sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

TRAVEL WEEK - CANNES FOR THE THIRD TIMEOn enemmän sääntö kuin poikkeus, että vietämme toukokuusta ainakin kaksi viikkoa Etelä-Ranskassa, Cannesissa. Espanjan ja Cannesin lähdön väliin ei hirveän montaa viikkoa jäänyt, kun taas pakkasimme matkalaukut ja hyppäsimme lentokoneeseen. Vietimme tällä kertaa Ranskassa lähemmäs kolme viikkoa. Menimme Rivieralle tällöin kolmatta kertaa ja nyt toukokuussa on neljäs kerta tulossa. Jo heti ensimmäisellä vierailulla tykkäsin kyllä Cannesista, mutta vasta seuraavana vuonna ihastuin paikkaan palavasti. Nyt tuntuu melkein kuin kotiin palaisi, sen verran tutuksi paikat ovat tulleet.

Vuokraamme Cannesista aina kerrostaloasunnon, se on kiva muoto lomailla, emme ole turisti paljouden ympäröimänä ja näkee enemmän sitä oikeaa Ranskaa, kun asuu paikallisten kanssa. Cannesissa on oikeastaan kaikki mitä lomalta toivon; sää on toukokuussa juuri sopiva (tosin senkin olemme kokeneet, että sataa 30 tuntia vettä kaatamalla putkeen), ettei ole liian kuuma, mutta rannalla tarkenee, shoppailumahdollisuudet ovat hyvät, varsinkin ihan kaikki luksusputiikit löytyvät La Croisette -kadun varrelta. Ravintoloita löytyy ihan joka lähtöön, oma lempparini on ehdottomasti italialainen ravintola Pepperoni. Yleinen tunnelma kaupungissa on mainio ja tietysti elokuvajuhlat tuovat oman fiiliksensä kaupunkiin, näkee mitä upeimpia asuja ja ehkä jopa julkkiksia. Minun on muuten ihan joka vuosi pitänyt kuvata kadulla ihmisten asuja tänne blogiin kuvakoosteeseen, mutta aina se on jotenkin jäänyt, ehkä tällä kerralla? Cannesista on varmasti tulossa juttua keväällä taas kera uusien kuvien paljon, joten ei tällä nyt aiheesta enempää. Etelä-Ranska onkin noussut meidän molempien suosikkikohteeksi, joten en malttaisi millään enää odottaa toukokuuta!

2 kommenttia:

 1. Etelä-Ranska on vienyt myös sydämeni. Rakastan jotenkin Antibesia ja jopa Juan-les-Pinsiä, vaikka se ei tosiaankaan ole mitenkään classy. Mutta Cannes on kyllä täydellinen.
  Nizzasta en pidä juurikaan ja Monaco on aika ontto. Mutta onneksi tuolla on niin helppo piipahtaa eri paikoissa, kun kaikki on niin lähellä.
  Kävimme viimein viimeksi Cannesista Saint-Tropezissa, se oli kiva päiväretki. Haluaisin myös uudestaan Grasseen. Aah, tuonne voisi mennä milloin vain!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan sama juttu, enkä koskaan kyllästy Rivieraan! Meillä riittäisi sun kanssa varmasti juteltataa Etelä-Ranskasta :) Me ei olla jostain syystä käyty ollenkaan Antibesissa, tällä kertaa täytyy siis ehdottomasti mennä. Juan-les-Pinsissä kävimme viime kerralla, se oli vähän hassu paikka, kun merkkituotteita myytiin liikkeissä, jotka näyttivät asettelultaan enemmän kirpputoreilta :D Joten ymmärrän mitä tarkoitat! Mutta kiva pikku paikka sekin.
   Ja olen ihana samaa mieltä muutenkin kanssasi, en itsekään ole ikinä jotenkin päässyt Nizzaan sisään (liika suomalaisia turisteja, sotkua, kivinen ranta...) eikä Monacokaan ihan vakuuta, vaikka siellä onkin oma tunnelma (ja koska mieheni kuvaa autoja ja niitä siellä riittää, sinne on usein mentävä) mutta Cannes on tosiaan täydellinen! :) Harmittaa kun emme ole päässeet ollenkaan Saint Tropeziin, tänä vuonna aiomme mennä vaikka mikä olisi! :D
   Kiva kun kommentoit ja mitä ihaninta viikonloppua! :)

   Poista