sunnuntai 22. syyskuuta 2024

Neulottuja vaatteita

Minulla on ollut tapana, siitä asti kun kolmisen vuotta sitten opettelin neulomaan, tehdä syksyksi yksi tai kaksi uutta neuletta garderobini lisäyksiin. En osta enää muhkeita neuleita valmiina, kun niitä on helppo ja kiva neuloa itse. Neulominen on äärettömän koukuttava harrastus. Kaikkia tekeleitä vuosien varrelta en ole kuviin ehtinyt tallentaa, mutta tässä muutamia neulottuja vaatteita, ennen kuin esittelen tämän syksyn uutuudet. Minulla on muuten aina joku käsityö meneillään, kun neuloosi yleensä jossain vaiheessa rauhoittuu hetkeksi, siirryn korujen tekoon, joka taas tällä hetkellä on paussilla. Onko siellä ruudun takaa muita käsitöiden teosta iloitsevia?








Huomaa hyvin, että itselläni on selkeä oma neuletyyli. Pidän simppeleistä, pörröisistä neuleista, joissa on muhkeat hihat. Kun itse tekee, saa juuri sellaista kuin haluaa, kuten oikeasti cropatun neuleen, jota ei näin lyhyellä varrella vaatekaupasta valmiina ole löytynyt. Olen myös äärettömän tarkka materiaalien suhteen, joten itse neulomalla voi tutkia nekin tarkkaan läpi. 

Periaatteessa kaikki yllä näkyvät, paitsi neuletakki, ovat samalla "ohjeella" neulottuja. Alhaalta ylös tehty neule on äärimmäisen yksinkertainen ja pidän sen ulkonäöstä enemmän, kuin ylhäältä alas tehtävistä raglan -mallisista neuleista, joita olen niitäkin neulonut useamman vuosien varrella. Olen kirjoittanut amatööriohjeita tänne blogiin ja esimerkiksi valkoisen villamekon ohje löytyy täältä. Nyt enemmän neulomista opittuani, tekisin muutamia muutoksia ohjeeseen, mutta periaatteessa neuloin tänäkin syksyllä villapaidan saman mallin mukaan.

2 kommenttia:

  1. Ihanat nuo muhkuhihat! <3 Kauniita neuleita ja neulemekkoja olet tehnyt. Mie en itse neulo, se ei jotenkin napannut ja miulla oli nuorena käsiala niin vaihtelevaa, että ei oikein onnistunut. Sain tehdä lapasten sijaan farkut ylä-asteella, onneksi opettajalla oli silmää, niin ei jäänyt kammoa kaikkia käsitöitä kohtaan. :) Sittemminhän mie opiskelin pukuompelijaksi ja valmistin vaatteita sellaiset reilut 12 vuotta. Itselle ja perheelle teen edelleen. Eli käsitöistä pidän kyllä todella paljon, mutta neulominen ja virkkaaminen eivät suju. Ompelen, maalaan ja teen nyt myös niitä keramiikkatöitä ainakin syksyn ajan. :) ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Sä olet oikea monilahjakkuus kyllä, joten ymmärrettävää että neulomien tai virkkaaminen ei yhtälöön kuulu :D Hyvä tosiaan ettei opettaja pakottanut tekemään lapasia, itse taisin saada koulussa sen yhden valmiiksi ja pari jäi puuttumaan :D En siis todellakaan innostunut koulussa neulomisesta minäkään! Käsitöistä kyllä pidin ja yläasteella opettaja kehotti hakautumaan sille alalle, mutta suuntasin kuitekin muualle, mikä oli virhe näin jälkikäteen ajateltuna! Nyt on kokonaan uuden alan opiskelu siinä mielessä hankalaa, että olisi käytännössä oltava samalla myös täysipainoisesti töissä muualla :/ Yhden ammatin jo opiskelin samalla töissä käyden (vaikka siinä iässä jakosikin paremmin 16-> ) en enää moiseen ruljassiin halua :D

      Kiitos kommentista ja mukavaa viikon jatkoa!

      Poista