keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

TRAVEL WEEK - BUDAPEST


Kesäkuussa lähdimme melko ekstempore Budapestiin. Matkat tilasimme pari viikkoa ennen lähtöä, yleensä kun varaan matkat todella hyvissä ajoin ennen, välillä lähemmäs vuotta etukäteen. Tätä matkaa emme olleet suunnitelleet laisinkaan, mies heitti ajatuksen ilmoille ja seuraavana päivänä olin varannut sekä lennot että hotellin. Budapestiin suorat lennot olivat kohtalaisen edulliset, ja hotelleissa on valinnanvaraa, eli reissu Unkariin ei ihan kauheasti lompakkoa rokota, varsinkin jos on halukas tinkimään hotellista. Me ajattelimme ottaa hitusen paremman hotellin, sillä Suomen hintoihin nähden nekin olivat todella edullisia. En yleensä suosi keskikesällä matkustamista, sillä useimmiten varsinkin kaupunkikohteissa on omaan makuuni liian kuuma siihen nähden, että tulee käveltyä kymmeniä kilometrejä päivässä. Olimme kaupungissa viisi päivää, joka oli ihan sopiva aika, mutta kauemminkin olisi viihtynyt.

Minulla ei ollut kauheasti mielikuvia Budapestista ennen sinne menoa, tai lähinnä pelkäsin sinne matkustavan pahimmat kaljaturistit. En oikeastaan aiemmin ollut ajatellut koko kohteeseen matkustavani. En ehtinyt tutkia kohdetta juuri ollenkaan etukäteen, muutamat blogipostaukset luin kotona, mutten totta puhuen asettanut odotuksiani korkealle paikan suhteen. Ajattelin, että kunhan nyt käydään katsomassa, matkailu avartaa. Mutta kuinka sitten yllätyinkään! Budapest oli paljon kivempi paikka kuin olisin kuvitellut. Upea arkkitehtuuri, edulliset ravintolat, ihan hyvät shoppailumahdollisuudet, upeita nähtävyyksiä ja mukavia ihmisiä, joiden puhe kyllä kuulosti melko hassulta. Sääkin osui juuri kohdalleen, ei liian kuuma eikä päivittäin porottavaa aurinkoa, vain yksi sadekuuro osui viiden päivän lomamme kohdalle (kannattaa aina pitää kertakäyttösadetakki laukussa, niin naurettavalta kuin se päällä näyttääkin ;)

Kiersimme ihan spontaanisti kaikki nähtävyydet. Ehkä se olikin matkan paras juttu, etten ollut tehnyt etukäteen hirveää listaa, mitä pitää nähdä ja missä käydä. Budapestin parhaimmistoa minusta olivat upeat linnat ja rakenukset, niitä olisi voinut ihastella tuntitolkulla. Itse asiassa kaupunki nousi samantien suosikkikohteideni listalle ja on minusta loistava vaihtoehto vaikkapa monen suosimaan Lontooseen. Ihan varmasti matkustan uudelleen Budapestiin. Joten jos kesälomareissu on suunnitteilla, niin Budapest on mitä loistavin kaupunkikohde!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti