lauantai 12. syyskuuta 2015

KAIVOPUISTO


 nahkatakki Zara - mekko Mango - laukku Céline - kengät Stylesnob (*nämä)  
aurinkolasit Ray-Ban - kello MK - rannekoru Marc by Marc Jacobs

Kävimme viikko sitten perjantaina taas Helsingissä, jossa ensimmäinen missio oli ehtiä vielä kerran Helsingin Jäätelötehtaan kioskille. Koska sää oli mitä mahtavin ja mittari näytti vielä +19 astetta oli Merisatamanrannan kioski onnekseni auki, joten pääsin kuin pääsinkin vielä ennen ensi kevättä tätä ihanaa jäätelöä syömään. Seuraavaksi ajoimme Kaivopuistoon ottamaan asukuvia, sillä vielä kun on vihreää halusin sitä kuviinkin, vaikka Helsingissä tosiaan olisi niitä ihania vaaleita rakennuksiakin taustaksi. Aikaa kuitenkin oli rajallisesti. Usein kun kuvien ottamisessa ei kauaa mene, mutta sopivan taustan löytäminen voi olla melkoisen haastavaa. 

Ihmettelin muuten suuresti ihmisten pukeutumista tuolloin, mittarissa melkein parikymmentä astetta, aurinko paistoi ja iltakin oli tosi lämmin, silti suurinosa oli pukeutunut melkein talvisesti, muutamilta bongasin jo villahuivit kaulasta, huh huh. Itse hiihtelin kesämekossa ja nahkatakkikin oli liikaa, eli se kulki kädessä suurimman osan päivää. Se on kumma kun kalenteri kääntyy syksyyn, niin kelillä ei väliä, mutta syysvaatteet täytyy heti ottaa käyttöön. Ystäväni kanssa puhuimme aiheesta, ja tulimme siihen tulokseen, ettei moni vain malta odottaa suusjuttujen käyttöä. Toisaalta ymmärrän senkin, mutta itse pukeudun kyllä lämpömittarin en kalenterin mukaan. Takkeja ja huiveja ehtii ihan varmasti käyttää tarpeeksi. Olenkin nauttinut vielä viimeiset hetket mekoista ja yrittänyt välttää niin kauan kuin pystyn farkkujen käyttöä. Halusin vielä kerran käyttää Mangon vaaleaa maksimekkoa nahkatakin kanssa, asu on kyllä todella "nähty" ja ollut päälläni aivan liian monta kertaa kesän aikana. Tällä kertaa yhdistin mekon kanssa slip-on lenkkarit ja Célinen Trapezen.  Zaran nahkatakki on ihanan pehmeää nahkaa ja on kyllä ollut ihan loistava hankinta, vaikka ostohetkellä järki sanoi, että onko kolmas musta nahkatakki niin tarpeellinen... No onpa ollut! Varsinkin juuri näissä siirtymävaiheissa, kesästä syskyyn ja keväästä kesään, on nahkatakki mitä loistavin. Tällä viikolla olen pukeutunut lähinnä nahkatakkiin ja löysiin pöksyihin, sillä vaikka olen nauttinut näistä lämpimistä syyspäivistä, on pukeutuminen ollut hieman haastavaa. Kieltämättä odotan itsekin jo vähän vaihtelua pukeutumiseen, niitä takkeja ja huiveja.

6 kommenttia:

 1. Heh, itse taas olen elokuussa nähnyt aamuisin kun mittarissa on ollut reilusti alle kymmenen astetta ihmisten kulkevan t-paidoissa, kun itsellä ollut päällä karvaliivi ja nahkatakki ja harmitellut hanskojen kotiin jäämistä!! :D Se on välillä oikein hauska katsoa ihmisiä esim. keväällä, kun aurinko alkaa hieman lämmittämään, kuinka osa pukeutuu talvivaatteisiin ja osa kulkee sääret paljaina! Villahuivit on kyllä itsellänikin vielä kaapissa odottamassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että Helsigin ja Oulun välillä lämpöasteet vaihtelevat jonkun verran? :D Täällä ei voisi mitenkään vielä käyttää kyllä karvaliiviä, mulla on ollut mekko ja paljaat kintut :D Tosin itse olen tosi kuumaverinen, mutta jos mittari näytttää melkein parikymmentä astetta, niin villahuivi?!!?? Joo keväällä on ihan sama juttu pukeutumisen kanssa, ei voi kuin ihmetellä :D

   Poista
 2. Hah, tuota pukeutumisjuttua olen itsekin ihmetellyt :D Kun kalenteri vaihtuu syyskuun puolelle, pitää heti kaivaa villahuivit varastosta kaulaan ;) Itse ainakin otan näistä auringonsäteistä kaiken irti ja pukeudun vielä niin kesäisesti kuin mahdollista! Kyllä niissä neuleissa, villahuiveissa ja paksuissa takeissa ehtii vielä kulkea koko pitkän talven :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä ja ihan sama juttu vaikka villakangastakkejen kanssa. Itse vaihdan paksumpaan takkiin kun mittari lähentelee nollaa, kun näkee jo villakangastakkeja melkein 15 asteen lämpötiloissa?!!? Eikö ihmiset ehdi kyllästyä niihin talvikamppeisiin, nimittäin minä ainakin kyllästyn :D Kukin tyylillään, mutta herättää kyllä täällä ihmetystä :D Nyt onkin ollut ihan mahtavat kelit koko viikonlopun :)

   Poista
 3. Haha, mä oon sellainen, että mieluiten jo elokuun lopulla pukeutuisin syyskamoihin, ja mua ärsyttää, kun päivät ovat vielä liian lämpimiä syyspukeutumista ajatellen! :D Kesäkamppeet on musta vaan niin tylsiä, eikä mahdollisuutta kerrospukeutumiseen oikein, ole... ;) Talvijutut on sit tietty asia erikseen, ja sit ei oikein edes riitä valokaan minkään kivan kuvaamiseen. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas rakastan kesävaatteita, mekkojen ja hameiden käyttöä ilman kaameita sukkiksia :D Farkut taas on melkein inhokit, ja niihin tulee pitkä syksy ja talvi pukeuduttua ihan helppouden takia. Joten sitä mieltä, että ihan tarpeeksi ehtii syysjuttuja käyttää :P Tosin ei kyllä haitannut yhtään tämä viileämpi kesä, päinvastoin, pystyipä käyttämään nahkatakkia mekkojen kanssa. Aikansa kutakin :)

   Poista