perjantai 15. maaliskuuta 2024

Kokemuksia Poléne Cyme laukusta


Hankin viime lokakuussa Polénen Cyme -laukun, joten ajattelin nyt kirjoitella mielipiteitä laukusta näin lähes puolen vuoden käytön jälkeen. Kyseinen laukku oli ollut minulla haaveissa jo parisen vuotta, oikeastaan heti ilmestymisestään asti, mutta aina se vain jäi muiden hankintojen jalkoihin. Muutaman kerran olin kyllä laukun heidän sivuiltaan tilaamassa, mutta ennakkotilausajat menivät hamaan tulevaisuuteen, joten se jäi. Parempi myöhään kun ei milloinkaan, joten viimein syksyllä tilasin laukun kotiin, siitä asti se onkin palvellut paremmin kuin hyvin.


Poléne on minulle tuttu brändinä jo vuosien takaa, sillä ostin ensimmäisen laukun heiltä jo neljä vuotta sitten. Tällöin koko merkki ei ollut suuren yleisön niin tuntema, vaan vielä enemmänkin indie brändi. Sittemmin suosio on räjähtänyt, enkä usko monenkaan voineen välttyä esimerkiksi Instagramissa merkin laukuilta. Kirjoittelin tosiaan neljä vuotta sitten vähän taustaa Polénesta ja mainitsin jo tuolloin, etten usko tuolloin ostetun laukun jäävän viimeiseksi laukukseni heiltä. Postauksen löydätte täältä. Kertauksena tosiaan, että Poléne on ranskalainen vuonna 2016 perustettu brändi, jonka laukut valmistetaan käsityönä Espanjassa. 

Vuosien kuluessa Poléne on kasvanut ihan hurjasti, laukkujen lisäksi mallistoon on tullut pieniä asusteita, kuten avaimenperiä, lompakoita ja koruja. Luonnollisesti hinnatkin ovat tässä välissä nousseet suosion myötä, tosin pysyneet omassa mittakaavassani hyvinkin kohtuullisina edelleen. Se pienempi ensimmäinen merkin laukkuni siirtyi hiljattain uuteen kotiin, sillä sitä ei lopulta jostain syystä tullut oikein käytettyä. Hyvänä esimerkkinä hinnan noususta muuten kyseisen kohdalla, hinta oli noussut neljän vuoden aikana yli 40%. Vuoden vaihteessa Poléne muuten nosti taas hintojaan, joten hykertelin tyytyväisenä, että ehdin ostaa Cymen viime vuoden puolella.


Merkin laukut ovat ajattomia ja aika yksinkertaisia, mutta niissä on kuitenkin jotain omanlaista. Cyme mallissa ihastuin muotoilun lisäksi muunneltavuuteen. Laukku voi käyttää niin olalla kannettuna kuin lyhyemmistä kahvoista kädessä. Raunoissa olevien magneettien avulla kokoa saa näppärästi muunneltua oman tarpeen mukaan, lisäksi mukana tuli erillinen pussukka, jota olen käyttänyt sellaisenaan clutchina. 

En ollut nähnyt laukku missään livenä ennen sen tilaamista, joten melko riskillä mentiin. Katsoin muutaman YouTube esittelyvideot laukusta ja katselin kuvia. Myöhemmin laukun hankittuani sitä on tullut vastaan Helsingin keskustassa kävellessä. Cymeä valmistetaan kahta kokoa, tätä isompaa ja pienempää. Tarvitsin nimenomaan ison laukun, mutta kieltämättä mietin, onko laukku jo liian iso. Se tosin näytti videoilla isommalta kuin mikä lopulta olikaan. Koko, väri ja malli ovat kaikki täydellisiä!


Tiesin heti, että hankin laukun neutraalissa Taupen sävyssä, sillä se toimii parhaiten garderobini sisällön kanssa. Vaaleahkon nahan likaantuminen ei hirvittänyt, ja suihkutin laukun uuden karheana läpi nahansuoja-aineella. Olenkin ollut todella huoleton laukun kanssa, se on matkannut kanssani jo monet pienet reissut. Voinkin kertoa, että laukku on pysynyt moitteettomassa kunnossa, ainoastaan mokkaiseen sisäosaan kaatui laivareissulla appelsiini limonadia tehden tahran, kiitos uusien pulloissa kiinni pysyvien muovikorkkien, argh!

En oikeasti keksi laukusta mitään huonoa sanottavaa näin puolen vuoden käytön perusteella. Laukku on kohtalaisen kevyt kantaa olalla ja nappaan sen mukaan nimenomaan silloin, kun mukaan on otettava enemmän tavaraa kuin normaalisti vain puhelin ja korttikotelo. Talvikäytössä huomasin laukun olevan ihanteellinen, kun vaikka bussissa istuessa sinne sai pipot ja kaulaliinat jemmaan. 

Jos jotain pientä noottia pitäisi antaa, se koskee ainoastaan toimitusta. Tilasin laukun ennakkotilauksella, kuten Polénella usein on tapana, ja laukun oli määrä saapua vasta muutaman viikon päästä. Lopulta paketti tuli viikkoa ennen sovittua lähetyspäivää, saapui kaikessa hiljaisuudessaan vain lähetin mukana, mikä oli tietysti iloinen yllätys. Olisi kuitenkin ollut kiva saada jonkun näköinen lähetysilmoitus lähetyskoodeineen sähköpostiin, ihan siltä varalta jos paketti olisi vaikka hävinnyt matkan varrella. 


Tällä hetkellä huomaa olevan trendinä niin sanottu hiljainen luksus ja brändittömyys, tai sanotaanko niin etteivät tuotteet huuda merkkiä. Poléne on edustanut nimenomaan tätä linjaa mielestäni, laatu on täysin luksus brändien kuten Célinen tasoa, mutta hinnat ovat pysyneet järkevinä. Luultavasti juuri siitä syystä, ettei Poléne ole ollut niin nimekäs. Pian brändin laukut alkavat olla kuitenkin sen verran "nähtyjä", että mietin mihin suuntaan homma kehittyy. Uskon Polénen nousevan tästä isommaksikin yhtiöksi. Ainut mikä voisi mennä pieleen, olisi liian nopea kasvu, hintojen ylimalkainen nousu ja rinnalla itse laadun huonontuminen. Toisaalta on mahtavaa, että yritykset kasvavat, mutta toinen puoli on se, että tuleeko Polénesta seuraava it-merkki, joka taas omalla tavallaan syö nimenomaan sitä hiljaista luksusta?

2 kommenttia:

  1. Kiitos hyvästä postauksesta! Oli kiva löytää aktiivisesti päivittyvä blogisi. Minäkin olen katsellut Polenen laukkuja sillä silmällä. Tykkään juuri tuosta laukkujen eleettömyydestä ja plussaa tulee myös kohtuullisesta hintatasosta - en ole valmis maksamaan laukusta nelinumeroisia summia. Törmäsin Poleneen ensimmäisen kerran vuosia sitten eräällä YouTube-videolla, mutta viime aikoina tuntuu, että laukut ovat nouseet somesuosioon ihan ennennäkemättömällä tavalla. Mielenkiintoista tosiaan nähdä, miten merkki tästä kehittyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kommentista ja ihanaa että löysit minun pikkuruisen blogin :) Minäkään en ole enää valmis maksamaan laukuista tähtitieteellisiä summia! Poléne on kyllä nyt ihan joka paikassa, se on jännä tuo somen voima :D Voin kyllä todellakin suositella, kuten sanottu eivät kalpene vaikka Celinen laadun rinnalla. Toivottavasti vain eivät lähde tuottamaan laukkuja liian nopealla tahdilla laatu huonontuen!

      Aurinkoista alkanutta viikkoa! <3

      Poista