maanantai 21. maaliskuuta 2016

GENEVA SNAPSHOTS


Genevessä tuli otettua valokuvia kohtalaisen vähän, vaikka yritin olla aktiivinen ja kulkea kamera kaulassa, toki vesi- ja räntäsade vähän vaikeutti kuvaamista ja melko synkkiä näistä kuvista tuli. Halusin kuitenkin kirjoitella kaupungista lyhyesti tänne blogiin. Viimeisenä päivänä tosiaan aurinko alkoi paistamaan ja säätiedotus näytti parempaa, mutta silloin lähdimme jo keskipäivällä kohti Pariisia. Me tosiaan valitsimme Geneven matkakohteeksi ihan puhtaasi kaupungissa järjestettävän suuren autonäyttelyn vuoksi. Olimme kaupungissa torstai-illasta maanantai päivään, joka oli ihan sopiva aika. Minusta olikin hyvä idea yhdistää samaan lomaan myös matka Pariisiin, junayhteydet kun maiden välillä ovat loistavat. Meillä oli muutenkin ollut puhetta jo vuosia käydä Pariisissa, joten samoilla lennoilla hoitui näppärästi kaksi matkakohdetta.

Geneve on Sveitsin toiseksi suurin kaupunki ja siellä puhutaan pääosin ranskaa. Minusta Genevessä parasta on ehdottomasti upea arkkitehtuuri,  Rhône -joen varrella kävely ja siellä suihkuava Jet d´Eau kuuluisa vesisuihku, jonka vesi nousee 140 metrin korkeuteen. Jo lentokoneessa laskeutuessa Geneveen tuo maamerkki näkyi, eli se on todella näyttävä. Joutsenet joen varrella ovat ihan uskomattoman kesyjä, seisoin vieressä kun erän nainen ruokki niitä kädestään ja en voinut kuin ihmetellä koko tilannetta! Kevät oli jo sen verran pitkällä, että nurmikko oli ihan vihreä, mutta sää oli ihan älyttömän kylmä, ainakin siihen nähden, mitä pari vuotta sitten samaan aikaan päivällä ihmiset kävelivät t-paidoissa, nyt värjöteltiin toppatakeissa suurin osa ajasta. Pakko sanoa, että sää latisti tunnelmaa melkoisesti, sillä suunnitteilla oli katsella nähtävyyksiä ilman sateenvarjoa. Loma on kuitenkin aina loma! Koska olimme käyneet Genevessä jo kaksi vuotta sitten emme viitsineet, emmekä oikeastaan edes ehtineet, kierrellä kaikkia nähtävyyksiä. Lähinnä pyörimme keskustassa ja vanhassakaupungissa. Yhden päivän vietimme messukeskus Palexpossa siellä autonäyttelyssä. 

Viime kerralla minulle jäi geneveläisistä kuva epäkohteliaina, mutta tällä kertaa paikalliset olivat ystävällisiä ja englanninkielellä sai palvelua ihan kaikkialla. Arvostan kaupungisssa myös paljon siisteyttä, siellä ei ole roskia pitkin katuja saati kerjäläisiä kadunvarsilla. Hyvä elintaso näkyy. Kaupungilla kulki tyylikästä porukkaa, näin valehtelematta enemmän Célinen Mini Luggage laukkuja eri väreissä kuin koskaan! Geneven keskusta on melko pieni ja kompakti, sieltä löytyy monia luksusputiikkeja sekä ketjuliikkeitä. Hintataso maassa on todella korkea, eli shoppailu ei ole kannattavaa. Ravintoloissa ja kahviloissa on lähes puolet kalliimpaa kuin Suomessa. Geneve sopiikin minusta kohteeksi, jossa piipahtaa muutaman päivän, ellei sitten omista paksua lompakkoa. Turistit saavat tosin vähän helpotusta, sillä julkisilla kuten metrolla ja junalla, saa ajaa täysin maksutta koko vierailunsa ajan. Tykkään Genevestä kaupunkina ja luulenpa, että automessujen vuoksi sinne tulee tulevaisuudessakin lähdettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti