maanantai 5. kesäkuuta 2023

Suunnitelmia kesälle


Kahden pätkän kesäloma. Kuten aiempinakin vuosina, myös tänä kesänä olen jakanut kesälomani kahteen osaan, joka sopii minulle hyvin. En ole itse asiassa koskaan pitänyt kuukauden lomaa kerralla, mikä sekin voisi olla rentouttavaa. Tänä kesänä lomani sijoittuvat tähän kesäkuun alkuun, sillä ensimmäinen loman pätkäni alkaa itse asiassa tänään. Toiset pari viikkoa ovat sitten elokuun puolivälistä alkaen. 

Mökkeilyä niin paljon kuin mahdollista. Tuntuu ettemme ainakaan viime kesänä ehtineet olla mökillä tarpeeksi. Taisimme käydä siellä vain lomillani, kun usein olemme olleet mökillä yötä useammat kerrat kesän aikana. Mökki sijaitsee vain tunnin ajomatkan päässä, joten toivottavasti tänä kesänä ehtisimme viettää siellä enemmän aikaa. Ainakin lomilla suuntaamme sinne useammaksi yöksi.

Kukkakuvauksia. Yksi kesän ehdoton "tehtävä" on tallentaa upeaa kukkaloistoa kuviin. Pian kukkivat upeat alppiruusut, pionit ja loppukesästä lempparini auringonkukat. Kukkien kanssa täytyy olla tarkkana, sillä paras kukinta-aika on usein melkoisen lyhyt. 
 

Visiitti kesäiseen Lappeenrantaan. Kaupungissa tuli vietettyä paljon aikaa nuoruudessa, joten siellä on nostalgista käydä. Kesäinen Lappeenranta on ehdoton käyntikohde joka vuosi, kaiken lisäksi yksi pitkäaikaisemmista ystävistäni asuu siellä. Aamuiset torikahvit, kävely satamassa ja linnoituksessa sekä hiekkalinna, siinä ainakin muutama pakollinen juttu kesäiseen kaupunkiin. 

Asuntomessuilla käynti. En ole oikein koskaan ollut sen suuremmin kiinnostunut asuntomessuista, eli ne ovat jääneet käymättä. Tänä vuonna messutalot on kuitenkin rakennettu läheiseen Loviisaan, joten pakkohan sinne on suunnata. Messuille ajattelimme mennä ehkä porukalla miehen vanhempien kanssa. 

Piknik meren äärellä. Tästä on tullut jo meille joka kesäinen juttu, joka sai alkunsa muutama kesä takaperin. Pakkaan eväät kylmälaukkuun ja kävelemme rauhalliseen poukamaan meren äärellä, josta löytyy kivipöytä ja penkit, joten saa kivasti kattauksen tehtyä. Usein olemme toteuttaneet piknikin juhannuksena.

Kesäkävely Helsingissä. Yksi ehdoton lempipuuhani on mennä kävelylle Helsinkiin ihan omassa seurassani. Rakastan katsella rakennuksia ja niiden yksityiskohtia, istua lounaalla ulkona, napata jäätelön kioskilta ja ihan vain fiilistellä kesäistä Helsinkiä rauhassa. Punavuori, Eira ja Katajanokka ovat muutama suosikki kävelykohteeni. Ehkä tänä kesänä voisin mennä Hietaniemeen, jossa en ole kesäaikaan oikein kävellytkään.


Suomenlinnaan siskon kanssa. Meillä on tapana tehdä siskon kanssa joku kesäreissu ja tänä vuonna se suuntautuu Suomenlinnaan. En ole itse asiassa aiemmin käynytkään siellä, kun olen lähinnä veneillyt Korkeasaareen, joka sekin tosin on listallani myös tänä kesänä. Suomenlinnassa käynti on ollut muuten haaveissani useampana vuonna, joten tänä kesänä se täytyy toteuttaa. 

Läheiseen saareen. Suomenlinnan saarivisiitin lisäksi haluan suunnata asuinkaupungin saaristoon. Edellisinä kesinä olen vieraillut lähinnä kymmenen minuutin venematkan päässä sijaitsevassa saaressa, mutta täällä olisi useampikin saari käytävänä. Kerran kesässä on kuitenkin vähintään käytävä ainakin lähisaaressa syömässä. 

Monta road trippiä. Miehen kanssa tulee oltua tien päällä lähes joka viikonloppu, kun kierrellään autotapahtumissa ja samalla muissakin kaupunkien kohteissa. Nämä yhteisen reissumme määrittävät kesän kulkua jonkun verran, mutta ainakin tulee mentyä paljon kesäaikaan ja nautittua samalla kesäilloista.

Terassikahveja ja ulkolounaita. Kesän parasta antia arjen keskellä on kahvit terassilla ja lounaat ulkona työpäivän lomassa, joita täytyykin yrittää toteuttaa usein. Kaikki ruoat kotona syön parvekkeella ja mökillä tottakai katetaan pöytä pihalle. Kesällä täytyy ottaa ilo irti nimenomaan ulkona olosta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti