tiistai 4. kesäkuuta 2024

Toukokuu puhelimen kamerasta

Nyt mennään jo pitkälti kesäkuun puolella, mutta halusin vielä tehdä pienen koosteen menneeltä toukokuulta. Olen monesti maininnut, miten toukokuu on ehdoton lempikuukauteni vuodesta, luonto herää henkiin ja kesä on vasta edessä! 




Menneenä toukokuuna säät vaihtelivat ihan urakalla. Alkukuusta toisinaan istuttiin terassikahveilla ja vastapainona värjöteltiin mökillä lumisateessa! Loppukuusta hikoiltiin helteessä, melkoinen kontrasti. Ihana kuitenkin että päästiin käymään mökillä jopa kahden yön verran, vaikka olikin pakkasta aamuisin. Haaveeni on joka kesä mökkeillä enemmän, josko tämä vihdoin toteutuisi alkaneena kesänä.


Omat arkipäiväni täyttyivät hyvin pitkälle opiskelujen parissa, milloin koulun päässä milloin työharjoittelupaikalla. Kevät on siis sisältänyt paljon uutta, mutta tämä on ollut virkistävää vaihtelua. Koulutus jatkuu kesäkuun loppuun ja tämän jälkeen suunnitelmat ovat ihan auki, muttei tilanne stressaa minua ihme kyllä tippaakaan. Koulun myötä aloin myös ikuistamaan enemmän ihan tavallisia arkiasuja kuviin ja tästä tavasta olen saanut ihanasti positiivista palautetta Instagramin puolella. 


Toukokuun puolessa välissä uskaltauduin laittamaan ensimmäiset kukat parvekkeelle, vaikka yöt olivat edelleen kylmiä. Lasitettu parveke on kuitenkin pelastus tässä hommassa. Parveke onkin toiminut jo muutaman viikon lisähuoneena, jossa muun muassa tällä hetkellä kirjoitan tätä postausta. Kukat ovat tästä kuvan otosta lisääntyneet melkoisesti, joiden lisäksi meillä kasvaa tomaattia ja kokeilemme nyt ensimmäistä kertaa perunan kasvatusta parvekkeella. 


Kevään koittaessa alkoivat tietysti viikonloppumenot autotapahtumineen, joissa ennätimmekin käydä jo useammassa, kiitos viikonloppuvapaiden. Olen monesti maininnut, miten kaipasin pitkään vapautta viikonloppujen suhteen, joten olen nauttinut pienestä opiskeluajastani äärettömästi. Näihin autonkuvaus reissuihin meillä on tapana yhdistää muita menoja, joten piipahdimme esimerkiksi Helsingissä Tuomarinkylän kartanolla, joka on äärettömän kaunis paikka ja jotenkin rauhoittava ennen villiä autotapahtumaa kuminpolttoineen. 




Toinen iki-ihana käymämme kohde oli Tuusulasta löytyvä Kellokosken ruukki, jossa kävimme ensi kertaa viime syksynä ja päätin jo tuolloin, miten paikkaan on päästävä kesäaikaan. Lämpimällä säällä miljöö heräsi oikein henkiin, terassi oli täynnä porukkaa ja monet olivat levittäytyneet nurmelle piknikille. 



Ihana kesä Helsinki! Jos minulta kysytään, mikä kesässä on parasta, vastaan ehdottomasti kotimaan (lähi)matkailu.  Vietimme yhden toukokuisen lauantain Helsingissä aamusta iltaan, oli täydellinen kesäpäivä ja ei voinut kuin ihmetellä, miten toukokuussa oli jo niin lämmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti