sunnuntai 11. kesäkuuta 2023

3 x Kesän lempitakki

Minua ei haittaa vähän viileämmät kesäkelit, sillä koen pukeutumisen oleva tällöin helpompaa kuin kuumimpina hellepäivinä. Eniten "ongelmia" kesällä tuottavat lähemmäs kolmenkympin asteet, onneksi vaatekaapista löytyy nykyään pellavavaatteita, joihin esimerkiksi turvaudun tällöin. Joka tapauksessa omia lempparisäitä kesäpukeutumisen kannalta ovat sellaiset asteet, kun mekoissa tarkenee, mutta niiden päälle voi heittää vähän takkiakin. Nautin siis näistä alkukesän astetta viileämmistä kesäpäivistä, kunnes ne hellekelit koittavat. Tänään ajattelinkin esitellä tarkemmin oman takki kolmikon, jotka ovat kesäpukeutumisen helmet.


Lyhyempi cargotakki. Tämä on useamman vuoden takaa aikoinaan H&M:ltä ostettu klassinen, mutta vähän lyhyempi cargotakki, on ollut käytössä äärettömän paljon aina alkukesästä pitkälle loppukesään. Olen pessyt takin koneessa lukuisia kertoja, sillä se on saanut päällensä milloin jäätelöä milloin limsaa, joten reppana ei ole kyllä enää ihan uuden veroinen, mutta edelleen eteisen paraatipaikalla. Muistan kun takkia myytiin ja mietin sen ostamista pitkään, lopulta nappasin takin mukaani kun myymälässä oli enää viimeiset kappaleet jäljellä. Cargotakki on kuulunut pukeutumiseeni vuosia, mutta tällainen lyhyempi malli on täydellinen kesällä mekkojen kaverina. Takki on myös näppärä napata mukaan vaikka kassiin, sillä se on kevyt kantaa. 


Rento farkkutakki. Vuosien aikana olen omistanut monta eri farkkutakkia. Yläasteella jo tykkäsin käyttää kyseisiä.  Yksi fun fact tähän väliin -   eräs yläasteaikainen ystäväni käyttää vieläkin vanhaa farkkutakkiani noilta ajoilta! Kunnioitettavaa miten hänelle mahtuu edelleen tuon ajan vaatteet, minulle ei ikimaailmassa, haha. Ei ihmetytä, että toisesta meistä tuli (vaate)myyjä ja toinen työskentelee ympäristön parissa. Joka tapauksessa itse joudun kyllä päivittämään tämän rennon takin toisinaan. Huomaa myös, miten vuosia takaperin takit olivat hyvinkin istuvia, kun nykyisin suosin väljiä malleja. Kuvan takki on Leviksen 90´s Trucker, joka on malliltaan täydellinen makuuni. Väljä mitoitus, vähän pussimainen leikkaus ja isot hihat. 


Biker -nahkatakki. Ikuinen lempivaatteeni on musta nahkatakki. Metsästin pitkään aitonahkaista takkia, jossa olisi väljät hihat. Nahkatakit yleensä ovat hyvinkin istuvia malleja, varsinkin hihat kirraavat lähes poikkeuksetta, eikä isomman koon valinta auttanut asiaa. Etsin jo vuosi sitten, aiemman vuosia vanhan vähän naftiksi jääneen, takin tilalle kuumeisesti sitä täydellistä nahkatakkia. Lopulta löysinkin upean H&M:n version, joka on kuvissakin paljon näkynyt. Takissa ei ole muuta vikaa, kuin että se on todella jämäkkää ja paksua nahkaa, eli ei paras valinta kesäpukeutumiseen, mutta toimii mainiosti viileämpiin vuodenaikoihin. Olinkin etsinyt tämän rinnalle kevyempää takkia, joten kun bongasin väljempihihaisen ja muutenkin kaikin puolin täydellisen rotsin ruotsalaiselta Human scalesilta päätin panostaa siihen. Vaikka hinta vähän kirpaisi, uskon tämän olevan pitkäaikainen kaveri. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti