perjantai 21. kesäkuuta 2024

Kesätyylin kulmakivi - mustat Converset











Tässä kymmenen asua, ehdottomien kesän lempikenkien, mustien Conversejen kanssa viime kesältä ja tältä alkaneelta. Hyvä puoli on se, että pukeudun vuodesta toiseen samalla lailla, joten saan itsekin inspiraatiota omista kuviin tallennetuista asuista, täysin samoihin tulen turvautumaan varmasti uudemmankin kerran. Haluaisin nimenomaan täällä blogissa muistuttaa teitä ja itseäni niistä jo olemassa olevista vaatteista ja asusteista. Usein huomaan omassa arjessani, että saatan niin sanotusti unohtaa, mitä garderobista löytyy ja tällöin tulee muka tarve hankkia kaikenlaista uutta päälle puettavaa. 

Se on jännä, miten useimmiten eteisen kenkähyllyltä jalkaan pääsee nimenomaan perus mustat, varrettomat Converset, vaikka omistan toki useamman parin muitakin tennareita. Mustat Converset ovat olleet luottokenkäni vuosia, tosin jossain välissä suosin enemmän paksupohjaista mallia, joka on tämän perus mallin rinnalla edelleen käytössä. Kymmenisen vuotta sitten olin enemmän ballerina tyttö, mutta nykyään kyseinen kenkämalli tuntuu omaan tyyliini liian klassiselle ja lattealle. 

Mustat Converset ovat niin ihanan huolettomat, niiden kanssa ei tarvitse varoa likaantumista ja sopivat ihan mihin vain asuun. En oikeasti keksi asua, mihin Consseja ei voisi yhdistää. Tekevät kukkamekoille kivasti särmää, toimivat hellekeleillä kuin vähän viileämpinäkin päivinä, sopivat hameiden, shortsien sekä ovat täydellinen pari nahkatakille.  

Mustia Converseja minulla on muuten aina jo uusi pari valmiina odottelemassa edellisten tilalle, sillä olisi katastrofi jos kengät yllättäen hajoaisivat. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että kerran kesässä tennarit on päivitettävä uusiin. Joskin käveltyjä kilometrejä kengille tulee paljon ja ovat valehtelematta jalassa 80% kesäajasta sekä pitkälle syksyyn.. 

Muutama vinkki tähän loppuun vielä, kuinka pidentää kenkien pidempään parempina pysymiseen. Sukkien sekä freesaavien pohjallisten käyttö. Aiemmin saatoin kesällä kuljeskella ilman sukkia, mutta kengät eivät tällaisesta toiminnasta tykkää ja menivät melko nopeasti tunkkaisiksi, joten suosin pikkuisia kesäsukkia tennareiden kanssa. Minulla on tapana laittaa kenkiin myös ohuet pohjalliset (esim. Bama Fresh) sekä vaihtaa ne säännöllisesti, tämä on pidentänyt kenkien parempina pysymistä huomattavasti, varsinkin työkengissä pohjalliset olivat aivan pakolliset. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti