torstai 25. kesäkuuta 2020

Piknik meren äärellä

Helppo kana-vuohenjuustopiirakka

  • valmis ruukinen piirakkapohja (pakaste)
  • 400g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
  • paketti vuohenjuustoa
  • luumutomaatteja
  • sweet chili kastiketta
  • munamaitoa (2,5 dl täysmaitoa + 3 kananmunaa)

Painele taikina piirakkavuokaan ja esipaista pohja 200 asteessa 10-15 minuuttia. Ruskista broileri tällä välin. Lisää esipaistetun pohjan päälle kanat, kunnon loraus sweet chili kastiketta, munamaito ja päällimmäiseksi vuohenjuusto siivuina sekä tomaatit puolikkaina. Paista 30 minuuttia.


Jo keväällä tutulla reitilläni lenkkeillessä ajattelin, miten kiva olisi tehdä pieni piknik meren poukamaan, josta löytyy massiivinen kivipöytä ja puiset penkit. Välillä ajatukset jäävät vain suunnitelman tasolle, mutta tämä piknik toteutettiin. Huomasin keväällä, kun oli aikaa ajatella, että aloin nähdä asuinkaupunginkin ihan uudessa valossa. Täällähän on vaikka kuinka paljon potentiaalia, eikä tarvitse lähteä aina muualle kokeakseen asioita. En myöskään kertaakaan ole nähnyt ketään istumassa tuolla, joten keksin että siinä on meille loistava paikka piknikille. Juhannus lauantaina pakkasimmekin pienet eväät mukaan ja kävelimme puiston läpi kohti määränpäätä, matkalla ihailin vielä viime hetkiä veteleviä alppiruusuja sekä venesatamaa purjeveneineen.

Eväät ajattelin koota niin, ettei mitään tarvitse kantaa takaisin kotiin, vaan kaikki tulisi syötyä. Tein helpon suolaisen piirakan valmiiksi edellisenä päivänä, leikkasin isot palat mukaan ja pakkasin ne folioon. Olisin ostanut mansikoita, mutta juhannuksen vuoksi en niitä löytänyt, joten päädyin kirsikoihin. Lisäksi mukana oli erilaisia lakuja, juomiksi limsaa, viiniä ja tietysti vettä kylmälaukussa. Meillä oli tosiaan mukana pikkuinen kylmäkassi, jota oli näppärä kantaa mukana. Puiset lautaset ja aterimet olivat kätevät, sekä visuaalisesti kauniimmat ja helpot hävittää. 

Tuolla me istuskelimme hyvän aikaa eväitä syöden ja katsellen, miten jatkuvasti ohi ajeli niin veneitä, tuuri, vesiskoottereita kuin kanoottikin. Miljöö todellakin kohdallaan. Tuuli oli melkoinen, kuten meren ääressä useimmiten on, hatusta sai pitää ja ainakin kerran se lähtikin lentoon. Kun lämpötila lähenteli varmaan kolmeakymmentä, oli helpottavaa istua vilvoittavassa tuulessa. Piknikiltä suuntasimme vielä läheiselle jäätelökioskille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti