lauantai 10. elokuuta 2024

Kesäpäivä Suomenlinnassa



Aloitan postauksen ilmoitusluontoisella asialla, elokuu on kesäkuukausi! Joka ikinen vuosi, jo siinä heinäkuun lopulla, alkaa se ainainen syksypuhe. Ensinnäkin elokuu on tosiaan kesäkuukausi, koko Suomi ei lomaile heinäkuussa ja lisäksi muuten vielä syyskuussakin on usein kesäiset kelit. Joten te elokuusta syksynä puhuvat, lopettakaa toisten kesätunnelman pilaaminen! 



Yksi kesän bucket listallani ollut asia oli Suomenlinnassa käynti, ja sainkin miehen matkakaveriksi viime keskiviikkona. Itsehän tosiaan "löysin" Suomenlinnan vasta viime kesänä, jolloin vierailin siellä pariinkin kertaan. Kävimme myös syksyllä ruska-aikaan tunnelmoimassa saaressa ja sama on ehdottomasti tehtävä tänäkin vuonna. Mutta nyt vietetään tosiaan vielä kesää, joten palataan tähän kyseiseen kesäpäivään. 

 
Meillä ei ollut muita suunnitelmia saareen, kuin syödä lounasta rauhassa ja kävellä pitkin saarta.  Olimmekin sopivasti lounasaikaan paikalla, joten suuntasimme saman tien syömään. Ravintolaksi valikoitui Bastion Bistro, josta löytyi molemmille mieluista ruokaa. Minä tilasin muikut ja muusin, kun mies valitsi ribsit. Ulkoterassilla oli ihanaa istua ja hiljalleen terassi alkoikin täyttyä ja ympärillä raikasi iloinen puheensorina. 



Meille sattui mitä parhain sää, mistä olin todella onnellinen, sillä viime aikoina on satanut muuten lähes päivittäin jossain välissä. Suomenlinna sateella, kun siellä usein myös tulee, ei ole se miellyttävin kokemus. Aurinkopäivänä kävelimme pitkin saarta tunteja ja välillä istuimme ihailemaan maisemia. Viilennyimme juomalla kylmää limsaa kahvila Piperin upealla ulkoterassilla, josta avautui saaren paras näkymä merelle. Meillä on myös tapana piipahtaa jossain Suomenlinnan museoista ja tällä kertaa kävimme Tullimuseossa. Vinkkinä muuten, että kyseiseen museoon on maksuton sisäänpääsy.




Viihdyimme saaressa useamman tunnin, kunnes suuntasimme vielä Helsingin keskustaan viettämään kesäiltaa. Olen niin monesti maininnut, että kuka hullu matkustaa Suomesta ulkomaille rantalomalle kauneimpaan kesäaikaan, kun kotimaa on parhaimmillaan! Suomesta löytyy upeita kohteita ja itse tykkään tehdä nimenomaan tällaisia pieniä päiväreissuja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti