tiistai 2. kesäkuuta 2020

Tänä kesänä

Nyt kun siirryttiin kesäkuun puolelle, eli kesä on virallisesti täällä, ajattelin että on aika koota taas perinteinen kesäsuunnitelmia-lista. Selvä peli on, että kesästä voi tulla monelle hyvinkin poikkeava totutusta, mikäli festarit ja ulkomaanmatkat olisivat kuuluneet suunnitelmiin. Minua eivät festarit muutenkaan nappaa, enkä ulkomaillekaan lentäen kaipaa kauneimpaan aikaan vuodesta, mitään juhliakaan ei onneksi tälle vuodelle osunut. Uskon että kesästä tulee oikein onnistunut joka tapauksessa, vaikkei ihan kaikkea voisikaan tehdä. Tänä kesänä...


...pukeudun mekkoihin päivittäin, koska miksei. Vaikkei mitään sen ihmeempää tekisikään, se ei tarkoita että kesävaatteiden pitäisi vain odotella kaapissa. Alle 20 astettakin on minun kirjoissani mekkokeli, eli viileämmät säätkään eivät haittaa.

...otan ilon irti kunnolla omista kotikulmista - syön jäätelöä meren äärellä, kävelen puistoissa, käyn läheltä löytyvissä yrttipuutarhassa ja näköalatornissa.

...käyn torikahveilla. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta jotenkin aina jää. Minun onkin parempi merkata kahville meno ihan kalenteriin, jotta varmasti tulee mentyä. 


...järjestän piknikin meren äärellä. Bongasin jo aiemmin lenkkeillessä loistavan paikan kattaa "pöytä" koreaksi. Ostan pienet viinit ja pientä purtavaa.

...vietän aikaa mökillä. Hyödynnän siellä luonnonmateriaaleja - kerään kukkakimppuja, opettelen tekemään kukkaseppeleen, teen saunavihdan ja askartelen kävyistä.

...menen oikeasti sinne lähisaareen. Tämä on ollut listallani jo pari vuotta, mutta aina jäänyt toteuttamatta. Tänä kesänä tilanne on korjattava, sillä onhan se melkein rikollista olla hyödyntämättä lähistöllä sijatsevia useita saaristoja. Kyselinkin jo ystävääni mukaan, joten kunhan tuurit alkavat kulkea täytyy reissu tehdä samantien.


...matkustan Suomen sisällä. Helsinki, Porvoo, Loviisa, Lappeenranta, Hamina ja kotikunta nyt ainakin. Lisäksi Hanko on ollut haaveissa pitkään ja Turku olisi varmasti ihana kokea kesällä.

...tehdään siskon kanssa kesäreissu kuten useana aiempana kesänä. Sisko elää täysin erilaista elämää suurperheineen kuin minä, joten on kiva viettää päivä ihan kahdestaan. Usein olemme menneet Helsinkiin, mutta voi olla että kohde vaihtuu tällä kertaa.


...haaveilen että pääsisi Tallinnaan. Vaikkei matkailu ulkomaille muuten kuulu yleensä kesääni, on laivamatka kuitenkin ollut joka kesäinen perinne. Pieni toiveeni olisikin päästä Tallinnaan sekä ystäväni kanssa perinteiselle tyttöjen reissulle kuin avomiehen kanssa muutamaksi päiväksi.

...pyöräilen pitkin kaupunkia. Hävettää myöntää, mutten viime kesänä ottanut polkupyörääni kertaakaan varastosta edes esiin kaupungissa, vaikka mökillä kyllä pyöräilin. Tänä kesänä haluan pyöräillä uusilla reiteillä ja tutkia uusia kulmia laajemmin. 


...kerään niin paljon marjoja kuin mahdollista. En ymmärrä ulkomaalaisten pensasmustikoiden suosiota, kun meillä on metsät täynnä mustikkaa, jos vain viitsittäisiin kerätä. Marjastus on ensinnäkin super rentouttavaa, mutta myös hyödyllistä ja minulle on tärkeää, että tiedän mistä marjat ylipäätään ovat peräisin.

...etsin auringonkukkapellon tai useammankin. Oikeastaan kesä on jo onnistunut kun pääsee ihailemaan kukkapeltoja. Meillä kasvaa auringonkukkia myös parvekkeella ja on mielenkiintoista seurata niiden kasvua. 


Minkälaisia kesäsuunnitelmia teillä on?

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa kivoilta suunnitelmilta! 😊 Mielestäni pari viimeistä kesää on ollut todella kehno mustikkasato, vaikka pakkaseen oisi mielellää kerännytkin... Toivotaan, että tänä kesänä on metsät mustikkaa täynnä! 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kaikki vielä helppo toteuttaa. Poikkeusaika kyllä opetti taas ottamaan ilon enemmän irti ihan pienistä jutuista :) Siis monet puhuivat samaa, mutta mökillä on niin paljon mustikoita ollut joka vuosi, ettei niitä ehdi kerätä kaikkia :D Toivotaan sullekin tänä vuonna hyvää mustikkasatoa!

   Poista
 2. Kuulostaa hyvältä sun kesäsuunnitelmat ja hyvin saman tyyppisiä suunnitelmia itsellänikin, poislukien tuo mökkeily :) Haaveilen myös Tallinnan reissusta, Tallinna on ihana kaupunki ja haluan myös tukea Tallinnan turismia. Luin juuri lehdestä, että siellä alkaa olemaan vähän tukalat paikat tämän nykytilanteen takia. Joten kaikin puolin olisi hyvä, jos sinne pääsisi vierailemaan tässä kesän aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samanlaisia suunnitelmia olisi ollut ilman poikkeusaikaakin ja kiva että rajoituksiakin on nyt höllennetty 😊 Tallinnaan olisi niin kiva päästä, kunhan uskaltaa astua laivaan ja tietää ettei joudu mihinkään kahden viikon karanteeniin, niin sitten 😊 Huomenna tulossa Tallinna aiheinen postauskin! Turistit on Virolle kyllä tosi tärkeitä, joten toivottavasti päästäisiin molemmat piakkoin sinne. Aurinkoista kesäkuuta! 😘

   Poista