perjantai 17. lokakuuta 2014

15 Random facts

Ajattelin kirjoitella pitkästä aikaa hieman sekalaisia juttuja itsestäni, kuvituksena toimii asukooste syksyn aikana täällä blogissa nähdyistä asuistani. Seuraavat asut tulevatkin olemaan jo villakangastakkejen kanssa, joten oli aikain laittaa nämä alkusyksyn asut yhteen. Itse tykkään älyttömästi muiden blogeissa sekä asukoosteista, että näistä random-jutuista, joten päätin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja yhdistää nämä kaksi postausta.

1. Vaikken muuten tosi-tv-ohjelmista välitä, niin Sinkkulaivasta tykkään aivan älyttömästi! En oikein edes osaa sanoa mikä ohjelmassa niin viehättää, hyvää viihdettä ;) Telkkaria yleisesti katson todella vähän ja Sinkkulaivankin katson yleensä iPadilla jälkikäteen, saatan katsoa kerralla koko viikon jaksot putkeen. Myös Salkkarit tulee katsottua, jos satun olemaan kotona siihen aikaan.

2. Tykkään lukea ns. pienempiä blogeja, jossa asukuvat ovat todellisia eivätkä vain kuvausta varten stailattuja. Tuntuu, että monet blogit nykyisin vain toistavat itseään - sama musta-valkoinen blogin ulkoasu, samat vaaleat taustat, vaatteet ja korot, joissa kukaan tuskin jaksaa tosielämässä arjen keskellä kävellä. Ymmärrän kyllä, että ammattibloggaajat ovat ammattibloggaajia. Itse saan parhaiten inspiraatiota "tavallisten" ihmisten tavallisista asuista. Vinkatkaa ihmeessä hyvistä (pienistä) blogeista! :) 

 3. Säälin usein ihmisiä ja minulle tulee pahamieli helposti muiden puolesta, jos joku ravintola on vaikka tosi tyhjä niin säälittää omistaja, tai jos joku bloggaaja-kollega saa ikävän kommentin, säälittää. Sääliin siis ihmisiä hyvässä mielessä.

4. Olen kova juttelemaan tuntemattomille ihmisille, ja usein minua ärsyttää todella paljon, kun nämä henkilöt eivät esimerkiksi vastaa tai lähde mukaan keskusteluuni. Ehkä tässä on peruja maalaisvuosiltani, maalla kun on täysin eri meininki kuin kaupungeissa. Varsinkin tämä asuinkaupunkini tuntuu välillä olevan oikein tuppisuiden kaupunki..

 5. Olen myös todella suorasanainen ja tempperamenttinen. Sanon yleensä mielipiteeni suoraan. Taannoin poikaystäväni isä kutsui minua pikku-pippuriksi :D Minulla on myös omat  mielipiteeni vaikka Suomen poliittisista asioista, mutten useinkaan viitsi alkaa näistä väittelemään, kun asia ei johda mihinkään..

 6. Juon harvoin alkoholia, mutta jos juon juonkin kunnolla sitten. Olenkin tullut siihen tulokseen, ettei alkoholi vain sovi minulle. Lisäksi minusta on järjetöntä kaataa monta kymppiä kurkusta alas. Viimevuotisista pikkujouluista sain elinikäisen arven leukaani. Myöhemmin kosmetologi kertoi, että haava olisi vaatinut tikit, että hupsista vain. Jos jotain positiivista pitää hakea, niin ainakin arpi on leuan alapuoellla, joten se ei pahemmin näy.

7. Ensimmäinen ompelutyöni (shortsit) tänä syksynä aloittamallani ompelukurssilla onnistui muuten, mutta siitä tuli aivan liian suuri - ratkoja siis käteen kunhan saisin aikaiseksi.. Muutenkin taidan purkaa enemmän kuin ommella, mutta teen mieluummin täydellisen vaatteen kuin sinnepäin. Tällä hetkellä teen maksimekkoa, jonka jälkeen aion tehdä hameen jossa on iso rusetti. Vietin monta hetkeä kirjastossa etsien oikeanlaista kaavaa hameelle, viimein löytyi! Kankaita sen sijaan olen ostanut valmiiksi vinonpinon.

8. Olen täysin eri maata kuin muu perheeni, kaikki sisarukseni ja isäni asuvat maalla omakotitaloissaan. Itse en voisi ikimaailmassa kuvitella asuvani maalla, enkä oikeastaan omakotitalossakaan. Nuorempana kyllä ajattelin aina, että omakotitalo on ainut oikea asumismuoto, mutta niin se mieli muuttu ja viihdyn mainiosti kerrostalossa. En usko, että mieleni tulee tässä asiassa muuttumaan, lähinnä haluaisin asua isomman kaupungin keskustassa.

9. Tässä nykyisessä asuinkaupungissani olen muuttanut neljä kertaa; ensin kotoa solukämppään vuodeksi koulun alkaessa, sieltä pieneen yksiöön lähemmäs koulua, yksiöstä ihka ensimmäiseen omistusasuntoon 18-vuotiaana, jossa asuin nelisen vuotta, kunnes muutin J:n kanssa yhteen. Välissä ehdin asustaa Espanjassa solukämpässä muutaman kuukauden, mutta silloin minulla oli jo omistusasunto.


10. Toisinaan minua ahdistaa kun en tiedä mitä "isona" haluan tehdä työkseni. Joskus mietin, jos lähtisin vielä opiskelemaan uuden ammatin..mutta minkä? Ajattelen aina kaikista työpaikoistani, että tämä on vain väliaikaista..

11. Inhoan lakata kynsiä, mutta mielestäni hyvin hoidetut kädet kertovat paljon ihmisestä, joten pakon edessä lakkaan kynnet silloin tällöin, onneksi tässä hommassa auttaa paljon kynsilakan pikakuivattaja. En tunnu myöskään saavan kynsiäni koskaan pitkiksi.. Onneksi kylmillä keleillä voi käyttää kauniita nahkakäsineitä ;)

12. Varaan usein matkat valmiiksi, ja vasta kun kaikki on muuten valmista, anon lomaa töistä. Osaan pitää puoleni loma-asioissa, jos ei lomaa järjesty, niin.. Muutenkin varsinkin pienessä firmassa työskennellessä on osattava pitää puolensa ja tietää itse asioista. Matkat varaankin hyvissä ajoin etukäteen, joten siitä ei voi olla kiinni, etten ilmoittaisi ajoissa ;) Nyt olen jo varannut ensi vuodeksi matkan niin Espanjan Marbellaan kuin Ranskan Cannesiin, näiden lomien välillä onkin vain reilu kuukausi.

13. Olen hyvä säästämään, jos niin päätän.. Muuten olen aikamoinen "kymppi sinne tänne"-henkilö. Usein palkan tullessa tilille maksan laskut, säästän tietyn osan ja elän sillä (pienellä) siivulla mitä jää. Säästämisessä auttaa budjetin laskeminen etukäteen, paljonko tulee, paljonko on yhteensä laskuja, kuinka paljon pystyy säästämään. En usko, että ilman tarkkaa laskemista säästäminen onnistuisi itseltäni. Kuun lopussa vaikka käyttötilillä olisi kuinka vähän rahaa, en missään nimessä ota rahaa säästötililtä. Suuremmat hankinnat (laukut, matkat, huonekalut..) maksan sitten säästöillä.

14. Olen 151,8 cm "pitkä" ja nykyisin viihdyn oikein mainiosti näin pienenä. Olen myös pysynyt samassa painossa jo parin vuoden ajan, ja juuri tämän kokoisena olen tyytyväinen. Mieheni sen sijaan on 186 cm, joten joutuu hieman kumarrella asukuvia ottaessaan ;) 

15. Viikolla yritän syödä terveellisesti, mutta auta armias, kun perjantai koittaa suuntaan suoraan töistä karkkiostoksille, kuten tänäänkin. Ihailen ihmisiä, jotka pystyvät olemaan täysin ilman herkkuja, minä en ikimaailmassa pystyisi. 

37 kommenttia:

  1. Olipa kiva postaus :)
    Minäkään en voi tajuta sitä miksi joku haluaa pahoittaa toisen mielen tai näkee sen vaivan, että jättää ilkeän kommentin johonkin blogiin. Jättäisi lukematta niinkuin tv:stä voi vaihtaa kanavaa. Tämä koskee myös työelämää, jos itsellä on huono päivä tai väsyttää niin ei se sen toisen vika ole!

    Kuvissa et näytä noin lyhyeltä. Meilläkin on mieheni kanssa pituuseroa 22 senttiä ja hän välillä toteaakin, että "oletko sä noin pieni"

    Marbella on ihana paikka ja muistakaa vierailla Puerto Banuksessa. Milloin lähdette espanjaan? Mekin olemme suunnitelleet lomaa Puerto Banukseen heinäkuussa, mutta edes lentoja ei olla vielä varattu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla että tykkäsit!:)

      Minäkään en voi käsittää toisille ilkeilyä, mutta kyllähän sellainen käytös kertoo enemmän siitä toisesta ihmisestä. Jos voi itse hyvin, ei ole tarvetta "pönkittää" itseään muiden kustannuksella. Olenkin ottanut linjan, että mielestäni asiattomat kommentit menevät tätä nykyä suoraan roskakoriin, kenenkään ulkonäön arvosteleminen ei ole asiallista kritiikkiä ja en halua myrkyttää omaa kommenttiboksiani :)

      Sen olen muuten itsekkin huomannut, että kuvat huijaavat ihmiset isommiksi. Olen itse muutaman julkkiksen ja bloggarin livenä nähnyt ja oikein yllättynyt miltä oikeasti näyttävätkään..

      Ohhoh, teilläkin on sitten aikamoinen pituusero mutta mitäpä siitä :) Yläaste ikäisenä toivoin lisää centtejä, mutta nyt aikuisena olen oikein tyytyväinen kokooni :)

      Me itse asiassa ollaan menossa juurikin tuonne Purto Banukseen, hotelli on ihan siinä satamassa! Kirjoitin Marbella kun se on monelle varmasti tutumpi paikka. Ollaan lähdössä maaliskuunloppupuolella. Itse oleen asustanut siinä lähellä olevassa Fuengirolassa, joten entisillä kotikulmilla on ehdottomasti myös päästävä käymään :) ja vitsit miten kiva kuulla että sinäkin tykkäät paikasta, ei muuta kuin lentoja ja hotelleja katselemaan ;)

      Poista
  2. Kivoja juttuja Anne olet kertonut itsestäsi! :) Tuo 3. kohta alkoi hymyilyttämään, sillä olen ihan samanlainen! :D varsinkin ulkomailla säälin hirveästi ihmisiä, jos pienet putiikit on tyhjillään ja myyjä istuu yksin tylsistyneenä tiskin takana, alan miettimään millä he hankkivat elantonsa! Sama ruokapaikoissa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit!:) Voi ei, se tunne on niin raastava :D Harmi kun me ei voida kaikkia auttaa, vaikka mieli tekisi :)

      Poista
  3. Täällä ruudun takana on myös yksi joka voi täysin yhtyä kohtaan 2, on nimittäin paljon mielenkiintoisempi lukea blogeja jossa asut ovat tyylikkyyden lisäksi ihan käytännössä toteutettavia. Oletkin varmasti juuri sen vuoksi yksi omia bloggarisuosikkeja, koska pukeutumisestasi saan paljon inspistä omaan pukeutumiseeni. Tuohon voi toki vaikuttaa myös se että itse en ole mitenkään pituudella pilattu ja on tietysti kiva nähdä miltä jotkut vaatteet (esim. trenssit) näyttävät muiden lyhyiden ihmisten päällä. Kiitos ihanasta blogista ja jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja kiva kuulla että olet blogini parissa viihtynyt :) Jollainlailla itse kaipaan aikaa, jolloin blogit olivat blogeja, nykyään kun monet ovat niin muotilehtimäisiä, jos ymmärrät mitä tarkoitan :) Toki blogi on monen bloggarin työ joten ammattimaisen otteen kyllä ymmärtää. Onneksi löytyy näitä "tavallisia" pukutujia, kuten Xenia, vaikka onkin supersuosittu :)

      Poista
  4. Minäkin tykkään lukea tälläisiä postauksia :) ja tuo kohta 10! Voin samaistua siihen niin hyvin! Tällä hetkellä pyörittelen vaihtoehtoja,jos lähtisin syksyllä kouluun...mutta mitä lukemaan!? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla!:) Onneksi me ei vielä ihan ikäloppuja olla niin ehditään kyllä vielä opiskella ;) Kunhan tosiaan keksisi että mitä.. Mulla kun pitäisi olla työ, joka olisi viikolla vuorotyö, mutta viikonloput vapaana :D ei pelkkää tietokoneen näpyttelyä, mutten pidemmän päälle jaksaisi valittavia asiakkaita.. Kuitenkin haluaisin työskennellä ihmisten kanssa. Eli työni on mahdottomuus!:D lähihoitajaksi ym. minusta ei missään nimeksi ole.. Että kerro mullekkin,jos keksit jonkun hyvän alan ;)

      Poista
  5. Tosi kiva postaus, kiva kun sen toteutit. Ajattelen tai olen itsekin monessa asiassa samanlainen kuin kerroit itsestäsi, ensimmäisenä mieleen tuli tuo säästäminen ja asuminen. Itse tykkään väkertää budjetteja ja säästää laukkuihin, matkoihin jne, enkä myöskään voisi asua maalla tai haikaile omakotitaloa. Asun nyt rivarissa, mutta haaveilen kerrostalosta lähempää keskustaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Julkaisun jälkeen huomasin, että oltiin tehty aika samantyyppiset postaukset juurikin ;) Mä oon joskus ennenkin kyllä tallaisen tehnyt :)

      Kiva kuulla että meiltä löytyy yhteistä! :) Omakotitalossa on niin kauhea hommakin ja kun en todellakaan ole mikään kodinhengetär.. :D

      Poista
  6. Tykkäsin tosi paljon tästä postauksesta! Oli hauska tietää hieman enemmän sinusta :) Ja alkusyksyn asusi on upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäsit ja mahtavaa kun käytit aikaasi kommentin jättämiseen! <3 Kiitos! <3

      Poista
  7. Kiva postaus! :) Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat "muotilehtimäisillä blogeilla", välillä itsekin kylästyn niihin kun tuntuu niin epätodellisilta.. Mistä tulikin mieleeni -voisitko tehdä postauksen sun lemppariblogeista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva jo tykkäsit, sillä hetken pohdin julkaisenko vai en..
      Olen ihan samaa mieltä, epätodellista. Itse olen saanut joskus kommentti (ja lukenut keskustelupalstoilta) että olen ns. liian luonnllinen, hiusten, meikin. ym. kanssa :D Mutta miksi ihmeessä pynttäisin kuviin ja laittaisin 12 cm korot, kun en niin muutenkan kulje? :D

      Ja kiitos toiveesta, lupaan tehdä postauksen jossain vaiheessa! :) ainut "ongelma" on ettei toisten kuvia saisi käyttää, eli täytyy kysyä jokaiselta lupa.. Mutta teen varmasti postauksen, siinä voi vain hetkinen kestää.. :D

      Poista
  8. Tykkäsin tästä (kuten kaikista muistakin) postauksesta tosi paljon! Mukavaa tietää sinusta uusia asioita! Meilläkin on miehen kanssa aikamoinen pituusero, 154 cm ja 185 cm. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla!! <3 Juuri sopiva ero siis teilläkin ;) Minusta on kivaa että ero on sentää näinpäin :D

      Poista
  9. Näitä oli kiva lukea =) Etenkin, kun eksyin tänne vasta joku pari päivää sitten, niin nämä lukemalla sai jonkunlaisen käsityksen siitä, millainen ihminen olet.

    Tykkään näistä asukuvista juuri sen takia, että en ole itsekään erityisen pitkä. Tai no, kuitenkin n. 10cm sinua pidempi, mutta kuitenkin =) Tuntuu vähän turhalta katsella asukuvia, jos henkilö on minua parikymmentä senttiä pidempi ja sen lisäksi vielä superhoikka. Kiva katsoa juuri tälläisten tavallisten ihmisten asuja, etenkin kun en muotilehdistä ole koskaan mitään irti saanut. Mutta sinun asusi ovat kyllä super upeita ja tuo tyylisi sopii juuri sinulle erittäin hyvin =)

    Hyvää loppuviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja lämpimästi tervetuloa! <3

      Kiitos kovasti, ihan mahtavaa kuulla, jos joku saa inspiraatiota minulta, mahtavin kohteliaisuun mitä voi saada! :)

      Mukavaa alkanutta viikkoa!

      Poista
  10. Näitä oli tosi kiva lukea :) Yhdyn moneen asiaan ;) :D

    VastaaPoista
  11. haha voi että mulle jotenkin tuli tosi hyvä mieli tosta kuutos kohdasta :) nimittäin mullakin on tollainen ruma arpi leuassa luojan kiitos ei hirveän näkyvällä paikalla! Tosin itselläni se on "muisto" työtapaturmasta muutaman vuoden takaa ja sillä kesti tooosi kauan parantua vaikka tikattiinkin. Pari kertaa olenkin pukeutunut jossain teemabileissä merirosvoksi aivan vaan siitä syystä että oon sitten sen arven piirtänyt kajaalilla näkyväksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkös olisin voinut jatkaa seuraavaan kohtaan, että arpia löytyy kyllä muitakin. Kuten keskeltä otsaa ja iso palojälki oikeassa kädessä :D ..sen verran tunari tapaus kyseessä! Mutta arvethan kertovat elämästä ;) Ja joo eipä meinannut tuo leuan haava parantua, mutta ihmekkös se kun ne tikit olisi vaatinut. No onneksi koko homma on enää muisto vain, sattuuhan näitä.. :D Ikävä kuulla, että olet joutunut työtapaturmaa, kaikkea sitä voikin käydä :/ Haha, mahtava idea tuo merirosvo :D

      Poista
  12. Upeita asuja, olen kyllä saanut sulta paljon inspiraatioita pukeutumiseen tänä syksynä! :) Ja kiva lukea tällaisia random-juttuja, sitä kautta oppii tuntemaan ihmistä blogin takana paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kuulla, kiitos! :) Näin kyllä saa blogiin vähän enemmän itsestään, normaalisti pidän melko neutraalia linjaa, mutta vaihtelu virkistää :)

      Poista
  13. Moi! kiitos ihanasta blogista, jota olen jo pitkän aikaa lukenut ja saanut inspiraatiota pukeutumiseen! :) oli myös tosi kiva lukea tällaisia random faktoja sinusta! :) jatkahan samaan malliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kiitos sinulla kivasta kommentista ja mahtavaa kuulla, että olet pikkuruista blogiani jo pidempään lukenut! :) Olen otettu!

      Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

      Poista
  14. Näitä fakta-juttuja on niin kiva lukea, pitäisi itsekin taas pitkästä aikaa tehdä! :)

    Ja meillä myös miehen kanssa aika suuri pituusero (tosin hieman vähemmän kuin teillä!) - itse siihen on jo tottunut, mutta välillä hymyilyttää, kun tapaamme uusia ihmisiä ja he ovat selvästi hämmästyneitä :D

    Ihanaa viikkoa Anne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja ehdottomasti faktat tiskiin sielläkin! ;)

      Mä en jotenkin itse ole ikinä edes tajunnut koko pituuseroamme, muut ovat huomauttaneet, joten ymmärrän mitä tarkoitat :D Jännä muuten, kun Etelä-Ranskassa tuntui tämä olevan toisinpäin, näimme monta paria, jossa rouva oli päätä pidempi. Joskohan olivat turisteja? Ihmettelimme, kun monet (tarjoilijat, "naapuri"..) muistivat meidä edelliseltä vuodelta, mutta ehkä juuri rämän pituuseron takia? :D

      Kiitos Maija ja sitä samaa sinulle! <3

      Poista
  15. Ihana postaus!
    Löysin paljon tuolta juttuja josta olen itse samaa mieltä/ teen samoin! Siksi blogiasi on myös kiva lukea. :)

    -Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla että meiltä löytyy yhteistä, toivottavasti viihdyt jatkossakin blogini parissa :)

      Poista
  16. Olipas kiva postaus ja tosiaankin oli kiva kuulla susta itsestä vähän enemmän! :) Ymmärrän, että blogi on pääasiassa "pinta raapaisu", mutta jos saaneen toivoa niin jotain tämän tapaista olis kiva kuulla aina välillä lisää :) ps. Monta yhteistä piirrettä löyty!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiva kuulla! :) Itse tosiaan pidän melko neutraalia linjaa, sillä "oikeista" asioista voin jutella ystävieni kanssa ja blogi on mulle vain paikka purkaa kaikkea hömppää ;) Mutta ihan yllätyin kuinka tästä postaukesta tykättiin, mahtavaa! :) Joten ehkäpä silloin tällöin teen vastaavia. Ja kiva kuulla, että yhteläisyyksiä löytyy! Kiitos kommetista ja kivaa viikonjatkoa Emma! <3

      Poista
  17. Hehee, meissä on näköjään jotain samaa! :D Mä oon kans samalainen "säälijä", ja auta armias kun olin raskaana, miten pahalta välillä tuntui muiden puolesta, meni jo ihan naurettavuuksiin se homma. :P Ja mä oon kanssa ihan onnessani joka viikonloppu, kun pääsen Makuuniin namiostoksille. Muuten onkin nyt pysyttävä tiukkana, että saa loputkin läskit veke. ;) Mäkään en katso telkkaria juuri ollenkaan, mutta sit mulla on muutama lempparihömppä, mitkä katson orjallisesti Ruudusta tai Katsomosta, kun imetän. Unelmien poikamiestyttö on ihan ykkönen!! :D Hauska postaus tämä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska kuulla :) Ja voi apua, mitenhän mulle käy jos lapsi joskus suodaan? :D Kerran viikossa on syytä pitää pitää karkkipäivä, itse laihdutin kanssa aikaan 15kg ja en usko, että olisin siihen pystynyt liian tiukalla linjalla! Hömppäsarjat on parhaita! :D

      Poista
  18. Olipas kiva postaus. Samaa mieltä olen tuosta kuvista ja asukuvista. Omat kuvat ovat ainakin mahdollisimman luonnollisia ja koetan olla silleen... no, normaali. Ja todellakin viipotan juuri niissä vaatteissa menmään, jotka kuvaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit! :) Joo en ihan ymmärrä sitä asujen lavastamista, mutta ammattilaiset ovat tosiaan ammattilaisia :)

      Poista