tiistai 3. lokakuuta 2023

Lokakuun ensimmäinen


Ajattelen aina, että olisi kiva tehdä tänne blogin puolelle enemmän postauksia matalalla kynnyksellä, sellaisia puhelinkuvin kuvitettuja päivä kanssani tyyppisiä julkaisuja vaikkapa, jotka useimmiten päätyvät vain Instagram stoorien puolelle. Menneenä sunnuntaina suuntasin vähän ekstempore Helsinkiin, kun oli vapaa viikonloppu ilman sen suurempia suunnitelmia, joka sekin on muuten välillä täysin kaivattua. Tilasin illalla bussiliput ja aamusta suuntasin kohti Helsinkiä. Olen varmaan ennenkin maininnut, että tykkään istua yksin hiljaa bussissa, on rentouttavaa katsella maisemia matkalla, samalla neuloin muutaman rivin. Nappasin vähän sattumalta kuvia päivältä, joten tästä tuli nyt nimenomaan vähän päivä kanssani tyyppinen postaus. Tältä näytti lokakuun ensimmäinen päivä.



Huomasin ilokseni edellisenä iltana, että Stadin silakkamarkkinat alkoivat sopivasti juuri tänä sunnuntaina! Kalamarkkinat kuuluvat ehdottomasti syksyyn, rakastan niiden vähän vanhanaikaistakin tunnelmaa ja erilaisia kalaruokia tietysti. Suuntasin siis suoraan Helsinkiin saavuttuani kauppatorille markkinoille ja niin teki muutama muukin, sillä ruuhkaa oli. Kiertelin markkinoilla hetken, ja nappasin kuumaa lohikeittoa, niin syksyinen tunnelma veneen kannella keittoa hörppien.


Kuluneena syksynä suosikkejani pukeutumissa ovat muun muassa olleet erilaiset ribatut hameet, joista juuri postailinkin. Kaupungille laitoin Makian merinovillaisen hameen ja helpon löysähkön paidan, sillä minulla oli suunnitteilla etsiä ostoslistallani olevaa valkoista siistimpää puseroa, joita ajattelin sovittaa. Lopulta en jaksanut kiertää kuin pari liikettä pikaisesti puseroa etsien, sillä ulkona oli niin kaunis syyspäivä, etten halunnutkaan "tuhlata" aikaa ostoksilla. Muutaman kivan paidan bongasin, joten täytyy palata ostoksille joku toinen kerta. Minulla oli myös ostoslistalla luomiväri ja Novitan essentials -neulelehti, joista mukaan lähti vain jälkimmäinen. 


Hain kauniin sään kunniaksi mukaani kahvin kera mantelicroisantin suunnaten niiden kanssa, sekä lehti kainalossa, Vanhaan kirkkopuistoon. Ihan älytöntä, että koin tuona päivänä kuuman kahvin huonoksi ideaksi ja valitsin jääkahvin, lokakuussa! Kulunut syksy on ollut todella lämmin, josta muuten kertoo jo sekin, ettei puissa ole ruskaa vielä lähes alkuunkaan. Viime vuotisia kuvia tältä ajalta katsoessa oli ihan eri näköistä. Parasta tosin kun kaunein ruska-aika on näin ollen vasta edessä. 



Puistossa fiilistelin varmaan parisen tuntia, join kahvit ja tutkin neulelehteä, jonka kuvitus hiveli silmää, visuaalisten kuvien lisäksi lehdessä näytti ensi vilkaisulla olevan onnistuneita ohjeita ja stailauksia. Ei auttanut kuin kaivaa oma laukussa mukana kulkenut neuletyö esiin ja alkaa neuloa. Työn alla on toinen neuletakki, joka on ihan alkutekijöissä vasta. Minä neuloin ja viereisellä penkillä istuva mies luki kirjaa, muutamat ulkoiluttivat koiriaan ja hymyilivät ohi mennessään, joku tutki puistoa metallinpaljastimella ja välillä kaiveli maata. Ihana ja leppoisa sunnuntain tunnelma. 



Puistossa istuessa alkoi lopulta tulla jopa minulle vilu, joten heitin vielä pienen kävelyn rakennuksia ihaillen. Tämä jos mikä on lempipuuhani, parasta kun kaupan päälle tulee liikuntaa ihan huomamaatta. Useamman tunnin kaupungilla aikaa viettäessä alkoi tulla taas pieni nälkä, joten kävelin vielä Kappelin ulkoterassille, jossa useampi muukin nautti lämpimästä lokakuun ensimmäisestä päivästä. Tilasin feta-pinaattipiirakan salaatilla höystettynä sekä kuuman kaakaon kermalla, oli ihanaa. Reilut kuusi tuntia keskustassa meni ihan siivillä ja päätin, että tällaisia päiviä omassa seurassaan täytyy viettää joka kuukausi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti