lauantai 10. kesäkuuta 2023

Kesän ensimmäinen mökkireissu

Kuukausi kääntyi kesäkuun puolelle, ennen kuin päästiin ensimmäistä kertaa mökille tänä vuonna. Suunnitelmissa oli käydä siellä jo huhtikuussa, mutta viileät kevätkelit siirsivät mökkikautta meidän osalta, toukokuussa ei yksinkertaisesti ollut aikaa mökkeilyyn. Heti kesäloman alettua maanantaina ajelimme mökille ja viihdyttiinkin siellä neljä päivää, kuten olin suunnitellutkin. Sanon aina, miten lomalla olen mökillä viikon, muttei tämä koskaan onnistu, kun täytyy jo suunnata muihin menoihin. Neljä päivää luonnon helmassa oli kuitenkin tältä erää tarpeeksi. Itikoita oli tuhansittain, illalla nukkumaan mennessä kuulen edelleen sen ininän korvissani. Onneksi kesä vasta alkoi, joten varmasti mökille tulee mentyä taas sopivan raon eteen sattuessa ja ehkä tuo itikkakanta ja siitepölyn määräkin siihen mennessä vähän rauhoittuu.



Meille on muodostunut muutamia omia mökkiperinteitä, kuten pizzojen haku paikallisesta ravintolasta mökille mennessä sekä ruokakaupassa käynti. Olen ehdoton, että mökki ruoat ostetaan paikallisesta kaupasta, sillä pienten kuntien palveluita täytyy tukea, jotta ne pysyvät jatkossakin. Ostin muuten varmaan elämäni kalleimmat perunat, sillä halusin uusia perunoita saman tien. Mikäli mahdollista, ostan mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotettua ruokaa ja kotimaisuuden suhteen olen ehdoton aina. Tästä on oikeastaan tullut meillä miehen kanssa jo vähän sisäpiirivitsi, hän kun tietää miten ehdoton olen näissä.


Se on jännä, miten kotioloissa herään aina samaan aikaan, oli herätyskello soimassa tai ei, mutta mökillä voin nukkua hyvinkin pitkään ja siellä se onkin jotenkin sallittua. Huomasin myös menevän toukokuun väsyttäneen, joten mökillä oli parasta käydä lepäämässä. Aamulla oli ihana herätä rauhassa, pumpata kaivosta vettä, laittaa kahvit kiehumaan ja tehdä aamupalaa rauhassa. Kuunnella lintujen laulua ulkona ja ihmetellä, miten vihreä luonto on. Ruoat tehtiin grillissä ja syötiin tietysti ulkona. Vähän pitkää hihaa sai heittää välillä päälle, mutten helteestä pidäkään, joten lämpötilat olivat oikein kivat, tosin illalla oli tosi viileää. Illalla lämmiteltiin sauna ja grillattiin makkaraa. Ulkona tuli oltua paljon, somessa vähän. 



Rauhallisen mökkeilyn lomassa kävimme oikein kunnon maalaiskirppiksellä, joka on sympaattisessa miljöössä vanhassa koulussa. Päädyttiin kirppikselle itse asiassa vasta viime kesänä ensimmäistä kertaa, mutta nyt ajattelimme käydä siellä aina kun mökillä olemme ja kirppis on auki. Löysin suloisia lautasia ja muutaman vaatteenkin. Kirppisreissulla keräilin myös lupiineja tienvarresta, mökin kylätiellä kun kyseiset olivat vasta nupullaan. Tiedän että lupiineilla on huono maine, mutta ovathan ne nyt kauniita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti