maanantai 26. kesäkuuta 2023

Upea pionipuisto


Heippa ja mukavaa maanantaita! Toivottavasti juhannuksenne sujui kivoissa merkeissä. Minulla kuten aiemmassa postauksessa kirjoittelinkin. Vietin siis keskikesän juhlaa ihan kaupugissa, puuhailin kotona kaikenlaisia omia projektejani, kävimme ihailemassa upeita puistoja, kävin pitkällä lenkillä ja sunnuntaina vaihdoin kuulumisia ystäväni kansa kahvilassa. 

Lenkillä käydessäni huomasin, että Pionipuiston kukat olivat parhaassa loistossaan, joten raahasin miehen sinne seuraavana päivänä kameran kera. Minulle tuli vähän yllätyksenä, että pionien kukinta-aika on nyt jo, viime vuonna oltiin jo pitkälti heinäkuun puolella ennen kukintaa. Ehkä nämä alkukesän helteet vauhdittivat kukintaa. Onneksi satuin kävelemään puiston ohi lenkkeillessä, muuten olisi saattanut mennä tänä kesänä parhain kukkaloisto ohi. 




Olen varmaan ollut entisessä elämässäni puutarhuri, sen verran kiinnostunut olen kukista. Jaksaisin ihastella erilaisia puistoja tunti tolkulla. Muistelen myös yläasteaikaista kesätyötäni lämmöllä, jossa työnkuvaan kuului kukkien kastelu, rikkaruohojen kitkentä kuin kukka-asetelmien teko messuilla. Mikäli nyt opiskelisin uuden ammatin, se olisi puutarhuri. Harmi vaan itse opiskelu koulun penkillä ei innosta, yksi ammatti saa riittää ainakin tässä vaiheessa elämää. Onneksi kukkia voi kasvattaa ihan harrastemielessä omalla parvekkeella. Lisäksi täällä asuinkaupungissa on tosiaan hulppeat puistot, joissa kukkaloistoa pääsee ihailemaan pitkin kesää.  




Kuvissa näkyvä Pionipuisto on suhteellisen uusi tulokas, nimittäin se on perustettu 2020, kun sinne istutettiin 250 pionia, jopa 58 eri lajiketta. Kukat kukkivat ensimmäistä kertaa viime kesänä. Muistan kun luin aikoinaan lehdestä, että ihan kotini lähelle on tulossa tällainen puisto, mutten osannut ajatellakaan, että pioneita tulee lopulta näin paljon. Näky on aivan uskomattoman upea! Kukkia on useammassa rivissä, löytyy niin punaisen eri sävyjä, valkoista ja keltaista.


2 kommenttia:

  1. Pionit on kyllä hurjan kauniita! Harmi että niitä raaskii kotiin ostaa niin harvoin.
    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niiin ovat! :) en olekaan ostanut kotiin leikkokukkia pitkään aikaan, kun parvekekukat ajaa tällä hetkellä asian ja niissä on lopulta aika paljon hoitamista :D

      Poista