maanantai 5. joulukuuta 2022

Tuomaan markkinoilla ja jouluinen Helsinki


Joulumarkkinoilla käynti on yksi pakollinen juttu joka talvi, joten suuntasimmekin miehen kanssa menneenä lauantaina Helsinkiin Tuomaan markkinoille. Kyseiset olivat auenneet ihan pari päivää aiemmin, jotenkin ajattelin, ettei ruuhka olisi vielä hirmuinen. Kuinka väärässä olinkaan ja varsinkin juuri lauantai on tottakai suosittu markkinapäivä yleisestikin, eli porukkaa oli todellakin kokoontunut markkinoille paljon. Tässä vähän tunnelmia markkinoilta ja päivältä muutenkin puhelimen kameran kautta.




Pikkupakkasta ja lunta sateli hiljalleen alas, voiko tunnelmallisempaa säätä joulumarkkinoille ollakaan. Katseltiin vähän kojuja ja juotiin höyryävän kuumaa glögiä. Jos emme olisi olleet menossa tästä suoraan Via Tribunaliin syömäänolisin ehdottomasti tilannut annoksen riisipuuroa. 



Sattumalta kuuluisa Coca-Cola joulurekka oli kaupungissa ja kävimme katsomassa sen, siellä ne ihmiset jonottivat saadakseen itsestään kuvan rekan kanssa. Joululaulut soivat ja ihmiset olivat iloisina. Joulunajassa parasta onkin juuri tunnelma. 


Helsingin jouluvalot ovat vuosi toisensa jälkeen henkeäsalpaavan upeat, onneksi sentään niissä ei säästellä sähköä. Parasta vain kävellä kaupungilla ja tunnelmoida. Huokaisin helpotuksesta, että tein lahjahankinnat jo viime kuun puolella, nyt kauppojen jonot näyttivät olevan jo melko tähtitieteelliset. Aiemmin viikolla avautunut Arketin myymälä kyllä kiinnosti kovasti, mutta sisään astuttuani tajusin, että on parempi odotella alkuhuuman ohi menemistä, jotta kaupassa mahtuisi liikkumaankin. Kauppojen sijaan kävimme Kiasmassa, joka olikin kiva kokemus. 




Nyt kuulokkeissa soivat joululaulut ja seuraava homma olisi piparitalon teko! En ollut yhtään ehtinyt miettiä piparitalon koristeluja kuin vasta eilen, kun oli hetki aikaa miettiä asiaa. Enkä meinaa nyt löytää haluamiani koristeita mistään, täytyy siis tehdä vielä pikareissu toiseen kauppaan ja mahdollisesti turvautua suunnitelma b:hen. No koristeluista huolimatta pääasia, että saan talon pysymään kasassa, haha. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti