maanantai 8. huhtikuuta 2024

Uutta garderobissa - Smaak Amsterdam Daisy


Mikäli olette lukeneet blogiani vuosia, tiedätte että olen melkoinen laukkufriikki. Hauskaa kun näin taannoin vanhoja työkavereita työpaikalta, jossa en ole työskennellyt enää vuosikausiin ja nämä rouvatkin ovat jo viettäneet eläkepäiviä useammat vuodet, mutta heillä tuli heti mieleen "vieläkö ostat niitä kalliita laukkuja?". Naurun saattelemana vastasin että kyllä ja en. 

Pidän kauniista laukuista, mutta jotain on muuttunut vuosien aikana. Haluan laatua, mutten halua sitä pankkitilini kustannuksella. En tarvitse it-laukkuja, eikä kainalossani tulla koskaan näkemään Chanelia. Trenditkin ovat muuttuneet siihen suuntaan, että mitä tunnistamattomampi laukku kainalossa kulkee, sen parempi. En sano, etten enää ikinä hankkisi mitään ison nimen laukkua. Mikäli vaikka ikuisuushaavelistallani roikkuva Diorin vintage laukku tulisi vastaan, en epäröisi sen kanssa. Olen kuitenkin innostunut enemmän nyt pienemmistä nimistä, mitä laukkujen valmistajiin tulee. Viime aikoina olenkin törmännyt useampaan kiinnostavaan brändiin, joista tänään halusin nostaa esiin Smaak Amsterdamin


Olin vähän etukäteen ajatellut, että laukkukiintiöni on täynnä, enkä tänä vuonna hanki sinne mitään uutta. Tein kuitenkin pientä inventaariota ja taisin aiemmin mainitakin myyneeni yhden Polénen laukun pois, lisäksi kaksi muutakin lähti uusiin koteihin. Huomasin usein kaipaavani Polénen Cymen Taupen -sävyistä laukkua, mutta pienemmässä koossa. Cymen myötä nimittäin tuollainen beigeen taittava harmaa on syrjäyttänyt mustat laukut omassa käytössäni. 

Instagram oli taas vakoillut kiinnostuksen kohteeni, kun eteen pomppasi Smaak Amsterdamin mainos. Myönnän olleeni täysi mainoksen uhri, joten aloin tutkia laukkuja tarkemmin. Nettisivuilta löytyi useampi silmää miellyttävä malli, joissa oli vielä runsaasti eri värivaihtoehtoja. Hinnatkin ovat enemmän kuin kohdallaan, kun puhutaan nahkalaukuista. 

En löytänyt juurikaan arvosteluja brändin laukuista ja myymäläkin heiltä löytyy vain Amsterdamista. Kaupunki on muuten ollut pitkään matkustuslistallani, mutta harmi vain nyt ei ollut matkaa sinne tiedossa. Joten lopulta tutkailun ja harkinnan jälkeen päädyin tilaamaan heiltä Daisy mallin täydellisessä Taupen -sävyssä. Pari viikko sain jännittää ennen kuin laukku saapui kotiin, toimitus oli siis hitusen hitaanpuoleista, vaikka laukku lähti matkaan samana päivänä tilauksesta. 




Laukussa minua ihastutti juuri etsimäni sävyn lisäksi sopiva koko ja mallin muunneltavuus. Pitkä hihan on aika ehdoton nykyisin, myös lyhyet kahvat nepparilla ovat käytännölliset kantaa. Laukun saa "kiinni" hakasilla, jolloin muoto on vähän pyöreämpi, tai vaihtoehtoisesti ne jättäessä auki on malli vähän tilavampi ja neliömäisempi. Mukana tuli erillinen sisäpussukka samassa sävyssä kuin laukun vuori, jossa on vielä itsessään erillinen tasku ja toinen vetoketjullinen. 

Mallissa on mietitty suunnitteluvaiheessa ihan kaikki loppuun asti, nahka on laadukkaan jämäkkää ja tekstuurilta huoleton käytössä. Laukku näyttää pieneltä, muttei sitä ole, mieskin nimittäin ihmetteli, miten paljon laukku sisäänsä mahdutti, muun muassa hänen kaulaliinansa muiden tavaroiden päälle. Laukun mukana tuli oma dustbag, ja hauska kun tilasin heiltä samalla avaimenperän, joka sekin oli omassa pienessä dustbagissään. Pieniä juttuja, mutta lopulta tekevät luksuksen tuntua. 

Sain laukun erään pitkän työpäivän jälkeen, seuraava aamuna suihkutin se läpi suojasuihkeella, minkä teen aina uusien nahkatuotteiden kanssa. Nappasin laukun mukaan heti töihin lähtiessä. Minulla hyvästä hankinnasta kertoo nimenomaan se, että haluan sen samantien käyttöön. Nyt laukku onkin joutunut heti kovalle koetukselle, eikä ole ollut vaatetta johon se ei olisi sopinut. 

2 kommenttia:

  1. Kivan näköinen laukku! Pitääpä katsastaa tuo merkki itsekin :)
    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No eikös olekin :) Tuo on ollut supertoimiva malli. Brändillä oli monta silmää miellyttävää laukkua!

      Poista