maanantai 26. elokuuta 2024

Gremlins paita & hyväntuulen hame







t-paita - Dedicated (2024) 
hame - Arket (2023) 
laukku - Gucci (2022) 
tennarit - Adidas (2024) 
aurinkolasit - Chimi (2023)

Minussa asuu pieni kasarifani, tällä aikakaudella esimerkiksi tehtiin ne parhaat elokuvat, jotka toimivat aina vuosikymmentenkin jälkeen. Leffoja, sarjoja ja musiikkia olisi tältä vuosikymmeneltä useita, joista voisin puhua, mutta mainittakoon tällä kertaa Gremlins elokuva. Kyseinen on yksi lempielokuvani, jonka katson säännöllisin väliajoin. Elokuva näyttää hyvältä vielä neljänkymmenen vuoden jälkeen julkaisusta. Leffasta on myös toinen osa, joka sekin on suorastaan loistava. Olinkin innoissani, kun tammikuisella Tallinnan matkalla onnistuin löytämään Gremlins t-paidan, jossa komeilee elokuvan päätähti suloinen Gizmo. Telliskivessä sijaitseva Tali -niminen putiikki myi tuolloin paitaa, jonka pohdinnan jälkeen nappasin mukaani. 

Tällä kertaa yhdistin paidan hauskasti kultaiseen paljettihameeseen, joka onkin totisesti ollut kesän yllättäjä, sillä olen pukeutunut siihen monesti. Usein ajattelen, ettei "erikoisemmille" vaatteille tule juurikaan käyttöä, jonka vuoksi garderobini on hyvinkin pelkistetty lopulta. Yksi tai muutama erikoisempi vaate piristää pukeutumista kummasti, kuten paljettivaate. Pidän itse hameesta hurjasti, sillä se on päällä äärettömän mukava ja kuten mainittu, toimii ihan kaikkina vuodenaikoina. Hame myös kerää kehuja niin tutuilta kuin tuntemattomilta ihan aina kun se on päällä. Taannoin ollessani Loviisassa,  tämä kyseinen asu päällä, kehui hamettani huoltoaseman myyjä ja tokaisi perään, että tekee iloa kanssakulkijoille. Joten ristin hameen hyväntuulen hameeksi.

Loviisasta puheen ollen, olimme eilen siskon kanssa siellä Wanhat talot -tapahtumassa. Olen useamman kesän haaveillut tapahtumassa käynnistä ja vihdoinkin se onnistui. Kuten ehkä tiesittekin, ihailen aina vanhoja rakennuksia ja Loviisan puutaloalue hivelee silmää. Olikin mahtavaa tapahtuman myötä päästä paremmin tutustumaan useampaan taloon, kun omistajat ihanasti päästävät yleisöä koteihinsa. Näissä kodeissa oli toinen toistaan upeimpien sisustusten myötä parasta itse omistajat, joiden kanssa oli ihana jutella pitkäänkin heidän kodeistaan ja muustakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti