sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Garderobin kätköistä






nahkatakki - Human Scales 
hame & t-paita - H&M 
laukku - By Far 
tennarit - Converse 
aurinkolasit - Ray-Ban 

En usko että olen ainut, joka iloitsee säiden hetkellisestä viilenemisestä. Kuten tiedätte, en pidä helteistä. Tosin olisin varmasti eri mieltä, jos voisin viettää koko kesän mökillä, haha. Kaupunki kaksion lämpötilan noustessa lähemmäs kolmea kymmentä, se ei ole enää terveellistä pitkällä juoksulla ja se jatkuva hikoilu alkaa käydä jo ihan kunnon päälle. Joten nautin kun lämpötilat hetkeksi laskivat ja nyt yritetään viilennellä asuntoakin parhaamme mukaan, se kun ei mene käsi kädessä ulkolämpötilan kanssa. Helteiden ystävät älkää huoliko, niitä tulee varmasti kesän aikana lisää, vastahan kesä oikeastaan alkoi. 

Hellekelien pukeutuminenkaan ei ole sitä vahvinta alaani, vaikka viime vuosina olen löytänyt omat luottojuttuni kuumien päivien asuiksi. Kesällä kuitenkaan viileämpinäkään päivinä harvoin on niin kylmä, että hameista ja mekoista pitäisi luopua, mutta asuihin saa mielenkiintoa, kun voi vähän takkiakin heittää päälle. Oma ikilempparini nahkatakki tekee ihan mihin vain asuun sen viimeisen silauksen. 

Menneenä keväänä ja alkukesänä olen joutunut olemaan budjettini kanssa todella tarkka, sillä elämänmuutokset tekevät taloudellista tappiota. Ei ole ilmaista lopettaa työssään ja siirtyä täysipäiväiseksi opiskelijaksi. Suurin keino säästää omassa elämässäni, on jättää turhat vaateostokset pois. Päätin esimerkiksi, etten osta ainuttakaan uutta kesämekkoa tähän kauteen, sillä kaapin perukoilta löytyy varmasti sen verran mekkoja, että niillä yhden kesän pärjää. Vaatteiden oston vähentäminen on muutenkin tavoitteeni pitkällä tähtäimellä. Tämä on sujunut hyvin, mutta totaaliseen ostoslakkoon en aio ruveta. 

Toisaalta vaatehankintojen karsiminen on inspiroinut äärettömästi oman vaatekaapin kanssa, sieltä kun lopulta löytyy luultavasti vaatteita loppuelämäksi, jos ne vain kooltaan sopisivat. Tässä elämäntilanteessa tulee myös käytettyä omaa garderobia monipuolisesti, kun päivittäin on pukeuduttava ihmisten ilmoille. Taustana tosiaan, että minulla oli vuosia työvaatteet, jolloin omaa pukeutumista arkisin ei tarvinnut niin ajatella. 

Ei ole vielä kertaakaan tullut tilannetta eteen, ettei garderobissa ole mitään päälle puettavaa, päinvastoin! Kuvissa näkyvä Star Wars t-paita esimerkiksi oli majaillut pari vuotta kaapissa käyttämättömänä. Muistan kun hankin sen aikoinaan nimenomaan tuon lilan hameen kaveriksi, mutta jostain syystä pääsi vasta näin parin vuoden päästä päälle. Tämä on tosin itselleni äärimmäisen harvinaista, jos hankin uuden vaatteen tai asusteen, laitan sen melko varmasti heti seuraavana päivänä päälle. 

2 kommenttia:

  1. Kivan rock-henkinen asu ja tuo hame on ihana! Itsekin helpotuin helteiden päättymisestä, en pidä liian paljaasta pukeutumisesta ja sitten onkin tukalaa kuumuudessa. Piti ihan käydä täydentämässä kaappia bikershortseilla mekkojen alle ja ohuilla kesähousuilla kun havahduin siihen että kaappi on täynnä pelkkää lämmintä pitkää vaatetta :D
    Kepa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi ja pahoittelut että vastaamisessa kesti!

      Kiitos paljon, hame on kyllä ollut omakin suosikki jo muutaman vuoden :) Ihan sama juttu, en pidä yhtään naruolkamista tai muuten paljastavista vaatteista. Pellava toki toimii helteillä kivasti, myös pitkillä hihoilla :D Kauhulla odotan helteiden paluuta :D No sulla on ainkin sitten hyvä tilanne nyt kesälle, kun on kivaa päälle puettavaa.

      Iloista juhannusta!

      Poista