lauantai 29. kesäkuuta 2024

Kesäsuunnitelmia

Ajattelin ensin, etten listaa tänä kesänä minkäänlaisia kesäsuunnitelmia. Minulla elämä menee helposti suorittamiseksi, suoritan työt sekä vapaa-ajan ja jopa omat harrastukseni. Buukkaan kalenterin täyteen ja koen huonoa omaatuntoa, mikäli en tee mitään "järkevää" joka hetki. Varsinkin kesäaikaan yhtään aurinkoista päivää ei saisi heittää hukkaan! Tiedostan asian ja olen viime vuosina alkanut kiinnittää tähän enemmän huomiota. Kesä ole mikään maratoni, joka täytyy juosta läpi hiki hatussa. 

Alkukesän aikana olen ilokseni tehnyt jo monia kesäjuttuja, on käyty piknikillä, puistokävelyillä, Lappeenrannan hiekkalinnalla, liian usein jäätelökioskilla ja istuttu iltaisin omalla parvekkeella. Heinä- ja elokuulle kokosin muutamia pieniä suunnitelmia tähän postaukseen, joiden lisäksi kesään kuuluu road tripit miehen kanssa, ulkolounaat, täällä heinäkuussa järjestettävät kaupunkifestivaalit ja yleinen Suomen kesästä nauttiminen siellä täällä.


Useaksi yöksi mökille. Tänä kesänä haluan viettää mökillä aikaa menneiden kesien edestä. Harmittaa, miten vähän olen viime vuosina mökille päässyt. Nytkin ollaan ihan pian heinäkuussa, enkä ole ollut mökillä vielä laisinkaan, kuin toukokuussa, kun satoi vielä lunta! Mökillä saa jotenkin "luvan kanssa" valvoa myöhempään, nukkua pidempään, lukea lehtiä ja minulle on neuleprojektejakin mielessä, joita ajattelin edistää ulkona auringossa. 

Perinteinen kesäpäivän reissu siskon kanssa. Meillä on ollut vuosia perinteenä tehdä kesällä pikkuinen päiväreissu siskon kanssa. Viime vuosina se on suuntautunut Porvooseen ja sinne päädyimme myös tämän kesän osalta. Kierrämme pikkuputiikit läpi, syömme jotain ihanaa lounasta ja kävelemme pitkin suloisia vanhan kaupungin kujia. 

Kesäteatteriin. Luulen että kesäteatterissa käyminen on monen perinne, mutta hävettää tunnustaa, etten muista koskaan käyneeni moisessa? Tänä kesänä tilanne kuitenkin korjaantuu, sillä teatteripäivä on jo lyöty lukkoon. 


Suomenlinnaan. Reissu saareen on ihan ehdoton kesäaikaan. Asuinkaupungista löytyy useampi saari, joissa olisi ihana vierailla, joiden lisäksi upea Suomenlinna on listallani. Kävin itse asiassa vasta viime kesänä ensimmäistä kertaa täällä ja ihastuin ikihyviksi, joten vierailin siellä lopulta kesän aikana parikin kertaa. Tänäkin kesänä on vähintään kerran päästävä historialliselle saarelle viettämään kesäpäivää. 

Pari kertaa Tallinnaan. En ikinä haaveile ulkomaan reissuista keskellä Suomen kauneinta kesää, mutta naapurissa, Virossa, käynti kuuluu kesään. Meillä on ollut ystäväni kanssa vuosia perinteenä heittää tyttöjen päiväreissu Tallinnaan, joka aiotaan toteuttaa tietysti tänäkin kesänä. Lisäksi olemme suunnitelleet miehen kanssa muutaman yön hotellireissua kaupunkiin, olimme vastaavalla reissulla tammikuussa, joten ihanaa päästä kulkemaan Tallinnan katuja myös kesäaikaan useammaksi päiväksi. 

Loviisan wanhat talot. Elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävä tapahtuma on ollut mielessä useammat kesät ja tänä vuonna aion tänne vihdoin suunnata. Rakastan vanhoja taloja, joten olisi mielenkiintoista päästä tutustumaan niihin tarkemmin ja juuri tätä kyseinen tapahtuma tarjoaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti