perjantai 23. elokuuta 2024

Lempikaupunkini Tallinna









Kuten olen monesti maininnut, en henkilökohtaisesti koe hinkua matkustaa kesäaikaan kuin kotimaan sisällä, mutta yksi poikkeus on, nimittäin Tallinna! Tosin matkustan mielelläni sinne ihan mihin vuodenaikaan tahansa. Joka tapauksessa vietimme kaupungissa tällä viikolla pari yötä, kun suuntasimme laivaan tiistaina ja kotiin eilen torstaina. Teimme vastaavan kolmen päivän reissun myös tammikuussa ja tässä välissä olen käynyt pari kertaa Tallinnassa päiväreissuilla. Enkä usko, että tämä jäi tämän vuoden viimeiseksi käynniksi, sillä haaveilimme jo matkasta syksylle ja joulumarkkinoilla haluan ehdottomasti taas päästä käymään. Mutta takaisin tähän elokuiseen minilomaan. 

Havahduin, kävellessämme miehen kanssa pitkin vanhakaupungin pastellisia kujia, että vuosien varrella Tallinnasta on tullut ehdoton lempikaupunkini. Vertailun vuoksi, olen käynyt läpi perinteiset Lontoot, Pariisit, Roomat ja Tukholmat, mutta silti listaan Tallinnan omaksi suosikikseni. New Yorkia ja Las Vegasia ei ehkä peittoa, mutta lyhyt matka ja helppo pääsy taas pesee nämä mennen tullen. 

Visuaalinen silmäni ensinnäkin lepää varsinkin pehmeänsävyisessä vanhassakaupungissa, jonka lisäksi kaupungissa on niin paljon muutakin nähtävää ja tehtävää, sekä se kehittyy hurjaa vauhtia. Taas kerran jäi monta juttua ensi kertaan, vaikka valehtelematta olimme menossa aikaisesta aamusta myöhään yöhön joka päivä. Esimerkiksi uusi trendialue Põhjala tehas jäi odottamaan seuraavaa visiittiä sekä isot käsityömyymälät. Kirjoitan myöhemmin kunnon postauksen mitä tehtiin Tallinnassa sekä ravintolavinkit, sitä ennen jakoon nämä värikkäät kuvat kaupungilta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti