perjantai 28. kesäkuuta 2024

Muistojen mekko







mekko - Marimekko 
aurinkolasit - Ray-Ban 
korikassi - Pacific Nativ
tennarit - Converse 

Sattuneesta syystä garderobistani löytyy jonkun verran Marimekkoa, samoin muuten kotoa tekstiilejä ja asioita. Tämä kuvissa näkyvä mekko on yksi suosikkini, mutta myönnettäköön, etten muista käyttäneeni sitä ennen tätä pariin vuoteen. Mekko on kevään 2020 mallistoa, joka kokonaisuudessaan mallistona on yksi kaikkien aikojen suosikkini.  Se sisälsi toinen toistaan kauniimpia mekkoja, pliseeratun Unikko kuosisen tunikan ja sama sarjan hameen, joita muuten edelleen himoitsen, kun en hölmönä tuolloin hankkinut. Lisäksi mallistossa oli paljon brändille tyypillisiä kukkakuoseja kuten Pionia ja Rakastaa, ei rakasta sekä Piccolo raitaa. Muistan myös miten promokuvat olivat silmiä hiveleviä, niitä oli kuvattu kukkapellolla ja malleilla oli esimerkiksi auringonkukkia käsissään.

Tämän päällänikin näkyvän Pioni -kuosin on suunnitellut taitava Maija Isola jo 1970-luvulla! Pioni kuvaa kesän kukkaloistoa kauneimmillaan ja toden totta, mekko päällä tulee kesäinen tunnelma. Maija oli aikaansa edellä ja älytöntä ajatella, miten hänen näkemyksensä taiteesta toimii vuosikymmenestä toiseen, sekä nykyinen suunnittelutiimi saa kuosit sovitettua täydellisesti ajan henkeen. Tiedän ettei vaikka tämä mekko näytä "vanhanaikaiselle" vaikkapa kymmenen vuoden päästä tästä hetkestä. 

Tuo vuosi 2020 on jäänyt mieleen tämän upean malliston lisäksi tietysti siitä, kun se kuuluisa bandemia alkoi, myymälät suljettiin ja upeat mekot jäivät hetkeksi rekeille odottamaan parempia aikoja. Silti itselläni tulee tästä mekosta mieleen iloisia asioita, kuten mökkeily, miten vilpotin kyseinen mekko päällä pitkin mökkitietä, ja minulla oli sitä kuuluisaa luppoaikaa, josta aina haaveilen. Lopulta myymälät taas avattiin, mekot myytiin ja onneksi kuienkin nuo ajat ovat enää kaukainen muisto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti