulla hetkeksi mitta niin sanotusti täyteen. Aloitin jo aikoja sitten tekemään toista neuletakkia, joka on ollut oikea työleiri. Toisaalta toinen neuletakki menee helpommin kuin ensimmäinen, mutta melkoista pakkopullaa alkoi sen tekemisestä tulla. En tietenkään voi jättää hommaa kesken, vaan neule on saatava viimeistään jouluksi päälle. Tosin vakaa aikomukseni on viimeistellä se ensi viikolla, vielä puuttuu hihat lähes kokonaan sekä päättely. 

Tämän jälkeen en hetkeen halua nähdäkään montaa lankakerää kerrallaan. Tiedän että muutkin neulomista harrastavat tietävät tasan tarkkaan tämän viha-rakkaussuhteen neulomiseen. Olen todellakin suorittaja, mikä on sekä hyvä että huono ominaisuus. Harvoin seison kotona tumput suorina ja teen asiat valmiiksi, vaikka hampaat irvessä. Aina on joku projekti meneillään.

Talven aikana ajattelinkin tästä eteenpäin neuloa vähän pienempiä, nopeasti valmistuvia töitä, kuten pipoja ja lapasia. Tästä päästiinkin näppärästi aasinsillan kautta kuvien pipoon. Neuloin palmikkopipon jo kaksi vuotta sitten, mutta minusta pipo on edelleen ihana. Olen jopa vähän ylpeä, että vasta aloittelevana neulojan onnistuin saamaan palmikoidun pipon tuolloin aikaan lähes omasta päästä. Pipo on ollut kovassa käytössä ja olen sen muutamia kertoja pessytkin pesukoneen villanpesuohjelmalla, josta ei ole ollut millänsäkään. 

Pipon ohjeen olen onneksi aikoinaan kirjoittanut tänne blogin puolelle ylös, sillä en todellakaan muuten enää muistaisi miten sen tein. Ohje löytyy täältä. Kyseinen pipo-ohje postaus on muuten blogini luetuin edelleen, minne eksytään viikoittain googlen kautta, aika hauskaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti