keskiviikko 28. elokuuta 2024

Tallinnan matkan asut

Olen totaalinen listaihminen, post-it -laput pyörii sohvalla, kun tämä nainen kirjaa ylös milloin kauppalistaa, milloin pakkauslistaa. Suoraan sanottuna en pidä pakkaamisesta. Viime viikolla Tallinnaan lähtiessä oli taas tämä urakka edessä. Olen tehnyt vastaavia listoja talvella Tallinnan visiitille, mutta oma pakkaamiseni kesäaikaan eroaa jonkun verran. Kesällä koen tarvitsevani enemmän vaatteita mukaan, sillä jo kuumuuden takia niitä tulee vaihdettua tiheämmin. Kirjoita vielä postauksen Tallinnan kohteista, joissa kävimme, mutta tänään ajattelin keskittyä reissun pukeutumiseen.


Tiistain matkustusasu. Lähdimme kotoa matkaan aamulla seitsemän maissa, jolloin oli melko vilpoisaa, joten heitin päälle nahkatakin, jonka halusin muutenkin mukaan. Muutoin matkustusasuni koostui simppelistä valkoisesta t-paidasta ja huolettomasti leopardihameesta. Jalkaan ehdottomasti tennarit. Minun on turha pakata kaupunkilomille mitään muita kenkiä, sillä käveltyä tulee aina hurjan paljon. Nahkatakki on Human Scalesin, t-paita &Other Storiesilta, hame markettilöytö merkiltä JDY, laukku By Farin ja tennarit Adidaksen.




Tiistai-illan asu. Saavuttuamme maihin kipaisin heti ostoksille, sillä olin katsonut muutamaa juttua kotoa käsin valmiiksi. Mukaan lähti kuvassa näkyvä t-paita hauskalla kantri aiheisella printillä Pull & Bearilta, jonka heitin heti päälle paljettihameen kanssa. Pakko tähän väliin mainita, että uudet vaatteet olisi hyvä pestä aina ennen käyttöä, ja niin yleensä teenkin, mutta nyt tein poikkeuksen. Halusin muutenkin jo tässä vaiheessa päivää vaihtaa vaatteita, kun aamulla pukemani tuntuivat jo tosi ressussa rähjääntyneiltä. Tässä asussa kiertelin vanhassa kaupungissa alkuillasta useita tunteja ja suuntasimme myöhäisillassa ravintolaan. 



Keskiviikon kuuman päivän asu. Tallinnassa oli tosi kesäiset lämpöasteet, joten onneksi olin pakannut puuvillaisen kesämekon mukaan. Siinä oli ihan kävellä aamusta alkuiltaan muun muassa Telliskivessä. Kesämekko sai vähän uutta ilmettä beigen mokkanahkaisen laukun kanssa, jonka ostin edellisenä päivänä Massimo Duttilta


Keskiviikon asu illalliselle. Edellisenä päivänä käyttämäni paljettihame pääsi uudelleen päälle illalla ravintolaan. Yhdistin sen kanssa valkoisen yksiolkain topin &Other Storiesilta ja nahkatakin. Tennarit toimiva mielestäni oikein hyvin myös ravintolassa, kun muu asu on siisti.  Ravintolaillallisen jälkeen suuntasimme vielä myöhäisillan kävelylle vanhaankaupunkiin.


Torstain lähtöpäivän asu. Tällaisessa rennossa asussa kiertelin vielä kaupungilla ennen laivan lähtöä viiden maissa. Kukallinen hame on edellisen päivän ostos Pull & Bearista ja laukku on tosiaan myös reissun matkamuisto. Musta t-paita on &Other Storiesilta, löysin alkukesästä heiltä ihan parhaan teeppari mallin, joka minulla on mustana ja valkoisena. Tähän asuun olisi sopinut hyvin myös lisäksi nahkatakki, joka oli kuitenkin aamupäivän lämmössä liikaa. Laivalla taas olisin tarvinnut takkia, sillä kastuttuamme sinne kävellessä oli melko viileä kotimatka, ja takki oli hyvässä säilössä matkalaukussa säilytyslokerossa. 


Mietin kotoa lähtiessä, pakkasinko jo liikaa mukaan, mutta mielestäni onnistuin oikein hyvin pakkaamaan. Kaikki mukana olleet vaatteet tulivat käyttöön, lukuun ottamatta yhtä valkoista hametta, joka jäi uuden hankinnan jalkoihin. Lisäksi yksi t-paita ei näy kuvissa, mutta käytin sitä hotellin aamupaloilla. Myös leopardi hame oli päällä aamiaisella joka aamu, joten sille tuli muutakin käyttöä kuin matkustusasuna. Lisähuomiona sanottava, että tennareita oli hyvä olla kaksi paria, sillä kuumalla on kiva saada kenkiä vaihdettua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti