perjantai 13. syyskuuta 2024

Kellohelma Kellokoskella







mekko - &Other Stories (2019) 
nilkkurit - Mango (2019) 
aurinkolasit - Ray-Ban (2018) 
laukku - Poléne (2023) 

Kuten ehkä tiesittekin, meillä on avomiehen kanssa tapana kesäisin ja melko pitkälle syksyynkin, ajella pitkin maita ja mantuja, kun kierrämme autotapahtumissa (terveisiä sinulle blogin lukija, joka tulit taannoin tällaisessa yhteydessä moikkaamaan). Tämän kautta tulee muutenkin kierreltyä lähikaupunkeja enemmän, kuin mitä muuten tulisi. Olen löytänyt monia ihania paikkoja samalla. Viimeisten vuosien aikana on kotimaanmatkailu noussut omissa silmissäni ihan uuteen arvoonsa. Useinkaan ei edes tarvitse lähteä kauas kotoa löytääkseen mitä upeimpia miljöitä. 

Minua esimerkiksi kiehtoo kovasti ruukkimiljööt. Suomesta löytyy lukemani mukaan 14 ruukkikylää, joista olen käynyt vain kahdessa! Kotia lähellä sijaitsevassa Strömforsin ruukissa, minne haluan ehdottomasti syksyn kuluessa uudemman kerran, sekä kuvissa näkyvässä Kellokosken Ruukissa, jonka olemassaolo selvisi minulle vasta vuosi sitten. Kellokoski sijaitsee Tuusulan rajoilla. Paikassa on kuvattu useita kotimaisia sarjoja ja onkin ollut hauska bongailla tuttuja maisemia telkkarin välityksellä. Minustakin paikka on todella kuvauksellinen, minkä vuoksi tykkään ottaa asukuvia tällä rouhella kujalla. 

Monesti näillä leveyspiireillä ihmiset lataavat kaikki menot ja odotukset vain kesäkuukausille. Tietysti yksi syy on, miten monet lomailevat tällöin. Kuitenkaan kotimaanmatkailua ei missään nimessä kannata jättää vain kuumimpiin kesäkuukausiin. Itse odotan innolla esimerkiksi ruskareissua Suomenlinnaan, mahdollisesti piipahdusta täällä Kellokoskella vielä syyskuun aikana, käyntiä Porvoossa sekä jokavuotista käyntiä Stadin silakkamarkkinoita

torstai 12. syyskuuta 2024

Alkusyksyn asuja, joita aion toistaa









Mitä teille tulee mieleen klassisesta pukeutumisesta? Veikkaan, että moni ajattelee niitä perus bleiseriä, trenssiä, pikkumustaa, valkoista kauluspaitaa ja farkkuja. Edellä mainitut ovat todellakin oikein klassikkojen klassikkoja, mutta se ei missään määrin tarkoita, että nämä tulisivat löytyä joka ikisen garderobista. Itse en esimerkiksi käytä bleisereitä ollenkaan, eivätkä farkut eksy jalkaan kuin ehkä kerran vuodessa, jos sitäkään.

Omaan klassiseen pukeutumiseeni miellän näin alkusyksyyn mustan nahkatakin, tummapohjaiset kukkamekot, ribbihameet, tennarit ja mokkanahkaiset nilkkurit, näin muutaman kappaleen mainitakseni. Nämä kaikki ovat sellaisia, joihin pukeudun vuodesta toiseen, enkä koe niiden menevän niin sanotusti pois muodista. Näistäkin kuvista muutamat ovat neljän vuoden takaa, mutta samat päällä näkyvät vaatteet tai asusteet kuuluvat edelleen lemppareiden listalleni. Aion toistaa nämä yllä näkyvät asut sellaisenaan tai pienin muutoksin nyt syksyllä. 

Tämän blogiharrastuksen paras puoli on ehdottomasti se, että omia vaatteita tulee tallennettua kuviin. Kuvista muistuu paremmin mieleen, mitä jo omistaa. Tulee myös ideoita yhdistellä kappaleita erilailla. Muistinpa tätä postausta tehdessä, että hiukset voisi välillä laittaa puoliponnarille ja että punainen laukku täytyy kaivaa käyttöön pitkästä aikaa. 

sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Pukeutumisen tenkkapoo








mekko - &Other Stories (2020) 
laukku - Chloé (2019) 
tennarit - Adidas Samba (2024) 
aurinkolasit - Chimi (2023) 

Heippa ja aurinkoista sunnuntaita! Kieltämättä kesäisten lämpöasteiden jatkuessa tai sanotaanko helteiden jatkuessa, alkaa täällä ruudun takaa tulla pieni tenkkapoo, mitä ihmettä sitä ulos lähtiessä päällensä pukisi? Koko vaatekaappi tuntuu olevan loppuun koluttu kesävaatteiden osalta ja kaikki hellemekot on kyllästymiseen asti käytetty. Vaikka on lämmin, mieli hapuilee jo syyskuussa, eikä esimerkiksi sandaaleja enää halua jalkaansa laittaa. Enemmin kiinnostaisi kaivaa nahkahame kaapin perukoilta. Toisaalta tiedän, miten pitkään sitä nahkahametta vielä ehtii käyttää, viime vuonna se oli päällä koko syksyn ja talven, joten ehkä on parempikin vielä antaa hameen huilata. Ei siis auta, kuin myöntyä kesämekoille ja toisaalta ihanaa, että ne pääsevät päälle vielä syyskuussa. Olenkin kuumina syyspäivinä pukeutunut aina toimivaan asuun - puuvillaiseen mekkoon ja tennareihin. 

Hyvä ja helppo keino vanhojen suosikkivaatteiden stailaamiseen on yksinkertaisesti asusteiden vaihto, jo erilainen laukku tai aurinkolasit tekevät ihmeitä. Olin lähdössä ensin nilkkureissa liikenteeseen, jolloin asu olisi ollut ihan eri näköinen. Vaihdoin viime hetkellä ennen kotoa ulos astumista kuitenkin tennareihin, sillä päivän ohjelmassa oli paljon kävelyä ja autossa istumista. Oman pukeutumiseni määrittää hyvin pitkälle käytännöllisyys ja tänne blogiin päätyvät asut, jotka ovat sinä päivänä päällä muutenkin. 

perjantai 6. syyskuuta 2024

Inspiroi nyt - mokkanahka

 Postaus sisältää mainoslinkkejä


saappaat - hame Massimo Dutti - Uggit

Aina syksyn kynnyksellä alkaa mokkanahka näyttää ajankohtaiselle ja tänä vuonna tätä pehmeää materiaalia tuntuukin näkyvän kaikkialla, niin somessa kuin kauppojen valikoimissa. Taas kerran "trendi", josta pidän, sillä en näe mokkanahkaa sinänsä sellaisena, se vain nousee toisinaan vahvemmin esiin kuten vaikkapa aina klassikko leopardi -kuosikin.

Itse pidän mokasta varsinkin asusteissa ja juuri edellisessä postauksessa näkyikin asu mokkanahkaisella laukulla ja bootseilla. Varsinkin beiget mokkanahka nilkkurit ovat löytyneet eteisestä niin kauan kuin muistan ja nyt niiden rinnalle ovat nousseet bootsit, joita ajattelin yhdistellä syksyn edetessä monenlaisten asukokonaisuuksien kanssa.  Pitkävartiset saappaat olisivat  myös upeat ja olen salaa haaveillut vähän UGG:in Tasmaneistakin.

Olen joskus vuosia sitten omistanut beigen mokkatakin, joka oli ihana, mutta jäi vuosien varrella pieneksi. Tiedän siis materiaalin toimiva kauniisti asusteiden lisäksi nimenomaan takeissa. Kollaasissa näkyvä hame on upea, mutta todellakin vain inspiraationa. Hame nimittäin kuuluu sarjaan "vaatteet jotka eivät sovellu omaan käyttööni", se olisi melkoinen riski itselleni, voin vain kuvitella kuinka nopeasti saisin hameen likaiseksi

torstai 5. syyskuuta 2024

Mekko & bootsit






mekko - &Other Stories (2019) 
aurinkolasit - Chimi (2023) 
laukku - Massimo Dutti (2024) 
bootsit - Bianco (2024) 

Yksi suosikkiyhdistelmä pukeutumisessa loppukesään on kesämekko ja nilkkurit sen kanssa. Harmi vain tämän combon käyttöaika Suomen maaperällä on melko lyhyt, ensin on liian kuuma ja pian liian kylmä, joten nyt täytyykin ottaa ilo irti. Onneksi en ole siirtänyt kesämekkoja syrjään kaapista saati ajatuksista, sillä viime päivinä lämpömittari on kohonnut 25 asteeseen! Sinänsä ihanaa, että kesä vain tuntuu jatkuvan näin syyskuussa, mutta asunnon ollessa taas kuin sauna, odotan jo muutamien asteiden viilenemistä. Itse olen vielä tosi kuumaverinen ja minulla on lähes aina kuuma muutenkin, joten nautin enemmän viileästä. Oletteko te nauttineet helteistä vai odotatteko jo syksyisempiä säitä?

Kuten aiemmin mainitsin, kuluneena kesänä tykkäsin jopa valkoisia mekkoja enemmin mustista versioista. Kuvissa näkyvä mekko on vuosia vanha. Hankin 2019-2020 monta mekkoa &Other Storiesilta, jotka ovat pysyneet kaapissa ja käytössä kaikki nämä vuodet ja pesukerrat. Uskon mekoille vielä monia yhteisiä vuosia tästäkin eteenpäin. Sen sijaan bootsit ja laukku ovat tuoreita hankintoja. Laukku on tuliainen Tallinnasta ja bootsit, joita ennätinkin jo paljon etsiä, löytyivät Biancon valikoimista ja hyvillä aleprosenteilla. Tällaista pukeutumisfilosofiaa haluan noudattaa, vanhat vaatteet päivittyvät helposti asusteita vaihtamalla. Saatan hankkia jonkun yhden tai kaksi ajanhenkeen sopivan tuotteen. Esimerkiksi tälle syksylle ostoslistallani oli bootsit, jotka ovat juuri nyt hyvinkin ajankohtaiset, mutten kuitenkaan näe niitä varsinaisena trendijuttuna. 

maanantai 2. syyskuuta 2024

Alkanut syyskuu

Postaus sisältää *mainoslinkin






takki - &Other Stories (2024) 
mekko - COS (2022) 
laukku - Louis Vuitton (2014) 
aurinkolasit - Ray-Ban (2018) 

Iloista alkanutta syyskuuta! Aurinko vain paistelee ja viikolle näyttää kesäisiä lämpöasteita, mutta syksyn tuntua tekee viileät aamut ja illat. Hiljalleen alkaakin se kaikista mieluisin pukeutumisaika, kun on edelleen lämmintä, mutta helteet jäävät pois yhtälöstä. Pukeutuminen saa taas mielenkiintoa, kun mekkojen päälle voi heittää vähän ohutta takkia ja paljaiden säärien kanssa nilkkuria. Minulla myös pukeutuminen niin sanotusti rauhoittuu syksyn kynnyksellä, printit ja värit alkavat hiljalleen siirtyä odottamaan kevättä. Tekee mieli palata neutraalimpiin sävyihin ja niihin kaikista perus vaatteisiin. 

Oma syysgarderobini ei sinänsä kaipaa mitään uutta, sillä vanhat lempivaatteet toimivat vuodesta toiseen. Muutama juttu minulla oli mielessä tätä syksyä ja jatkoakin ajatellen, mutta ne olen jo onnistunut löytämään, kuten mokkaiset bootsit ja kuvissa näkyvä beige takki, jonka ostin jo pari kuukautta sitten *&Other Storiesilta. Harvemmin teen heräteostoksia, mutta nähtyäni takin rekillä uuden karheana, ostin sen siltä seisomalta. Mutta sanottakoon, että beige biker-mallinen takki on ollut haaveissa vuosia, olin vain ajatellut nahkaista, mutta tämä on vielä parempi. 

Minulla on myös ollut tapana neuloa vaate tai pari syksyn garderobiini, joten puikot ovat olleet vauhdissa koko kesän, kun olen neulonut niin hameen kuin palmikkoneuleen, jotka ovatkin hiljalleen valmistumassa, näitä voi todellakin kutsua hitaaksi muodiksi. Minulla on oma "työhuone" lasitetulla parvekkeella niin pitkälle syksyyn kuin siellä tarkenee. Neuloessa katselen tabletilla sarjoja ja nythän alkoi juuri ikisuosikkini Maajussille morsian, joten viihdyn vähän liiankin hyvin tuolla työhuoneella. 

Omaan syksyyni kuuluu myös uusi-vanha harrastus, kun useamman vuoden tauon jälkeen ilmoittauduin kansalaisopiston ompelukurssille, joka alkaakin heti tällä viikolla. Olen todella innoissani, sillä en ole ommellut ompelukoneella vuosiin! Oma kotikoneeni ei ole ihan parhaassa terässä, eikä meillä ole kotona sen koommin tilaakaan tälle harrastukselle, joten ihanaa päästä tunneille kerran viikossa nimenomaan vain ompelemaan. Lapsuudessa haaveilin olevani muotisuunnittelija. Minä ja kaverini piirsimme paperille asuja, hän osasi piirtää minä en. Nyt vähän palasin piirtämisen pariin, kun löysin itseni piirtämästä suunnittelemiani vaatemalleja ruutuvihkoon. Ja ei, en todellakaan osaa piirtää näin aikuisena sen vertaa mitä lapsena.