tiistai 2. huhtikuuta 2024

Vaatekaapin luottovaatteita - nahkatakki






nahkatakki - Human Scales 
ribbimekko - Arket 
nilkkurit - Pavement 
aurinkolasit - Chimi 
laukku - Smaak Amsterdam 

Heippa! Toivottavasti pääsiäispyhät sujuivat mukavissa merkeissä siellä ruudun takaa. Itse viettelin vapaita kolme päivää, kunnes eilen oli jo palattava töihin. Pääsiäinen sisälsi sopivassa suhteessa lepoa ja puuhailua. Lauantaina oli ihan mahtava sää auringonpaisteineen, joten suuntasimme kevään ensimmäisille terassikahveille. Parasta kun ulkona meren ääressä tarkeni jo istua, ja tästä se vuoden paras aika vasta hiljalleen alkaa! Sunnuntaina suuntasimme pääsiäisperinteen mukaan Helsinkiin American car showhun, kuvasimme siellä tappiin asti, jonka jälkeen menimme vielä keskustaan iltakahveille. Sunnuntai-iltasella Ravintola Kappeli oli ihan täynnä porukkaa ja siellä raikasi iloinen puheensorina.  

Pääsiäinen on aina minulle se virallinen kevään aloitus. Tällöin korkkaan kevyemmät takit, kuten tänäkin vuonna. Musta nahkatakki on ehdoton garderobini lempivaate numero yksi luultavasti aina ja ikuisesti. En keksi asua, mihin nahkatakki ei sopisi. Tällä kertaa yhdistin sen vähän tylsästi harmaaseen merinovillaiseen ribattuun mekkoon, kun kuvittelin ulkona olevan viileämpää kuin siellä auringonpaisteessa olikaan. Nauratti jo itseänikin, että voisihan sitä vähän väriäkin pukeutumiseen lisätä. 

Vuosien aikana olen omistanut useita nahkatakkeja, vaatekoon vaihdellessa takkeja on päätynyt uusille käyttäjille, mutta olen iloinen että aitonahkainen takki ilahduttaa nimenomaan seuraavaakin käyttäjää. Tekonahka ei kuulu garderobiini, en näe sitä missään määrin ekologisena, se ei hengitä käytössä, ei kestä vuosia, eikä näytä hyvältä. Kuvissa näkyvän nahkatakin hankin vuosi sitten, kun löysin vihdoin sen täydellisen Human Scalesilta. Takissa on yksinkertaisesti ihan kaikki kohdillaan mallia ja yksityiskohtia myöten. Muistan, miten takin ostaminen kirpaisi, mutta tiedän sen olevan pitkäaikeinen kaveri. Kyseisen lisäksi minulla on toinen paksumpaa nahkaa oleva H&M Premiumin rotsi ja molemmille on omat paikkansa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti