perjantai 4. maaliskuuta 2016

TRAVEL WEEK - SPRING IN SPAIN


Aloitan matkailuviikon viime vuoden ensimmäisellä matkalla, kun suuntasimme maaliskuun loppupuolella viikoksi Espanjaan, Puerto Banúkseen. Olen aina tykännyt Espanjasta, ihmiset ovat mukavia, ruoka on hyvää, siellä on parhaat shoppailuapajat edullisine ketjuliikkeineen, aurinko paistaa usein ja espanjan kieli omaan korvaani kuulosta kivalta. Espanjalla on myös aina paikka sydämessäni, sillä siellä olen myös nuorempana asustanut muutaman kuukauden. Silloin olin rohkea, pakkasin tavarani, jätin työpaikkani ja omistusasuntoni Suomessa, ja lähdin Fuengirolaan tietämättä edes missä asun ja kenen kanssa. En ollut tuolloin aiemmin koko maassa edes käynyt, saati muutenkaan ihan kauheasti matkustanut. Espanja kiehtoo, mutta olen käynyt vain Aurinkorannikolla ja Barcelonassa, toivottavasti pääsisin pian myös käymään muissa kaupungeissa, esimerkiksi Madrid olisi ihana päästä näkemään. Aurinkorannikko on tietysti täysin erilainen paikka, kuin vaikkapa suurkaupunki Barcelona, josta siitäkin tykkäsin, ja palaisin mielelläni sinnekin ihan koska vain uudelleen. Espanja on ehdottomasti matkakohteena ellei suosikki, niin ainakin yksi niistä.

Puerto Banús on Marbellan lähettyvillä sijaitseva huvisatama. Paikka on kohtalaisen pieni, mutta omaan makuuni sieltä löytyi ihan sopivasti kaikkea; kiva hotelli, ranta, ostoskeskus, jonka lisäksi jahtisatamasta löytyy myös hyvä valikoima luksusliikkeitä, kivoja ravintoloita venesataman äärellä ja mitä upeimpia jahtejaMaaliskuussa Banúksessa oli vielä melkoisen hiljaista, eikä suurinta turistirysää silloin ollut, mikä oli hyvä. Sää tosin oli melkoisen vaihteleva, vesisateelta ei vältytty, mutta loppulomasta päästiin ihan helteisiinkin lukemiin. 


Meille lomalla on tärkeää tehdä ja nähdä mahdollisimman paljon, emme ole lomailijoita, jotka nauttivat rannalla tai uima-altaalla loikoilusta, päinvastoin olemme koko ajan menossa ja usein haluamme lomalla myös matkustaa läheisiin kaupunkeihin. Toisaalta liian täyteen lomaa ei voi buukata, ettei ihan joka päivä jaksa reissata. Marbellan keskusta sijaitsee noin seitsemän kilometrin päässä Banúksesta, joten siellä tietysti vierailimme. Taksimatka Banúksesta Marbellaan ei paljoa lompakko rokottanut, joten ehdottomasti suosittelen vierailemaan, tai vaihtoehtoisesti Marbellassa lomaillessa kannattaa ehdottomasti käydä myös katsomassa Puerto Banúksen upea jahtisata. Marbellassa olin käynyt myös silloin kuin Fuengirolassa asustin, joten paikka oli ennestään tuttu. 


Lisäksi vierailimme tietysti Fuengirolassa, jonne pääsi bussilla muistaakseni tunnissa-puolessatoista. Täytyy sanoa, ettei Fuge enää oikein miellyttänyt, kiva oli käydä, mutten sinne pidemmäksi aikaa matkustaisi, siellä kun kuuli rantakadulla kävellessä enemmän suomen kieltä kuin paikallisia. Eli mikäli lomallaan haluaan nähdä enemmän paikallisia kuin turisteja, Fuengiola ei ole oikea paikka. Fugen vahvuus on kuitenkin kilometrejä pitkä hiekkaranta, joten mikäli lomaltaan haluaan lähinnä auringonottoa  siihen Fuge on kyllä mitä loistavin kohde. Tietysti tuli muistoja mieleen ranatakadulla kävellessä. Söimme esimerkiksi pizzat ravintolassa, joka oli yksi suosikkini jo vuosia aiemmin. 

Marbellan ja Fuengirolan lisäksi kävimme pienessä San Pedron -kylässä. Sieltä päällimäisenä jäi mieleen valko-keltaiset rakennukset, niitä kun oli koko kylä pullollaan. Täytyy sanoa, että kylässä käynti oli kiva kokemus, sillä siellä ei turisteja näkynyt, ja koimme aidot espanjalaiset markkinat. Viikon aikana ei sen enempää ehtinyt matkustaa, sillä välillä halusimme olla ihan vain Banúksessa, mutta varmasti nähtävää olisi löytynyt vielä yllin kyllin. Kaiken kaikkiaan koko Aurinkorannikko on ihan mahtava lomakohde, eli suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti