maanantai 7. maaliskuuta 2016

TRAVEL WEEK - MONACO


Cannesin matkalla piipahdamme myös Monacossa, viime vuonna olimme siellä hotellissa yhden yön, ja tänä vuonna on sama kuvio luvassa. Lisäksi teemme Monacoon päiväreissuja, sillä junalla matkustaminen Ranskassa sujuu kätevästi, joten ehdottomasti kannattaa vierailla läheisissä kaupungeissa. Toisaalta emme halua lomalla mitään tiukkaa aikataulua, että joka päivä pitäisi matkustaa, mutta sopivassa suhteessa. Nizza on tietysti myös käymisen arvoinen paikka, vaikkei meidän suosikkeihin kuulukaan. 

Monaco on maailman toiseksi pienin itsenäinen valtio. Omat mielipiteeeni Monacosta ovat ristiriitaiset. Ensimmäsillä vierailuilla Monacossa en oikein syttynyt koko paikalle, toisaalta en ole koskaan päässyt näkemään paikkaa ilman aitoja, sillä olemme paikalla aina formulakisojen aikaan, jotka ajetaan keskellä kaupunkia, joten koko kaupunki aidataan, mikä taas hankaloittaa liikkumista melkoisesti, valokuvaamisesta puhumattakaan. Viime vuonna maassa oli lisäksi suuret remontit meneillään, eli monet paikat oli myllätty, joka hankaloitti liikkumista ennestään. Monaco on myös melkoista ylämäkeä, eli siellä liikkuminen kuumana päivänä voi olla melkoinen urheilusuoritus. Monacossa on kuitenkin oma tietynlainen tunnelma, lyhyesti sanottuna arvokas paikka. Siellä tosi nuorilla tytöillä roikkuu Chanelit olalla ja jo ostoskeskus on hieno kattokruunuineen. Minulla on myös tosi kivoja muistoja Monacosta, kerran esimerkiksi istuimme erään amerikkalaisen miljardöörin kanssa kahvilla jutellen niitä näitä (vasta käyntikortti ja Google selvensi kuka tyyppi oikein olikaan ;).

Monacossa haluamme yöpyä "vähän paremmassa" hotellissa, yleisesti kun emme ole hotellejen suhteen kovinkaan nirsoja. Viime vuonna yövyimme  Port Palacessa, joka olikin tosi kiva, ikkunasta näkyi jahtisamata ja sijainti oli muutenkin loistava. Eli kyseistä hotellia voin kyllä suositella! Täksi vuodeksi varasin huoneen Novotel Monte Carlo -nimisestä hotellista, joka ainakin kuvista päätellen vaikutti hyvältä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti