perjantai 24. lokakuuta 2014

Laukkuni


Laukkukokoelmani on muuttunut jonkinverran viimeisen vuoden aikana, ja varmasti teillä lukioillakin on pää hieman pyörällä, sen verran on tullut sekä myytyä laukkuja pois että hankittua muutama uusi tilalle. Toisinaan saankin pyyntöjä esitellä kaikki laukkuni, joten vihdoin eräänä lauantaiaamupäivänä sain ne kaivettua kaapista ja yhdessä kuvattua, homma ei todellakaan ollut mikään nopein, sillä säilytän jokaista laukkua omassa dustbagissaan mahdolliset täytteet sisällä, ajattelin koko kuvaussession vievän vartin, mutta kyllä siinä pikkuisen kauemmin vierähti ;) Kuvilta odotin paljon enemmän, mutta näillä mennään. Vertailun vuoksi täällä näette laukkuni kollaasin muodossa tammikuussa.

Tänä vuonna laukkuja on lähtenyt enemmän kiertoon kuin tullut tilalle. Alkuvuodesta uuden kodin löysi Louis Vuittonin Neverfull MM Damier Ebene, ja sen vaalea sisar Damier Azur Neverfull lähti juuri uuteen kotiinsa. Mulberryltä sen sijaan olen myynyt eteenpäin jopa kolme laukkua, sillä niin Bonnie, Mitzy Tote kuin Somerset Shopper ovat lähteneet uusille omistajille. Omistin myös hetken aikaa Rebecca Minkoffin Mini Macin, mutta se lähti upouutena uudelle omistajalle, sillä en kokenut laukkua kuitenkaan omakseni. Pitemmittä puheitta tässä tarkempaa esittelyä tämänhetkisistä laukuistani;
Mulberry oli ensimmäinen "parempi" laukkumerkki johon tykästyin, nykyään en ole enää ihan niin merkkiin päin, mutta näistä neljästä laukustani pidän kovasti. Mulberry-perheeni on viime vuosina pienentynyt huomattavasti, sillä puolet laukuista ovat lähteneet kiertoon, omistin aikanaan myös noiden myymieni laukkujen lisäksi Dorset Toten hetken aikaa, mutta se löysi uuden kodin jo viime vuoden puolella. Uskon että Mulberryjä en tule laukkukokoelmaani enää hankkimaan, mutta eihän sitä koskaan tiedä, jos joku ihanuus heille valikoimiinsa tulisi..

 Ihan ensimmäinen merkkilaukkuni oli musta Bayswater, jonka hankin vuonna 2010, siitä se kaikki sitten lähti. Muistan kun ennen laukun ostamista katselin New Yorkissa, kuinka Bayswateria kantoivat niin nuoremmat kuin vanhemmatkin naiset ja ajattelin tuolloin, että tämä laukku sopii kyllä ihan kaiken ikäisille naisille, varmasti laukusta on myös minulle iloa vuosiksi eteenpäin. Bayswater on sen verran klassikko, että heti mustan perään hankin sen myös klassisessa Oak-sävyssä. Tästä kaksikosta tykkään vielä vuosienkin jälkeen todella paljon ja kokisin laukut melkein sijoituksiksi, sillä hinta on ennättänyt nousta useamman satasen vuosien aikana.


Pienempien laukkujen virkaa Mulberryltä edustaa musta Lily ja konjakinruskea Mini Alexa. Lily on hankintani vuoden takaa ja Alexa on parisen vuotta vanha. Nämä kaksi ovat melko samankokoisia, mutta Alexaan mahtuu hitusen enemmän tavaraa kuin Lilyyn. Alexa on minusta jotenkin hurjan suloinen tuossa pienimmässä koossa ja Lily taas näppärä kokonsa puolesta sekä arjessa että juhlassa. Kaikki Mulberryn laukkuni ovat pysyneet todella hyvässä kunnossa ja varsinkin mustissa laukuissa ei materiaaliensa ansiosta näy mitään käytönjälkiä vuosienkaan jälkeen.


Laukkukokoelmani helmi on ehdottomasti toukokuussa Cannesista ostettu vaalea Célinen Mini Luggage sävyssä Sand. Laukku on todella laadukas ja jämäkkää tekoa. Tarkempaa esittelyä tästä upeudesta löytyy täältä. Laukussa ei ole muuta vikaa kuin se, että se on mielestäni niin ihana etten oikein edes raaskisi käyttää, vaalean nahan kanssa saa muutenkin olla todella varovainen. Halusin tästä Luggagesta ehdottomasti vaalean sävyn, joka toimii mallissa aivan loistavasti, laukku on minusta täydellinen! Tätä prikulleen samaa laukkua, tässä sävyssä ja nahassa en ole nähnyt vielä kenelläkään muulla edes kuvissa! Célineä voisin tulevaisuudessa hyvinkin laukkukokoelmaani toisenkin yksilön huolia ;)

Jollain ilmeellä minusta on alkanut muodostua Vuitton -tyttö, sillä kyseistä merkkiä edustaa tällä hetkellä jopa kuusi laukkua kokoelmassani! Vuittonin canvas materiaalina on niin helppohoitoinen, että se on saanut minut ihastumaan. Ei taida olla vaikeaa arvata, mikä kuosi itseäni eniten miellyttää - Monogram! Itse miellän Monogramin kuoseista klassisimmaksi ja se sopii omaan tyyliini parhaiten. Hassua sinänsä, kun ennen en voinut lähes sietää kyseistä kuosia ollenkaan, mutta pian se nousi lempparikseni. Monogramia minulla onkin ehdottomasti eniten laukuissa, sillä niin Neverfull, Petit Noé, Pochette kuin Favorite ovat tätä kuosia.

Neverfull on aivan mahdottoman kätevä ja en voi sitä tarpeeksi hehkuttaa, ehkä siitä kertoo jo jotain se, että omistin yhdessä vaiheessa jopa kolme Neverfullia! Nykyään minulle riittää tuo suurin GM -koko, sillä sen saa näppärästi kulmat taitettuna myös pienemmäksi. Tämän Mono Neverfullin ostin ensimmäiseltä Cannesin matkaltani toissa keväänä ja siitä asti se onkin ollut yksi käytetyin laukkuni. Jos kaipaan mukaan Neverfullia pienenpää laukkua, turvaudun Petit Noéen, joka on ihan loistava laukku! Noé on matkamuistoni keväältä Genevestä, tarkempaa esittelyä laukusta löytyy täältä. Petit Noé on mielestäni yksi kauneimmista Vuittonin laukuista ja sen merihenkisyys vetoaa minuun. Tätä laukkumallia ei juurikaan tule kadulla vastaan, joka on suuri plussa! Ennen laukun hankkimista pohdin, kuinka epäkäytännöllinen laukku on, mutta käytössä oikein yllätyin kuinka näppärä se omassa käytössäni onkaan. Kesällä käytin Noéa ihan jatkuvasti ja mielestäni se sopiikin juuri kesään, mutta miksei sitä voi käyttää ympäri vuoden. Neverfull ja Petit Noé ovat varmasti eniten käyttämäni laukut, eivät hätkähdä eri sääolosuhteissakaan.

Pikkulaukkuja Louis Vuittonin valikoimista minulta löytyy jopa neljä kappaletta; kaksi Pochettea - Damier Azur ja Monogram, Eva Clutch Damier Ebene sekä Favorite MM Monogram. Jokaisella laukulla on kuitenkin oma käyttötarkoituksensa, joten en tällä hetkellä koe niitä olevan liikaa. Pocheteille olen hankkinut erikseen myös pitkän säädettävän hihnan, joka lisää niiden käyttöä. Itse tykkään eniten käyttää Pochetteja sellaisenaan vaikka ulos lähtiessä tai usein ne kulkevat isompien laukkujen sisällä "lisätaskuina". Omassa arkikäytössäni olen kokenut Pochetet hitusen liian pieniksi, tästä syystä hankin tänä syksynä kokoelmaani Favorite MM:n, joka on osoittautunut arjessa älyttömän käteväksi, itse asiassa olen miettinyt miten olen aiemmin pärjännyt ilman? Tämän laukun ostin aika pikaisella päätöksellä, sillä pohdin sen hankkimista vain muutaman kuukauden ajan, usein kun saatan miettiä laukun hankintaa vuosia. Favorite osoittautui kuitenkin heti loistohankinnaksi ja onkin päässyt todella paljon käyttöön arjessa, siihen kun mahtuu mukaan rahapussin, puhelimen ja avainten lisäksi, "meikkipussi" jonka sisällä on sekalaista tavaraa, esimerkiksi Pochetteihin tai Evaan ei tuota pussukkaa saa kyllä mahtumaan mitenkäänpäin. Favoriten hankinnan myötä pohdin myyväni Evan eteenpäin, mutta nämä laukut ovat minulla kuitenkin melko erilaisessa käytössä, joten nään molemmille kyllä tarvetta. Favorite kulkee mukana arkena, kun taas Eva menee ilman pitkää hihnaa loistavasti juhlissa, mutta käytän sitä myös arkiasuja piristämässä toisinaan.


Kiertoon on lähtenyt viisi laukkua ja uusia tänä vuonna tilalle tullut kolme, kerrankin näin päin! Mielestäni omistan ihan hyvän määrän laukkuja, joka tilanteeseen löytyy sopiva, mutta jotenkin on ollut myös huojentavaa luopua laukuista. Näiden laukkujen lisäksi omistan vielä muutamia clutcheja, mutta ne ovat harvoin käytösssä. Oma suosikkilaukkuni on Mini Luggage, mutta jos käytännöllisyytä ajatellaan on lempparini Neverfull. Seuraava laukku tulee toivottavasi liittymään kokoelmaan sitten ensi keväänä Cannesista, siihen asti siis mennään näillä laukuilla. Muitakin laukkuhaaveita löytyy, ehkäpä voisin listailla niitä myöhemmin. Kertokaas, löytyykö omaa suosikkia? :)

23 kommenttia:

 1. Olis ihan akuulla, millainen kokoero on lilyllä ja favoritellä. Omistan jo lilyn ja favoriten haluaisin hankkia, mutta mietin onko ne liiankin samanlaiset. Mitä mieltä olet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun mielestä noissa kahdessa laukussa ei ole mitään samaa ;D Lily on ainakin ehkä hitusen korkeampi, kun taas Favorite ehkä vähän pidempi. Eli kannustan hankkimaan, itselläni ainakin molemmat ovat kovassa käytössä :)

   Poista
 2. Aika hyvä ajoitus, sillä just tänään aamulla mietin, et olis kiva jos tekisit postauksen kaikista sun laukuista! =)

  Tykkään tästä kokoelmasta todella paljon, koska tässä näyttää olevan paljon eri kokosia ja eri tyylisiä laukkuja, mitkä sitten sopii moniin erilaisiin tilanteisiin. Helposti kun tulee ostettua esim. vaan tietyn kokoisia tai tietyn värisiä, mutta tässä kokoelmassa on mun mielessä sopivasti eri värejä, kuoseja ja kokoja. Täytyy varmaa itse joskus laittaa kaikki omat laukut pöydälle ja katsoa kunnolla, että miltä näyttää ja minkätyylinen ja kokoinen laukku siitä puuttuu (jos siitä edes jotain puuttuu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi vitsit, johan sattui sopivasti! :)

   Mäkin tykkään kokoelmasta älyttömästi, varsinkin kun nyt kun ei ole liikaa laukkuja ainakaan omasta milestäni ja tosiaan kaikenlaista kokoa ja väriä löytyy :) Ainut mikä nykyään puuttuu on laukku pitkällä hihnalla ja lyhyillä kahvoilla...

   Näin muuten näki näppärästi itsekkin millaisia laukkuja sitä omistaakaan, vaikka kaikkia käytän niin kyllä se kokonaisuus tulee ilmi paremmin kuin kaikki ovat vierekkäin, joten suosittelen kyllä katsastamaan laukkukokoelman yhdessä :)

   Poista
 3. Niin mielettömän upea kokoelma! <3
  Ja miten olin jotenkin aina ajatellut, että sinulla olisi LV:n Speedy.. :D Oletko koskaan muuten miettinyt sitä mallia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Tiedätkö mä en jostain syystä ole ikinä tykännyt Speedystä (anteeksi <3) joten en ole harkinnut :D Mutta eihän sitä kaikki voikkaan kaikesta tykätä :)

   Poista
 4. Sun laukkukokoelma on kyllä niin upea! :) Löytyy varmasti laukkua jokaiseen menoon.
  Tuo Favorite MM on tosi näppärä laukku,hyvin mahtui isompi lompakko&puhelin ja silti oli vielä tyhjää tilaa!

  VastaaPoista
 5. Tätä postausta olenkin odottanut. Sun laukkukokoelma on kyllä aivan henkeäsalpaava! <3 Mä olen myös viime aikoina myynyt pari laukkua pois ja haluaisin ostaa pari uutta tilalle mutta en tosiaan yhtään tiedä mitä haluaisin. Mun ongelma taitaa olla se että aina kun ostan jonkun laukun niin jo reilun vuoden päästä kyllästyn siihen ja myyn pois. Oletko ikinä haaveillut Chanelista? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, en sitten ihan turhaan kuvaillut :)

   Se on kyllä paha jos kyllästyy äkkiä, itsellä on vähän samaa vikaa, mutta yleensä menee ohi kun en hetkeen käytä laukkua. Kaikki myymäni laukut oli minulla kuitenkin olleet jo ainakin kolme vuotta ja ehkä tyylini on jotenkin hieman muuttunutkin siinä ajassa.. Onneksi laukuilla on melko hyvä jälleenmyyntiarvo! :) Mulla on sitten niin päin, että on liikaa laukkuja, joita haluan, mutta täytyy yrittää ajatella järjellä :D Olen haaveillut Chanelista, mutta en koe sitä tässä elämäntilanteessa ja näillä vuosituloilla järkeväksi.. En voisi kuvitellakkaan käveleväni tässä kaupungissa Chanel kainalossa kaupungilla :D Eli ehkä joskus kaukaisessa tulevaisuudessa..

   Poista
 6. Voi, miten ihana kokoelma! <3 Kyllä näitä kelpaa ihastella :) Myin itse Neverfullini pois ja minun piti koko kesä hankkia jokin tilalle, mutta kummasti niille rahoille löytyi aina parempaa käyttöä :D Lisäksi kaikki silmääni miellyttävät laukut ovat hirveän hintaisia! Ehkäpä valmistujaislahjaksi sitten joskus ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Haha, mulla meni sitten toisinpäin, että ostin mielummin Célinen kuin laitoin eteisen uuteen uskoon - tuolla summalla kun olisin saanut uuden tapetin, lipaston, ison peilin, maton ja uudet kaapistot. Kaheli mikä kaheli! :D Oikeassa olet, laukkuja ehtii kyllä ostella koko lopuelämän ja taidanpa mäkin ensi kesänä viimein laitattaa eteisen ja unohtaa laukut :)

   Poista
 7. Sulla on kyllä ihana kokoelma! :) Paljon sellaisia laukkuja, mitä itsellä haaveena :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiva kuulla, meillä menee sitten maut yhteen :)

   Poista
 8. Ompa ihana blogi, jäin lukijaksi! :) Kokoelmasi on kyllä upea!

  VastaaPoista
 9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, minä tunari onnistuin vahingossa poistamaan kommenttisi! :D Kiitos jokatapauksessa <3

   Poista
 10. Kyllä tuo Neverfull vie voiton. Se on vaan maailman käytännöllisin laukku. Bayswater on myös ihana, mutta se on ihan hirveän painava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta :) Mutta Bayssiakin painavampi on Mini Luggage, kumpaakaan niistä en esim. shoppailemaan mukaan ottaisi..

   Poista
 11. Heipsan Nanne!

  Oonkin pitkään lukenut sun blogia ja joskus kenties kommentoinutkin. Ainakin Instagrammissa=). Mulla on vasta nyt ollut mahdollisuus satsata ensimmäisät kertaa "merkkilaukkuihin". Elikkä olen pitkään haaveillut Mulberryn laukuista ja ajattelinkin että ostan sieltä jonkin ensimmäiseksi laukuksi. Olin haaveillut Bayswaterista. Mutta kumma kyllä jonkin aikaa asioita mietittyäni sain pakkomieleen Louis Vuittonin Neverfullista.

  Kolme kuukautta sitten aloin etsiskelemään hyvää käytettyä laukkua. Tuntui kuitenkin, että ne vietiin käsistä kun hintoja on nostettu Pochetten ansiosta pari sataa.

  Lopulta lykästi ja noin kaksi viikkoa sitten hain kotiini Neverfull MM Monogram kuosissa. Ja rakastan sitä! Olen käyttänyt sitä vasta kerran tänään mutta tästä se lähtee=) Maksoin laukuista ehkäpä enemmän kuin osta itse muutama vuosi sitten mutta kunto on erittäin hyvä.

  Seuraavaksi tavoitteeksi asetin Louis Vuittonin Evan Monogrammina. Niitäkään ei tuntunut olevan missään. Olin päättänyt säästää siihen rauhassa.

  No kuinkas kävikään, löysin käytettyvä sen oikein hyvään hintaan joten sen enempää miettimättä tein kaupat siitäkin pari päivää sitten.

  Nyt sitten olen virallisesti Louis Vuitton tyttö ja Mulberry laukkujen haaveilut on vähän nyt sivussa kun laukkuja tuli kaksi lempparia kerralla. Evaa en ole vielä ottanut käyttöön. Olen vertaillut sitä Mini pochetteihin mutta koen että ne ovat ehkä turhan yksinkertaisia makuuni.-Susan

  VastaaPoista