keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

NEXT STOP: GENEVA (&PARIS)


Matkalaukku on pakattu ja olen niin reissufiiliksissä, huomenna lentokoneen nokka otetaan kohti Sveitsin Geneveä. Lähdemme jo aamulla kohti lentokenttää, onkin melko pitkä matkustuspäivä tulossa, sillä suoraa lentoa ei ollut saatavilla, eli Genevessä olemme vasta illalla. Kuvat ovat parin vuoden takaa, jolloin kävimme ensimmäistä kertaa kaupungissa. Toivottavasti sää suosisi tälläkin kertaa, tosin säätiedotuksia katsoessa ihan vähän hirvittää. Pakkasin siis mukaan vähän kaikkea villapaidoista mekkoihin ja villahuiveihin, sekä niin sateenvarjon kuin aurinkolasit. Matkalaukku on niin täynnä, ettei ostoksille jäänyt tilaa ollenkaan, täytyy siis yrittää hillitä itsensä kaupoilla (mutta bomber-takki on pakko saada). Ensimmäisellä vierailulla Genevessä en ollut oikeastaan tehnyt mitään taustatutkimusta paikasta, mutta nythän kaupunki on jo tuttu ja myös muutama uusi nähtävyys on listattu ylös. Eniten odotan kävelyä joen varrella (auringonpaisteessa!), jospa joutseniakin taas näkyisi. Viime kerralla jäi myös kokonaan vanhankaupungin linna näkemättä, joten sinne aion suunnata ihan ensimmäisenä. Yksi päivä vietetään tosiaan Geneven suuressa autonäyttelyssä, mikä ei ole ihan lempparipuuhaani, mutta selvisin siitä viimeksikin kohtalaisen hyvin.

Genevestä matkustamme muutaman päivän jälkeen pikajunalla Pariisiin. Junamatka on varmasti kiva kokemus ja maisemat upeat. Liput luotijunaan tuli tilata netistä etukäteen, ja saimme vielä paikat ykkösluokasta. Pariisista olen listannut monia paikkoja, joissa haluan käydä, onneksi siis pakkasin lenkkarit mukaan, käveltyä tulee nimittäin varmasti paljon. Olen vieraillut Pariisissa kerran vuosia sitten, muttei paikasta jäänyt hääppöiset muistelmat, toivottavasti tämä reissu muuttaa suhtautumiseni kaupunkiin. Ihan sattumalta myös Pariisin muotiviikot sattuivat vierailumme ajaksi, en tajua miten olen aina ihan pihalla näistä ja matkaa varatessa olin täysin tietämätön kyseisistä viikoista? Sain minäkin kutsun Marimekon muotinäytökseen Pariisiin, jossa olisi ollut ihan mahtavaa päästä käymään, mutta valitettavasti junaliput kaupunkiin on tilattu vasta seuraavalle päivälle, olipa huono tuuri. Harmittaa älyttömästi, sillä uskon, että näytös olisi aivan mahtava kokemus, ehkä ensi vuonna sitten. Toivottavasti muiden blogejen kautta pääsee näytöksen tunnelmiin!

En koskaan ota ulkomaille kannettavaani mukaan, sillä reissussa en halua käyttää hetkeäkään nenä kiinni ruudusssa, kotona on sitten aikaa rauhassa käydä kuvia läpi. Päätinkin ajastaa matkani ajaksi throwback matkajuttuja viime vuoden reissuista, matkailuviikko sopiikin nyt hyvin teemaan. Ehkäpä jollakin on matka suunitteilla kohteisiin, joissa viime vuonna kävimme ja postauksista saisi muutaman vinkin? Eli ylihuomisesta alkaen päivittäin muistelmia viime vuodelta viikon ajan, niin maisemien kuin asukoosteiden muodossa. Mikäli vanhat jutut eivät kiinnosta, kannattaa palata blogin puolelle reilun viikon päästä. Siihen asti päivitän varmasti Instagramia (@annejennika) reissusta tuttuun tyyliin! Jos teillä on jotain hyviä vinkkejä lähinnä Pariisiin, niin laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin tulemaan, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti