keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

PARIS SNAPSHOTS - PART 1


Pariisista kotiinpaluustamme on kohta kolme viikkoa aikaa, ei voi kuin taas ihmetellä mihin aika on mennyt? Matkustimme tosiaan Genevestä Pariisiin junalla, matkaan maiden välillä meni vain kolme tuntia. Olimme ostaneet liput etukäteen netistä ja saimme paikat ykkösluokassa edullisesti. Oli uskomatonta matkustaa pitkin Ranskaa, kun säät vaihtelivat ihan hurjasti. Jossain matkan varrella satoi lunta ja maa oli ihan valkoinen, hetken päästä paistoi aurinko ja oli ihan vihreää. Junamatka meni todella nopeasti ja ihan yllättäen olimme jo Pariisissa. Ranskassa olimme maanantai-illasta perjantai aamuun, eli kolme kokonaista päivää, sillä perjantaina lähdimme jo aamulla kohti lentokenttää. Pariisista tuli otettua jonkun verran kuvia, joten jaoin ne kahteen postaukseen. Kirjoittelen aluksi vähän yleisiä fiiliksiä kaupungista. 

Aluksi saavuttuamme Pariisin meille sattui heti muutama vastoinkäyminen, ensin taksikuski ei meinannut löytää hotelliamme, vain jättää meidät aivan liian ajoissa pois matkalaukkuinemme. Kun pääsimme hotellille, ei varaustamme löytynyt laisinkaan, vaikka olin sen etukäteen maksanutkin. Saimme lopulta huoneen, mutta kylmä hiki ehti jo nousta otsalle. Hotelli oli kuitenkin todella siisti ja hyvällä paikalla, vaikka huone oli älyttömän pieni. Tingimme kuitenkin mielellämme huoneen koosta, koska hotellissa vain nukumme.

Kävelimme Pariisissa ihan älyttömästi, en edes osaa arvata paljonko kilometrejä tuli, sillä julkisia emme käyttäneet laisinkaan. Kiersimmekin monet nähtävyydet, mutta niistä lisää seuraavassa Pariisi postauksessa. Me emme välitä niinkään käydä esimerkiksi museoissa sisällä, vain minulle riittää rakennusten ihastelu ulkoapäin. Katsoi minne hyvänsä, aina oli jotain nähtävää. Arkkitehtuuri on upeaa. Eikä kolme päivää todellakaan riitä kaikkeen Pariisissa kun tekemistä riittää. Upeiden nähtävyyksien lisäksi kaupungissa on tosi hyvät shoppailumahdollisuudet, mikä on itselleni tärkeää ulkomailla. Löytyy tosi hyvin ketjuliikkeitä sekä luksuputiikkeja. Eiffel-torni näkyi horisontissa kauas ja kyllä se on ainakin kerran elämässään livenä nähtävä. Minulle tämä oli toinen kerta Pariisissa.

Pariisilaisista minulle jäi kohtalaisen hyvä kuva, parempi kuin olin ajatellut. Paikalliset jäivät usein pitämään ovia auki, eikä kukaan katsellut nenänvarttaan pitkin, mutta ravintoloissa palvelu oli välillä todella tökeröä. Englannilla pärjäsi hyvin, eikä kielimuuri tuottanut ongelmia. Täytyy kyllä sanoa, että odotin paljon enemmän tyylikkäitä paikallisia, nimittäin hyvin vähän tuli tyylikästä porukkaa vastaan. 

Minulle jäi tältäkin matkalta hitusen ristiriitaiset tunnelmat Pariisista, toisaalta tykkäsin, toisaalta en niinkään. Siellä oli paljon hyvää, mutta myös huonoa. Minusta blogit ja elokuvat antavat Pariisista aivan liian siloitellun kuvan, se ei ole niin hieno paikka loppujen lopuksi kuin aina annetaan ymmärtää. Nämä ovat tietysti makuasioita ja blogissa tulee aina esille vain oma näkemykseni. Toki rakennukset ovat aivan upeita ja kaupunki muutenkin kiva tunnelmaltaan. Toinen puoli on kuitenkin todella likaiset kadut, kerjäläiset ja muut epämääräiset kulkijat ja rumat graffitit pitkin kaupunkia. Tiedän, että suurkaupungeissa on kaikkia edellä mainittuja, mutta jos vertaa vaikka New Yorkiin (jonka väkiluku on lähes nelinkertainen) on Pariisi minusta tosi likainen. Olen myös huomannut, että itselleni paras matkakohde on pienet ja kompaktit kaupungit, eli ehkä suurkaupungit eivät yksinkertaisesti ole minua varten. Pariisi ei siis edelleekään noussut lemppareideni joukkoon, eikä mikään pakollinen tarve ole sinne päästä uudelleen, mutten sano etten enää ikinä kaupunkiin matkusta. Uskonkin, että jossain vaiheessa elämää annan Pariisille vielä kolmannen mahdollisuuden.

2 kommenttia:

 1. Mitä ostospaikkoja suosittelet Pariisissa? 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin Champs Elyseellä (Zarassa ja Adidaksella, mutta löytyy paljon muitakin kauppoja), Uniqlossa (17 Rue Scribe) jonka lähellä Galeries Lafayette sekä ostoskeskuksessa Citadium (Pull&Bearilla) ja Chloélla Rue Saint-Honorélla (löytyy muitakin putiikkeja). Eli aika pitkälti ketjuliikkeissä.

   Ole itse sellainen shoppailija, että katson kaikki hankinnat ensin netistä, tallennan niiden kuvat puhelimeen ja laitan kaupan osoitteen muistiin. Näin en tee heräteostoja kun menee kauppaan vaan"katselemaan". Eli en vietä kaupoilla paljoakaan aikaa, käyn ostamassa valmiiksi valitut jutut, jos ne on kivoja livenä :)

   Poista