sunnuntai 7. heinäkuuta 2024

Mihame ja mökkireissu

Postaus sisältää mainoslinkin






pusero - &Other Stories 
hame - H&M (tämä
korikassi - Maje 
tennarit - Converse 
aurinkolasit - Chimi 

Kuten edellisessä postauksessa kirjoittelin, yksi haaveeni kesälle olisi viettää mökillä enemmän aikaa. Taustana muuten pakko mainita, että mökkeily tuli elämääni vasta avomiehen kautta. Maalla lapsuuden sekä nuoruuden alun viettäneenä meillä ei ollut koskaan kesämökkiä, kun oli omakotitalo, matkavene sekä isoäidin pihasauna lampineen. En kaivannut aikuisiällä mökille, ja parikymppisenä kun tapasin nykyisen mieheni, en lähtenyt mökille yhtään mielelläni, lähinnä koin mökillä vietetyn ajan ajanhukaksi. Kuinka tilanne onkaan kääntynyt päälaelleen vuosien saatossa, nykyisin kun voisin viettää mökillä kuukauden putkeen, mikäli muu elämä sen sallisi. Tällä kertaa pääsimme viettämään mökillä aikaa ruhtinaallisesti lauantaista keskiviikkoon. 

Mökillä neuloin viime syksynä aloittamani neuletakin vihdoin valmiiksi, se kun jäi kiireen ja inspiraation puutteen jalkoihin tuolloin. Yllätyin kun mustikat olivat jo kypsiä, kuukautta normaalia aiemmin! Vietinkin tunteja metsässä marjoja keräillen, niin rentouttavaa sekä palkitsevaa, kun näkee miten ämpäri täyttyy. Kävimme kirppiskierroksella, jonka yhteydessä pääsimme kokemaan vanhaan navettaan rakennetun taidenäyttelyn. Näyttely oli todellinen yllätys ja teimme sieltä muutaman edullisen taidehankinnankin, sekä kotiin että lahjaksi. Ruoka tehtiin grillaten, kylkeen uusia perunoita ja söimme tietysti ulkosalla. Saunoimme puunsaunassa, välillä pidäteltiin rankkasadetta, väisteltiin itikoita parhaamme mukaan ja keräsin aina niin ihastuttavia luonnonkukkia kimppuun. Siinäpä viiden päivän mökkireissu pähkinänkuoressa. 

Piipahdimme samalla mökille mennessä läheisessä Haminassa jäätelökioskilla sekä muutenkin vähän kävelemässä, sillä rakastan pikkukaupungin tunnelmaa. Vaatetuksena minulla oli tämä kuvissa näkyvä asu. Ongelmana on ollut puserot, joille ei ole ollut mitään sopivia alaosia, kuten tämä päällä näkyvä valkoinen lyhyen mallinen paita. Tilanne korjaantui, kun löysin taannoin perus mustan hameen, joka sopii todella monenlaisten yläosien kanssa.  Vastaavan tyylinen hame minulla oli joskus vuosia sitten mustana ja sinisenä, joten malli tuntui ihanan kotoisalle. Hametta on saatavilla useammassa värissä H&M:llä, joten harkinnan jälkeen hankin saman myös harmaana ja valkoisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti