keskiviikko 20. maaliskuuta 2024

Vielä villakangastakissa







takki, housut & neule - &Other Stories 
laukku - Céline 
tennarit - Converse 
aurinkolasit - Chimi 

Juuri kun iloitsin, että hiljalleen katuhiekkoja alettiin putsata kaupungilla ja korkkasin Converse-kauden, niin eiköhän tullut kunnon lumikinokset takaisin. Olin jo ajatellut aloittaa pakkaamaan villakangastakit varastoon, nahkatakki odottelee jo eteisessä ja haave mekkokaudesta paljain säärin ei tuntunut kaukaiselle. No pientä kevään takapakkia tämä vain on ja luulen, että lumet sulavat yhtä nopeasti kuin tulivatkin. Uusi lumihan on vanhan surma. 

Välikausipukeutuminen ei ole koskaan ollut vahvinta alaani. En ole mikään kerrospukeutuja ja haluan että pukeutuminen on selkeää. Kevät ennen nahkatakkikelejä on aina vähän haastavaa, joten tällöin suosin super perusvaatteita, jolloin ei tule mitään vaatekriisejä koskaan. Vielä on menty siis villakangastakeissa, neuleissa ja simppeleissä mustissa housuissa, mutta kuten näkyy ne Converset sentään tekevät lookkiin edes ripauksen keväisyyttä. 

Villakangastakki on löytö aleista viime vuoden puolella, kun taas kaikki muu asussa on vuosikausia vanhaa. Perusvaatteet toimivat tosiaan aina, kuten mustat ribatut rennot villahousut ja beige neule, jotka ovat molemmat jo viidettä vuotta käytössä. Tällaiset tosi simppelit asut voivat jonkun mielestä olla tylsiä, mutta tiedän, ettei vaikka viiden vuoden päästä tämä kokonaisuus näytä pahalle. Tosin niin paljon kuin ruskeasta villakangastakista tykkään, päästäisin sen todellakin mielelläni jo varastoon kesälomalle odottamaan syksyä. 

Juuri edellisessä postauksessa sivusinkin vähän aihetta hiljainen luksus. Minulle tämä asu edustaa hyvin pitkälle sitä, vaatteissa on hyvät luonnonmateriaalit, eivätkä ne huuda mitään brändiä, paitsi laukun varmasti monet tunnistavat. Vaatteet ovat ihan ketjuliikkeestä peräisin, nimittäin &Other Storiesilta tulee hommattu aika suuri osa vaatteista tai sen sisarmyymälästä Arketilta. Olen tarkka materiaaleista, joten osaan suhteellisen hyvin tunnistaa, mitä kannattaa ostaa ja mitä ei. 

Célinen Mini Belt bag -laukku sen sijaan on ostettu vuonna 2015, eli sille tulee ensi vuonna täyteen kymmenen vuoden ikä. Laukussa ei vuosien huolettoman käytön jälkeen näy mitään käytön jälkiä, voisi luulla että se on eilen kaupasta haettu! Kuten olen monesti maininnut, enää en olisi valmis sijoittamaan laukkuun niin suuria summia, mutten kadu että aikoinaan niin olen tehnyt. Nykyisin vain arvostan enemmän aikaa kuin materiaa, joten mietin, kuinka monta työtuntia esimerkiksi jonkun kalliimman hankinnan tekeminen vaatii, enkä ole valmis käyttämään kallisarvoista aikaani niin. 

8 kommenttia:

  1. Takin hihat näyttävät hieman isoille ,ainakin sinulle,sillä ne ovat ihan rutussa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just hihoihin rakastuin takissa, ne on nimenomaan takin juttu, mitä isommat sen paremmat <3 R-a-k-a-s-t-a-n isoja hihoja kaikessa, joten tuonne mahtuu hyvin kaikki muhkeahihaiset villapaidatkin alle :) Sinun silmää ei ilmeisesti miellytä, mutta hyvä puoli on, että minähän tätä pidän ;)

      Kiitos kun käytit aikaasi kommentin jättämiseen ja mukavaa viikon jatkoa! :)

      Poista
  2. Ei miellytä,sillä takki ei istu silloin päälle kunnolla jos se näyttää jostain kohtaa liian suurelle.Minusta vaatteiden pitää olla sopivan kokoisia,silloin niisä on mukava olla ja näyttävät hyviltä. Ylisuuret tai pienet vaatteet eivät koskaan ole hyvännäköisiä tai tuntuisia. Olen itse vaatetusalalla niin kiinnitän paljon huomiota tälläisiin yksityiskohtiin jo suunnitteluvaiheessa.Mutta tärkeintä on aina itse viihtyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei pointtisi tuli selväksi 🙂 Minäkin olen vaatealalla tai myyn vaatteita, enkä ikinä menisi kenellekään sanomaan noin! Jos ihminen tykkää löysistä tai vaihtoehtoisesti tiukoista linjoista niin sallittakoon jokaisen pukeutua kuten itse haluaa ❤️ itsekään en tykkää vaikka istutetuista hihosta tai muutenkaan tiukoista linjoista, mutten ikinä käskisi muita olla käyttämättä niitä. Taidat olla minua vähän vanhempi henkilö. Nyky ”muoti” on onneks melko väljää, joka sopiikin omaan makuuni täydellisesti. Rakastan takkia ja tämä tulee näkymään varmasti blogin puolella vuosia eteenpäin 😉

      Vielä kerran kiitos keskustelusta ja hyvät viikonloput! 🙂

      T. Anne (en pääse nyt jostain syystä kirjautumaan padilla tänne)

      Poista
  3. Väjlästi mitoitettu vaate näyttää istuvalle,kun koko on oikea,sen ei tarvitse liian suurelle tai matriaalin mennä ikävästi ryttyyn.Se on on minun pointti,en osannut kyllin selvästi itseäni ilmaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ymmärrän pointtisi paremmin kuin hyvin :) Oma pointtini taas on, että minusta hihat näyttää ja tuntuu kivoille rytyssä, pitkinä ja tooosi löysinä, joten sallitaan minun pukeutua kuten itse haluan eikös :) Tämä on vähän sama kuin taistelisi siitä miten toinen tykkää suolakurkusta ja toinen ei :D

      Elämässä on kuitenkin isompiakin ongelmia kuin jonkun tuntemattoman blogitytön takin pitkät hihat, eikös :)

      Peace ja hyvää perjantai-iltaa! <3

      Poista
  4. Itsekin odottelen kovasti tennarikelejä! Ja viitaten ylempään keskusteluun ahdistun itse yhtään tiukoissa takeissa. Jäänyt parit villakangastakit lopulta käyttämättä kun en kestänyt liian tiukkaa kainalohihalinjaa. Onneksi olen kasvanut nuoruuden pakosta ostaa kaikki XS-koossa, sopi sitten päälle tai ei. Huoh :D
    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan että pian olisi kaikki lumet poissa ja kuivat kadut niin saisit tennarit jalkaan :) Asustan keskustassa ja paikoittain on jo ollut aika kuivaa (ennen tuota hiton sunnuntain lumikaaosta) niin olen käyttänyt juuri varsi consseja ja lenkkareita.

      No sanoppa se, enää ei tarvitse ängetä liian pieniin vaatteisiin tässä iässä :D Myös ylipäätään vaatteiden tyyli on muuttunut vaikka 10-vuoden takaiseen, jolloin vaatteet oli istuvampia. Jos katsoo vaikka minun blogista kuvia 2013-2015 niin huomaa muutoksen. Nykyään vaatteet on eri mitoituksilla tehty ja oma maku myös muuttunut sen verran, etten voi sietää tiukkoja vaatteita. Nimenomaan takeissa tämä vielä korostuu, mikään ei ole niin hirveää kuin puristavat hihat :D Itse myös ulkonäöllisesti pidän oversize malleista varsinkin takeissa ja t-paidoissa.
      Kaukana on ne ajat kun mahduin XS-kokoon, tosin sain myös tällöin kommetteja liian pitkistä hihoista (ja siitä miten iso olin ja valehtelin vaatekokoni :D), eikä kaupassa myyty pienempiä vaatteita :D Nykyään mun vaatekoko on mitä vain S-XL väliltä, mutta otan aina mieluummin isompaa kokoa jos mietin kahden koon välillä.

      Ihana kun kommentoit ja kiva että kommettiboksissa on muutenkin keskustelua :)

      Mitä mukavinta viikonloppua! <3

      Poista