torstai 2. marraskuuta 2023

Moi marraskuu


Toistan varmaan monia muita, kun sanon, miten voi olla jo marraskuu? Juurihan oli ihan kesähelteet ja heinäkuu. Tuntuu, että tästä välistä olisi jäänyt pari kuukautta kokonaan välistä. Yhtä nopeasti kuin puiden lehdet tippuvat maahan, meni myös lokakuu. Hiljalleen alkaa ruska-aika olla vain muisto. Kauhistuin eräs aamu myrsky-yön jälkeen huomatessani keittiön ikkunasta aamukahvia keittäessä, miten takapihan puun kaikki lehdet olivat lähteneet käytännössä yhdessä yössä! Onneksi ihan kaikkea ruskaa ei olla vielä menetetty, sillä ruska-aika alkoi tänä vuonna hirmu myöhään. 


Marraskuu ei ole missään nimessä inhokkikuukauteni (se on nimittäin tammikuu), päinvastoin minähän tykkään marraskuusta! Luulen että yksi syy on, miten olimme parina vuonna nimenomaan marraskuun taitteessa Amerikassa. Näimme niin New Yorkin ruskan kuin Las Vegasin vielä täysin kesäkelit. Marraskuusta on siis jäänyt hyviä muistoja, jotka kantavat pitkälle. Vaikkei tänäkään vuonna näin marraskuussa Jenkkeihin tulekaan mentyä, niin keksin heti monta hyvää puolta marraskuulle. En tietenkään pidä pimeydestä, kauhulla odotan sitä aikaa, kun kolmelta päivällä on pimeää. Siitäkin on aina selvitty ja lähinnä tällöin ongelmia tuottaa blogikuvien ottaminen. Onneksi tämä on kuitenkin vain kiva harrastus, joten ei sinänsä haittaa, vaikka kuvia ei valoisalla ehtisikään ottaa. Sadekelien pukeutuminen ei myöskään ole vahvinta alaani, onneksi kuitenkin löytyy hyvät varusteet kumisaappaista alkaen, sillä kävelen töihin säällä kuin säällä. Pidän sormet ja varpaat ristissä, ettei marraskuu olisi hirmu vesisateinen.


Mitä hyviä puolia minulla sitten tulee mieleen marraskuusta? No ensinnäkin voi aloittaa joulutuksen! Nimenomaan joulun fiilistely on aloitettava nyt, sillä lopulta joulukin tulee aina niin nopeasti. Glögiä on kulunut jo useampi pullo, niin tunnelmallista juoda iltaisin yhdessä mukit tai kahdet. Kaikki parhaat joululeffat tuntuvat taas vuoden tauon jälkeen lähes uusille, vaikka totuuden nimissä osaan jokaisen Home alonen ulkoa silmät kiinni. Lahjojen pohtiminen läheisille on kivaa ja tämän aloitan viimeistään marraskuun puolella. Joululeivonnaiset pääsevät myös tämän leipurin keittiöön, ehkä teen jotain itselleni uutta. Minusta on myös ihanaa, kun kaikki joulusuklaat ilmestyvät kauppojen hyllyihin ja saatan salaa jo niitä vähän maistellakin. Loppukuusta alkavat jo joulumarkkinat aueta ja viimeistään kuukauden päästä ovat käynnissä niin Tuomaan markkinat Helsingissä kuin Tallinnan joulutorikin. Sitä ennen on ihana rauhoittua marraskuussa, joulukuu on aina superkiireinen, joten ehkäpä tässä kuussa on jopa hetki aikaa hengähtää. Pakko myös mainita, pukeutumisen puolella parasta juuri nyt on kaikki ihanat villakangastakit, nilkkurit ja neuleet, kun ei ole vielä kovat pakkaset. Joten eikö marraskuu olekin lopulta aika mainio?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti