sunnuntai 18. elokuuta 2024

Koko asu alennusmyynnistä





mekko - &Other Stories (2024) 
kassi - COS (2024) 
sandaalit - &Other Stories (2021) 
aurinkolasit - Chimi (2023) 

Minusta tuntuu, että alan olla hiljalleen kyllästynyt kesämekkoihin, sandaaleihin ja korikasseihin. Luulen, että nämä alkavat olla viimeisiä asukuvia hellepukeutumiseen tälle kesälle. Huomaatteko muuten kuvissa jotain itselleni todella epätyypillistä? No tietysti hihattomuus. En todellakaan tunne oloani parhaimmaksi allit näkyvillä, mutta tämä mekko pituudellaan kompensoi käsien näkymistä. Omaksi yllätyksekseni mekko on päässyt päälle useat kerrat, siinä on vietetty niin kaupukifestivaaleja kuin useita kuumia kesäpäiviä. Mekko toimii hyvin myös erilaisten takkien kanssa, joten monipuolinen vaate on kyseessä.  Niin sen pitääkin mennä, en missään nimessä halua kaappiini yhtään kertakäyttövaatetta. Kuten edellisessä postauksessa mainitsin, hankin tänä kesänä kaksi mekkoa, jotka molemmat ovat mustia. Tämä puuvillainen &Other Storiesin yksilö löytyi -60% alesta, ja tiedän käyttäväni tätä monta kesää tästä eteenpäin. 

Alelöydöistä puheen ollen, tästä päästäänkin sopivasti aasinsillan kautta tuohon kuvissa näkyvään kesäkassiin, jonka nappasin mukaani heinäkuiselta Tallinnan reissulta.  Olimme ystäväni kanssa käymässä kaupungissa, eikä kyseessä ollut mikään ostosreissu, laivalle kohti palatessa halusin kuitenkin käydä pikaisesti Rotermannilla sijaitsevassa COS:in myymälässä, kun sitä ei valitettavasti enää Helsingistä löydy ja olin silmäillyt pitkään erästä vaatekappaletta verkkokaupan puolella. Kassan lähettyvillä silmäni osuivat rentoon raffia kassiin, jonka katsoin pikaisesti läpi ja suuntasin alerekeille etsimään ennalta katsomaani vaatetta. Kyseinen vaate löytyi, suuntasin nopeasti sovituskoppiin ja siitä kassalle. Olin jo maksanut tuotteen, kun päätin sekunneissa napata kassin vielä mukaani, sillä se oli niin hyvässä alessa ja olin vähän salaa haaveillutkin jostain uudesta kesäkassista, jotta Majen korikassi saisi välillä levätä. Vaikka kesäkassien aika olla hiljalleen tältä vuodelta ohi, on kassille käyttöä myös seuraavana kesänä. Näin spontaanien heräteostosten teko on minulle nykyisin todella epätyypillistä, usein mietin vähän liiankin kauan. 

Myös sandaalit ja aurinkolasit ovat molemmat aleista aikoinaan ostetut. Sandaalit kävivät alkukesästä suutarilla korjauksessa, kun yksi nahkaremmi irtosi. Kiitin onneani, että tämä tapahtui vasta työpäivän jälkeen, josta linkutin kotiin toinen kenkä rikkinäisenä. Suutarin käsittelyn jälkeen kengistä tuli taas uudenveroiset. 

Varsinkin Instagramin puolella kysellään usein eri vaatteiden ja asusteiden perään, mutta "ongelma" on usein se, että suurin osa on useita vuosia vanhoja hankintoja. Muistelen joskus menneisyydessä merkinneeni postauksiin vaatteiden hankintavuodet, kunnes tämä perinne jostain syystä jäi, ajattelin yrittää palata tähän. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti