torstai 18. huhtikuuta 2024

Tiistai Tallinnassa


Pidempään blogiani lukeneet varmasti tietävät, että rakastan Tallinnaa! Olimme siellä juuri tammikuun lopussa pari yötä, ja tiistaina piipahdimme taas päiväreissun verran. Mikäli aika riittäisi, kävisin mielelläni "naapurissa" kerran kuussa. Mieskin sanoi, että voisin hyvin viettää kaupungissa saman tien viikon - no vähintään, sanoin minä. Tällä kertaa olimme maissa tosiaan vain muutaman tunnin verran, missä ei ihan hirveästi ehdi tehdä. Kesällä menemme ehdottomasti taas pariksi yöksi ja eiköhän me ystäväni kanssa tehdä perinteinen tyttöjen päiväreissukin.



Yksi Tallinnan parhaista puolista on, että sinne voi lähteä lyhyellä varoitusajalla, ei tarvitse lentää ja matkustus ei vie puolta päivää, vain muutaman tunnin. Nytkin tilasin pakettimatkat sunnuntaina, kun lähdettiin tiistaina, sillä halusin katsoa säätiedot viimeiseen asti. Kuten kuvista näkyy, oli oikein kaunis poutapäivä, vaikkakin hitusen viileää. Meillä kun oli lähinnä ajatuksissa kävellä pitkin vanhaakaupunkia, niin oli ihanteellista ettei taivaalta tullut mitään alas. 




Söimme jo laivalla, sillä emme halunneet käyttää lyhyttä muutaman tunnin aikaa maissa ravintolassa, mutta kahvilla kävimme. Satuimme kävelemään Viron vanhimman kahvilan, Cafe Maiasmokk (Pikk 16) ohi, joten hetken mielijohteesta päädyimme kahville. Hassua että olen käynyt Tallinnassa vuosikausia, mutten muista olenko aiemmin käynyt tässä historiallisessa kahvilassa, luultavasti olen, mutta tästä on ainakin useampi vuosi aikaa. Klassinen kahvila on toiminut vuodesta 1864 lähtien ja paikka on pidetty tyylilleen uskollisena. Puhuimmekin miehen kanssa, että virkistävää, kun kahvila ei ole mikään "Instagram kahvila", vaan täältä sai oikeasti maistuvia leivoksia kahvin kaveriksi. 



Shoppailu ei ollut meidän suuremmissa suunnitelmissa, mutta vanhankaupungin alkupäästä, kukkakauppoja vastapäätä, löytyvä lifestyle putiikki Gate 21 jäi tammikuun kierrokselta mieleen. Muistan heillä olleen myynnissä super suloisia hiusklipsejä, jotka olivat ostolistallani. Nappasin mukaan kuvassa näkyvät, sillä kolmeen oli vedettävä raja, vaikka valikoimissa olisi ollut useampi silmää miellyttävä. Lisäksi heiltä saa kivasti ostettua korvakoruja yksittäin, joten ostin yhden uuteen korviskohtaan, juuri sainkin siitä harjoituskorviksen vaihdettua pois. 



Tallinnassa alkoi jo hieman puissa vihertää, joten siinä suhteessa kevät oli ihan hitusen meitä pidemmällä. En malta odottaa, että kevät pääsee kunnolla vauhtiin, siellä ja täällä. Haaveilin jo istuvani tässä kuvassa näkyvässä puistossa, joka sijaitsee vanhankaupungin ja Viru-keskuksen välissä, vaikka jäätelöä syöden. Ensi kerralla Tallinnaan suunnatessa onkin jo täysi kesä päällä, ihanaa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti