sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Puhelimen kamerasta


Olenko ainut kenestä tuntuu, että kesä olisi kestänyt jo paljon kauemmin? Ehkä siksi, kun säät ovat olleet hyvät ja olen ehtinyt tehdä jo tässä vaiheessa tosi paljon kesäjuttuja. Ihaninta on varmaan ollut viettää aikaa mökillä, siellä on helpompi nukkuakin kuin kuumassa kaupunkiasunnossa. Yksi lempipuuhani mökkimaisemissa on kerätä luonnonkukkia. Tyylini on kerätä mitä kukkia vain satun löytämään, mutta pitäydyn kolmessa eri värissä, jotta kimpusta tulee yhtenäinen. Ulkokahvit meren äärellä. Pienen kävelymatkan päästä kotoa löytyy kahvila, jossa olen käynyt tosi usein, niin miehen kanssa kuin ystävien. On ollut ihanaa nähdä kavereita tauon jälkeen. Jännä miten usen elämäntilanne on muuttunut, mutta toisaalta kaikki on kuten aina ennenkin. 


Mökkimatkan varrella piipahdus Haminassa. Pikkukaupungeissa on niin paljon leppoisampi fiilis, eikä sellaista kiireen tunnetta, mitä esimerkiksi Helsingissä usein koen. Toisaalta viihyn loistavasti kyllä molemmissa.


Mökkireissulla ajoimme myös Zsar outlet kylän kautta, kiva että sekin avattiin taas kesäkuussa. Oli ihan superkuuma ja hiostava päivä, kun ukkosta oli ilmassa, joten ensi töikseni hain ison jääkahvin. Kävimme muutamissa kaupoissa ja Adidakselta tein ihan superhyvät löydöt. Etsin pastellinsävyisiä lenkkareita ja ne onnistuinkin löytämään. Nappasin mukaan nuo toisetkin, sillä olivat niin edulliset. Voitteko kuvitella että maksoin kengistä vain 17€/pari! Alennukset kun molemmissa olivat yli 80%.


Parvekkeen kukat eivät enää muuten näytä tältä, vain muutamat selvisivät helteistä hengissä tai sitten onnistuin jotenkin muuten tappamaan ne. Tulin siihen tulokseen, että helpoin on pelargoni, se tuntuu tykkäävän paahteesta. Ei auttanut kuin lähteä kukkakaupoille ja päivittää puutarhaa hieman. 


Juhannusta vietimme niin pääkaupungin suunnilla kuin asuikaupungissa. Se mitä juhannuksesta jäi varmasti kaikille mieleen, oli harvinaisen lämmin sää. Siinä missä muistelen aiempina vuosina kulkeneeni takki päällä, oli tällä kertaa helle!


Haminssa kävin uudemmankin kerran yksinäni, sillä se on pienen matkan päässä, joten ei tarvitse kuin hypätä paikallisbussiin. Ihailin puutaloja ja kävelin maanantaina todella hiljaisia katuja. 


Pari vinkkiä Haminaan - Social Burgerjoint ja Huovilan konditoria-kahvila. Ajattelin muuten pitkään, etten tykkää hamppareista, mutta taitaakin olla niin etten vain pidä pikaruokapaikkojen versioista, sillä ainakin tuo kuvassa näkyvä kanaversio oli superhyvää. Huovilan kahvilassa taas kävin päiväkahvilla, se on niin ihanassa miljöössä. 


Istuimme edellisellä viikolla ystäväni kanssa ulkona eväitä syöden ja päätimme, että heti seuraavalla viikolla lähdemme lähisaareen. Monta kesää tämä on jäänyt vain suunnittelun tasolle, kun on ollut niin vaikeaa saada aikatauluja sopimaan yhteen, kunnes nyt vihdoin! Tuurilla Varissaareen pääsee kymmenessä minuutissa, joten ehdottomasti pitäisi käydä useammankin, ihan vaikka vain syömässä saaren ravintolassa. Toinen kerta Porvoon vanhassakaupungissa tälle kesälle, ja se on vain aina yhtä ihana! Muutama muukin oli lähtenyt viettämään helteistä lauantaita tänne, joten varsinkin jono jäätelökioskille oli melkoinen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti