perjantai 19. kesäkuuta 2020

Perinteinen (kaupunki)juhannus

Perinteinen juhannus ei ole meillä koskaan tarkoittanut mökkeilyä, sillä enemmänkin tykkäämme käydä siellä pyhien ulkopuolella. Juuri eilen illalla itse asiassa palasimmekin mökiltä kaupunkiin juhannuksen viettoon, kun ensin vietimme siellä kolme päivää. Keräsin useamman kukkakimpun, saunottiin joka ilta, grillattiin joka päivä, syötiin uusia perunoita ja väisteltiin itikoita parhaamme mukaan. Näistä mainituista varmasti koostuu myös monen juhannuksen vietto. Meille kuitenkin on luontevaa viettää pyhät kaupungissa. Nuorempana suuntasin kotipaikkakunnalleni maalle juhannuksen viettoon, ja noita juhannuksia tottakai muistelee lämmöllä. Pari vuotta sitten olimme keskikesän juhlan aikaan Tallinnassa ja se oli kyllä yksi kivoin juhannus ikinä, ehkä ensi vuonna taas vietämme juhannuksen siellä. Kaupungissa on kuitenkin vaikka mitä tehtävää, joten tässä omat suunnitelmani seuraavien päivien viettoon.Kävelylle puistoon. Onni on että monesti hehkuttamani puistot löytyvät aivan kodin läheltä, jos puistoissa tulee käveltyä muutenkin, niin juhannuksena aivan ehdottomasti. Luulen että alkaa olla viimeiset hetket käsillä alppiruusujen ihailuun, kunnes ne pikku hiljaa kuihtuvat pois.

Jäätelökioskille. Ei juhannusta ilman jäätelöä ja onneksi kioskit ovat auki, jos eivät olisikaan niin ratkaisu löytyy ihan omasta pakastimestakin. Haluaisin kioskille meren ääreen ja ehkä samalla voisi poiketa terassillakin kylmällä juomalla.
Piknik meren äärellä. Juuri kirjoittelinkin piknikeistä ja aion järjestää sellaisen heti huomenna. Ajattelin leipoa suolaista piirakkaa ja viinit hain jo hyvissä ajoin odottamaan.

Alennusmyynnit omalta sohvalta käsin. Juhannuksen tietämillä monet liikkeet aloittavat kesäalet, jotka ajattelin tällä kertaa tutkia lähes kokonaan omalta sohvalta käsin. Ehkä kokoan tännekin kollaasiin parhaita löytöjä...
Pieni roadtrip. Usein juhannukseemme kuuluu pikkuinen roadtrip jonnekin suhteellisen läheiseen kaupunkiin, kuten Porvooseen tai Helsinkiin. Eiköhän me tänäkin vuonna lähdetä ajelulle, pakataan kylmälaukkuun paljon vettä ja ajellaan varmaan melko tyhjiä katuja. Minusta on ihanaa katsella matkalla peltoja ja muita kesäisiä maisemia.

Hengailua omalla parvekkeella. Parveke on ehdottomasti lempipaikkani kotona kesällä. Keväällä kasaamani pienen puutarhan myötä siitä tuli entistä viihtyisämpi, vähän kuin toinen olohuone. Aion lukea lehteä rauhassa auringossa ja samalla tarkkailla sivusilmällä takapihan menoa, siellä on nimittäin melkoinen eläintarha varisperheineen ja jäniksineen. 


Rentouttavaa juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti