perjantai 13. lokakuuta 2023

Helmat hulmuten syyspukeutumiseen











Kuten tiedätte, pukeudun mieluiten mekkoihin ja hameisiin, kun vaikka siniset farkut ovat harvinainen näky päälläni. Omistan kyllä tasan yhdet farkut, mutta harvemmin niitä tekee mieli kiskoa jalkaan. Housut ovat aina oikea murheenkryyni muutenkin, kun lyhyenä istuvia ja mukavia pöksyjä on hankala löytää. Syksyn to do -listallani olisikin vähintään mustien housujen hankkiminen, joilla saisi vähän vaihtelua pukeutumiseen. Viilenevät säät eivät missään määrin merkitse, että mekoista pitäisi toisaalta luopua, päinvastoin erilaiset hame- ja mekkoasut ovat äärimmäisen toimivia syksyyn. Kuulemani mukaan oma edesmennyt isoäitini ei juuri luopunut helmoista edes marjametsään mennessä, tässä teen kyllä poikkeuksen. 

Minulla tulee välillä, tai oikeastaan useinkin, vuodenaikojen vaihtuessa pieni tenkkapoo, mitä ihmettä sitä päällensä pukisi? Kun yhtäkkiä kintut paljaan ilman sukkahousuja ei enää pärjääkään ja missä vaiheessa muka t-paita kelit menivät? Tällöin turvaudun blogin kuva-arkistoihin, miten pukeuduin viime vuonna, entä sitä edellisenä? Hyvä puoli on se, että näytän luultavasti samalle kuin viime vuonnakin, vaatemieltymykset kun eivät tästä juuri muutu. Luultavasti samat vaatteet löytyvät kaapeista tai varastosta edelleen, joten omat vanhat asut toimivat oikein hyvin inspiraationa niin hassulta kuin se kuulostakin. Kokosinkin postaukseen kymmenen syksyn asua menneiltä vuosilta, samat villavaatteet ja lempitakit pääsevät päälle tänäkin syksynä. 

Täytyy mainita, että oma syys- ja talvipukeutumiseni mullistui, kun hankin vuosi sitten kahdet saappaat - mustat ja vaaleat. Muistan, miten ajattelin tällöin, olenko hullu, kun ostan kahdet samanlaiset kengät? En ollut, sillä molemmat olivat paljon käytössä ja pääsevät taas syysasujen pareiksi. Vanhat mekot ja hameet saivat niin paljon enemmän käyttöä kenkien kanssa. Saappaiden lisäksi syyspukeutumiseni koostuu lämpimistä villamekoista ja hameista, neuleista, villakangastakeista, sekä nahkatakista niin pitkälle kuin sen kanssa tarkenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti