torstai 29. elokuuta 2024

Tallinnan ravintolavinkit

Meinasin ensin kirjoittaa vain yhden Tallinnan vinkkipostauksen, mutta siitä oli tulossa tähtitieteellisen pituinen, joten päätin jakaa ravintolat omaan postaukseensa. Ruoka on ainakin meille olennainen osa lomailua ja minusta on kivaa jo vähän kotoa käsin miettiä ravintoloita kohteeseen valmiiksi. Valinnanvaraa Tallinnassa nimenomaan on ja enemmänkin tulee paikan päälle tenkkapoo minne mennä. Minulla on tapana laittaa itselleni ylös muutamia paikkoja, joista usein joku jää seuraavaan kertaan. Elokuisella lomalla söimme näissä ravintoloissa, joista kerron tarkemmin alla. Olen kirjoittanut vuosien varrella lukuisia Tallinna aiheisia postauksia, joista löytyy myös ravintolavinkkejä seasta. Kaikki postaukset löytyvät Tallinna tunnisteen alta. 




Taqueria (Rotermanni 14)

Olen useat kerrat kävellyt Rotermannilla houkuttelevan näköisen tacopaikan ohi. Heinäkuussa ollessamme ystäväni kanssa päiväreissulla, oli terassi viimeistä paikkaa myöten täynnä, joten mietin että tänne täytyy ehdottomasti suunnata miehen kanssa. Kävimmekin ravintolassa pienillä välipaloilla laivamatkan jälkeen. Elokuisena tiistaina terassi oli tyhjä ihan paria syöjää lukuunottamatta. Tilasin kaksi pientä tacoa ja margaritan. Halusin nimenomaan jotain pientä suupalaa, sillä olimme illemmalla menossa isommin syömään. Tacot olivat ihan hyvät, mutta eivät mitenkään maata mullistavat, drinkki sen sijaan oli vallan mainio.  



La Prima Vanalinn (Müürivahe 2)

Ensimmäisen päivän illallispaikaksi valitsimme La Prima Pizza -ravintolan vanhassakaupungissa. Saavuimme paikalle melko myöhään puoli kymmenen maissa, mutta onnistuimme saamaan paikat ravintolasta. Pöytävaraus olisi ollut paikallaan tähän ravintolaan suunnatessa, sillä tiistai-iltana paikka oli tupaten täynnä ja viimeiset saapuivat vielä puoli yhdentoista maissa. Me emme kuitenkaan lomilla halua mitään tiukkoja aikatauluja, joten yleensäkään emme halua mitään ravintolavarauksia tehdä. Hintataso oli mielestäni melkoisen korkea, sillä pizzat maksoivat alkaen kolmisenkymmentä euroa. Palvelu täällä pelasi, kun tarjoilija täytti vesilasinkin puolestani jatkuvasti. 
Tunnelmallinen Iltaliaa henkivä ravintola keskeisellä sijainnilla. Hintatason ja melko tulkinnanvaraisen listan vuoksi voi kuitenkin olla, että tämä ravintola jää meiltä jatkossa käymättä.



F-Hoone (Telliskivi tn 60a)

Telliskiven kuuluisa ravintola, joka ei varmasti esittelyjä kaipaa. Tänne ikisuosikkiin suuntaamme syömään aina, kun Telliskivessä käymme. Ravintolalla oli iso ulkoterassi, joka tuli yllätyksenä, sillä olemme käyneet täällä aiemmin vain talvisin. Aurinkoisena päivänä oli mieluisaa syödä lounas terassilla, jossa olikin hyvin tilaa tavallisena keskiviikkona. Ruokalista myös näyttää vaihtuvan kauden mukaan, tällä kertaa tilasin lohta ja mies lammasta. Hintataso ravintolassa on pysynyt vuosien varrella hyvinkin kohtuullisena. 


La Muu (Telliskivi tn 60a-5)

Bonuksena pakko mainita jälkiruoka F-hoonen lounaan jälkeen. Ravintolan käytännössä naapurissa sijaitseva jäätelöbaari on ollut käymisen arvoinen listallani vuosia, mutta tosiaan olemme olleet Telliskivessä useimmin talviaikaan, eikä jäätelö ole tällöin niin kiinnostanut. Ehkä tiedättekin, että voisin elää jäätelöllä, mutta olen aika valikoiva niiden suhteen. La Muun jäätelöt valmistetaan ymmärtääkseni paikan päällä, tuoreista raaka-aineista ja ovat myös luomua. Sen kyllä maistoi, herrranjestas kuinka maukasta jäätelöä! Makuja ei ollut vierailumme aikana montaa saatavilla, joten valitsen suklaan ja kahvin. Jäätelöistä ei todellakaan makua puuttunut, molemmissa oli todella vahvat ja luonnolliset maut. Hintatasokin täällä laatuunsa nähden oli mielestäni suorastaan edullinen. Vahva suositus kaikille jäätelön ystäville.



Chicago 1933 (Roseni 8)

Sopivasti hotellimme (Metropol) naapurissa sijaitseva ravintola jäi mieleemme tammikuun matkalta, joten suuntasimme ravintolaan illalliselle tälläkin reissulla. Ravintolassa on kiva tunnelma, hyvä ruoka ja palvelu. Bonuksena heillä on livemusiikkia iltaisin keskiviikosta lauantaihin. Menu oli pysynyt täysin samana sitten tammikuun, joten tilasimme samat hyväksi todetut ruoat kuin edellisellä kerralla, minä risoton ja mies pasta carbonaran. Istuimme täällä vähän pidempäänkin live musiikkia kuunnellen ja tilasin myös jälkiruoan.



Pegasus (Harju 1) 

Viimeisen päivän lounaspaikkana, muttei todellakaan vähäisempänä, toimi tämä kuuluisan Rataskaevu 16 ravintolan sisar, heillä on nimittäin samat omistajat. Olin jo valmiiksi päättänyt ravintolan, jonne säntäsimmekin sadetta pakoon. Saimme luultavasti ravintolan yhden parhaimmista pöydistä näköalalla, kunnes hetken päästä jokainen viereinen pöytä oli täynnä. Mainitsemisen arvoinen asia, on jo alkupala leipä täällä ja suolattu voi sen kanssa, makuelämys! Listalta tilasin kanaa ja mies lammasta, jota tuntuikin tällä hetkellä olevan monen ravintolan listoilla. Huomio, joka tehtiin, perunat tulee tilata erikseen. Yksi hauska yksityiskohta oli, miten lasku tuli vanhan kirjan välissä, kuinka kekseliästä. Summa summarun, tykkäsimme ravintolasta ja palaamme varmasti. 


Pakko vielä mainita loppuun, että tippasimme tarjoilijat aina ravintolassa. Tallinnassa ei ole vastaavaa tippikulttuuria, kuin esimerkiksi Amerikan päässä, mutta luin että on kohteliasta jättää 5-10% laskun loppusummasta. Parissa paikassa kortilla maksaessa myös kysyttiin kauniisti tipin perään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti